OnePlus 12: Κυκλοφόρησαν επίσημα δείγματα της κάμερας

OnePlus 12, OnePlus 12: Κυκλοφόρησαν επίσημα δείγματα της κάμερας

Μετά τη σχεδίαση, τις προδιαγραφές και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της κάμερας του, η OnePlus δημοσιεύει νέες πληροφορίες για το επερχόμενο OnePlus 12.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εταιρείας Li Jie Louis μοιράστηκε δείγματα από την κάμερα του OnePlus 12 στο κινεζικό δίκτυο Weibo. Εκτός από τα samples, έχουμε και μια επιβεβαίωση για τον κύριο αισθητήρα στο τηλέφωνο, ο οποίος θα είναι o Lytia της Sony, ο οποίος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την OnePlus. Πρόκειται για έναν τον 50MP Sony LY-808 αισθητήρα.

“Στην κινητή φωτογραφία, το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίζεις είναι η υφή του «φωτός και σκιάς». Λόγω της «συνεργατικής σχεδίασης οπτικών συσκευών και αλγορίθμων», ο Sony LYT-808 έχει αναπτυχθεί από κοινού με βάση τον αλγόριθμο «Super Light and Shadow Image Engine» από την αρχή. Με την ευλογία των φυσικών χρωμάτων της Hasselblad, αυτός ο αλγόριθμος έχει αναπτυχθεί στα άκρα”, δήλωσε ο Li Jie.

Όσον αφορά στα δείγματα εικόνων, με ισοδύναμη εστιακή απόσταση 23 mm και διάφραγμα f/1,6, τα πράγματα φαίνονται πολύ λεπτομερή με ισορροπημένα χρώματα και ένα καλό φυσικό εφέ bokeh χάρη στο ευρύ διάφραγμα. Το δυναμικό εύρος φαίνεται επίσης πολύ καλό, σύμφωνα με το OnePlus είναι ένας νέος Super Light and Shadow Engine και κάνει τη δουλειά του χωρίς να κάνει τις λήψεις να φαίνονται αφύσικες και υπερκορεσμένες.

Η ultrawide κάμερα του OnePlus 12 χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Sony IMX581 κάτω από έναν φακό με διάφραγμα f/2.2 και εστιακή απόσταση 14 mm. Αν συγκρίνετε τις εικόνες με αυτές που τραβήχτηκαν παραπάνω με τον κύριο αισθητήρα, η διαφορά είναι εμφανής. Τα ultrawide δεν έχουν το ίδιο δυναμικό εύρος και λεπτομέρεια με αυτά που τραβήχτηκαν με την κύρια κάμερα.

Η τηλεφακός κάμερα αξίζει περισσότερη προσοχή από την ultrawide και αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των εικόνων που δημοσιεύθηκαν. Ο αισθητήρας σε αυτό το σύστημα περισκοπίου πιστεύεται ότι είναι ένα OmniVision OV64B 64MP.

Αυτό το σύστημα περισκοπίου έχει δυνατότητες οπτικού ζουμ 6x, με αποτέλεσμα λήψεις εστιακής απόστασης 140 mm. Οι εικόνες φαίνονται αρκετά εντυπωσιακές, ειδικά χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Professional Hasselblad Portrait του τηλεφώνου στα 70 mm.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.