OnePlus 6T: Με τον λιγότερο ακριβή in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

OnePlus 6T λιγότερο ακριβή in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων, OnePlus 6T: Με τον λιγότερο ακριβή in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Η OnePlus ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επίσημη παρουσίαση του 6T στο κοινό. Ο κατασκευαστής έχει προωθήσει σε μεγάλο βαθμό την πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα του, με τους καταναλωτές να περιμένουν ένα πανίσχυρο και ποιοτικό smartphone, άξιο συνεχιστή των προηγούμενων μοντέλων.

Ένα εκ των κύριων χαρακτηριστικών που θα καθιστούν το νέο OnePlus 6T ξεχωριστό είναι ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, κρυμμένος πίσω από το panel της οθόνης. Ο CEO της εταιρείας, Pete Lau, ανάλυσε πρόσφατα τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά πριν λίγες ώρες έγινε ξεκάθαρη άλλη μια λεπτομέρεια σχετικά με αυτόν. Παρά το γεγονός πως η ενσωμάτωση του αισθητήρα κάτω από την οθόνη είναι από μόνη της μια καινοτόμα διαδικασία, υπάρχουν δύο ειδών σένσορες που ειδικεύονται στην ανάγνωση του αποτυπώματος. Πρόκειται για τους οπτικούς και εκείνους των υπερήχων. Οι τελευταίοι είναι πολύ πιο ακριβείς από τους πρώτους, όμως φέρουν και υψηλότερο κόστος αγοράς.

OnePlus 6T λιγότερο ακριβή in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων, OnePlus 6T: Με τον λιγότερο ακριβή in-screen αισθητήρα αποτυπωμάτων

Όπως επιβεβαίωσε η ίδια η OnePlus, το 6T θα ενσωματώνει έναν εκ των αισθητήρων με λιγότερη ακρίβεια, δηλαδή ένα οπτικό module. Αξίζει να σημειωθεί πως οι οπτικοί σένσορες επιτελούν την δουλειά τους εξαιρετικά. Επειδή όμως υστερούν σε σχέση με τους κλασικούς αναγνώστες που είναι τοποθετημένοι στο εξωτερικό μιας συσκευής (κυρίως σε ταχύτητα), η γενική ανάγκη υλοποίησης αισθητήρων με υπερήχους κρίθηκε επιτακτική. Εν ολίγοις, το OnePlus 6T θα μπορεί να διαβάσει το δάχτυλο του χρήστη κανονικά, απλώς με λιγότερη ταχύτητα και ακρίβεια από ότι θα συνέβαινε μέσω ενός εξωτερικού ή υπερηχητικού αναγνώστη.

Προφανώς, ο λόγος επιλογής του οπτικού εξαρτήματος είναι το χαμηλότερο κόστος του και η δυνατότητα μαζικής προμήθειας του χωρίς πιθανές καθυστερήσεις. Όπως και να έχει, το OnePlus 6T θα είναι ένα εξαιρετικό smartphone που θα κοντράρει στα ίσα τα Galaxy Note 9, iPhone Xs/Xs Max, αλλά και τα επερχόμενα Mate 20 μοντέλα. Αναμένουμε την επισημοποίηση του στις 30 Οκτωβρίου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
grekpek

παιδιαα ξεχασατε να αναφερεται το mi8 pro και explorer edition μαζι με αυτα τα κινητα

Yiannis

Καλά…
Αυτά λένε και για το VIVO NEX και μία χαρά είναι… Ποτέ δεν έχει θέμα..!
Μαγεία το κινητό!

GS

Άρχισε τις τσιγκουνιές η Oneplus έτσι. Η βγάζεις ναυαρχίδα ή δεν βγάζεις.Γιατί αν είναι να βάζεις τα πιο φθηνά πράγματα ή φθηνές καινοτομίες τότε δεν θεωρείται ναυαρχίδα.

Baiosss

Γιατι ποιο αλλο smartphone φοραει υπερηχητικο αισθητηρα αποτυπωματος in display και πρεπει να μας νοιαζει; Ξεκινησε απο νωρις η λασπολογια κατα της OnePlus μου φαινεται…

Smash

Γιατί να βάλεις in-screen sensor και να χάσεις σε ταχύτητα, ακόμα κι από έναν εξωτερικό σενσορα και να μην βάλεις…έναν εξωτερικό σενσορα? Για ποζερια? Για marketing? Δεν το καταλαβαίνω.

@StartBitching
Επίσης για όνομα του θεού, γιατί να βγάλεις το γαμωJack????
Βάζεις notch, οκ να το καταπιω γτ μπορώ να το ψευτοκρύψω, αλλά το jack γτ το βγάζεις????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.