OnePlus 7: Επίσημο teaser επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν λάβει πιστοποίηση IP [βίντεο]

Ο επίσημος λογαριασμός της OnePlus στο Twitter δημοσίευσε ένα μικρό teaser βίντεο, το οποίο λίγο αργότερα εμφανίστηκε σε όλα τα social media της εταιρείας. Το βίντεο δείχνει το OnePlus 7 ή το OnePlus 7 Pro να πέφτει σε έναν κάδο γεμάτο νερό και στο κάτω μέρος της εικόνας εμφανίζονται μικρά γράμματα που αναφέρουν ότι η συσκευή δεν έχει IP rating για αντοχή στο νερό ή υγρά στοιχεία.

https://twitter.com/oneplus/status/1124358412999983105

Μέχρι σήμερα καμία συσκευή της OnePlus δεν έχει λάβει επίσημη αξιολόγηση IP και η υπεράσπιση για αυτή τη παράλειψη που έδωσε ο co-founder της εταιρείας, Carl Pei, είναι ότι οι πιστοποιήσεις IP κοστίζουν χρήματα, ένα κόστος το οποίο θα επιβαρύνει στη συνέχεια τον καταναλωτή. Με άλλα λόγια, η εταιρεία αποφεύγει τις πιστοποιήσεις IP για να διατηρεί χαμηλές τις τιμές των smartphone.

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7: Επίσημο teaser επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν λάβει πιστοποίηση IP [βίντεο]

Αρκετοί θεωρούν ότι με αυτό το βίντεο ο Carl Pei προσπαθεί να αποδείξει στους καταναλωτές ότι επειδή μία συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη με IP, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει στο νερό. Βέβαια, ίσως οι δηλώσεις του Pei να είχαν μεγαλύτερη βαρύτητα αν το teaser ήταν ένα time lapse βίντεο, όπου θα κατέληγε με το OnePlus 7 να βγαίνει από τον κουβά πλήρως λειτουργικό και χωρίς νερό στο εσωτερικό του.

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7: Επίσημο teaser επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν λάβει πιστοποίηση IP [βίντεο]

Αν και είναι ξεκάθαρο τι προσπαθεί να καταφέρει η OnePlus με το teaser είναι πολύ απίθανο να πείσει τους καταναλωτές που θεωρούν τις πιστοποιήσεις IP σημαντικές. Αφού οι πιστοποιήσεις αυτές εξασφαλίζουν στους αγοραστές ότι ένα τηλέφωνο μπορεί να χειριστεί ορισμένες συνθήκες. Επιπλέον, οι πιστοποιήσεις δεν δίνονται από την ίδια την εταιρεία που πουλάει τη συσκευή αλλά από ανεξάρτητα εργαστήρια.

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7: Επίσημο teaser επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν λάβει πιστοποίηση IP [βίντεο]

Το teaser δείχνει ένα τηλέφωνο το οποίο κάνει βουτιά σε έναν κουβά με νερό. Ακόμη και αν το τηλέφωνο στο βίντεο βγήκε άθικτο, αν το κάναμε αυτό στο δικό μας OnePlus 7 και αυτό παθαίνει κάτι, η OnePlus δεν θα ήταν υπεύθυνη. Άλλωστε το αναφέρει κι αυτό στα ψιλά γράμματα του βίντεο, εκτός του ότι το έχει δηλώσει ο ίδιο ο Pei σε σχετική δημοσίευση του στο forum της OnePlus.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
OP.

Τι να το κάνουμε το IP ρε παιδιά?θα βουτάμε θάλασσα με τα κινητά?άλλη χαζή μόδα.

NikosAr

Αγοράζοντας το αυτο ακριβώς αυτο ακριβώς υποστηρίζεις… Γιατι να αλλαξεις το καλό σου Nokia 3130 αφού κάνει τη δουλειά του ?

Τακης

Δεν ειναι μοδα, την λες και για ασφαλεια . Δεν φοβασαι μηπως πεσει νερο και παθει κατι. Αν ειναι ετσι μην βαζουν και καμερες ,θα βγαζουμε φωτογραφιες με κινητα? Να παρετε καμερες dslr.

Βασιλης

Η πιστοποιηση IP αφορα γλυκο νερο κι οχι θαλασσης,ειναι μια σημαντικη λεπτομερεια η οποια ξεχνιεται.

djfapples

XPERIA Z since 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus Open 2: Φήμες ότι θα έχει τεράστια μπαταρία

Η αγορά των αναδιπλούμενων φαίνεται ότι θα γίνει πλουσιότερη καθώς η OnePlus ετοιμάζεται να φέρει τη δεύτερη γενιά του OnePlus Open.

Gear OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord Buds 3 Pro και Watch 2R: Επίσημα τα νέα wearables

Η OnePlus ανακοίνωσε ένα ολόκληρο οικοσύστημα συσκευών με το Nord 4 και το OnePlus Pad 2 να κερδίζουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής.

Smartphones featured OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord 4: Με μεταλλικό σώμα και μοναδικό σχεδιασμό

Tο OnePlus Nord 4 παρουσιάστηκε με σχεδιασμό που έρχεται σε αντίθεση με τις τρέχουσες τάσεις και επιλέγει ένα μεταλλικό unibody.

Gear OnePlus

OnePlus Pad 2: Ανακοινώθηκε με SD 8 Gen 3 και μπαταρία 9.510 mAh

Το πρώτο flagship Android tablet, το OnePlus Pad 2 έφτασε και είναι πανομοιότυπο με το OnePlus Pad Pro για την αγορά της Κίνας.