OnePlus 7 Pro: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος κατασκευής

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 Pro: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος κατασκευής

Η OnePlus αποκάλυψε την έβδομη σειρά smartphone τον Μάιο που αποτελείται από τα OnePlus 7 και OnePlus 7 Pro. Για ακόμη μία φορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η OnePlus ανέβασε την τιμή των smartphone της, φτάνοντας σχεδόν τα 800 ευρώ.

Πολλοί θα αναρωτιέστε όμως ποιο είναι το πραγματικό κόστος αυτών των συσκευών. Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση φέρνει μία φωτογραφία η οποία δημοσιεύτηκε στο κινεζικό Weibo, η οποία αποκαλύπτει το κόστος του OnePlus 7 Pro το οποίο ενσωματώνει 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Update: OnePlus 7 Pro: Επίσημα στην Ελλάδα με τιμή 899 ευρώ

OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 Pro: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος κατασκευής

Πιο συγκεκριμένα, το AMOLED panel που αγόρασε η OnePlus από τη Samsung κοστίζει σχεδόν $80 και αποτελεί το ακριβότερο κομμάτι της συσκευής και ακολουθείται από τον Snapdragon 855 ο οποίος κοστίζει $70. Αμέσως μετά ακολουθεί η τριπλή πίσω κύρια κάμερα η οποία κοστίζει $27,29 και αποτελείται από 48MP, 8MP telephoto και 16MP ultra-wide. Το 6GB LPDDR4X RAM chip έχει κόστος $26 ενώ τα 128GB του αποθηκευτικού χώρου κοστίζουν μόλις $20.

Το συνολικό κόστος όλων των εξαρτημάτων φτάνει στα $324.21, σε αυτό όμως δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, σύνδεσης των εξαρτημάτων, πακεταρίσματος, αποστολής και διαφήμισης.

Μήπως τελικά, το κόστος της OnePlus 7 σειράς δικαιολογείται;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vaskor

Έτσι είναι, όταν ακολουθείς τις εξελίξεις, ρίχνεις περισσότερα χρήματα συνεχώς. Ειδάλλως, μένεις σε ποιο ξεπερασμένα επίπεδα.

Aleksis

324 δολάρια είναι 287 ευρώ. Ως τα 800 έχουμε 513 διαφορά. Ε όχι δεν δικαιολογείται τέτοια διαφορά από το κόστος έρευνας, ανάπτυξης κλπ. Ανάπτυξης ποιών ; Των εξαρτημάτων που αγοράζει έτοιμα ; Συναρμολόγησης που κάνει η ευρισκόμενη στην ίδια χώρα Σιαομί π.χ., η οποία μπορεί και κρατάει το κόστος χαμηλά; Ποιάς διαφήμισης ; Ποιών φυσικών καταστημάτων ; Συγκρινόμενη με την ανωτέρω εταιρία π.χ είναι κατανοητό ότι απλά θέλει τρελά κέρδη. Βλέπε Apple

I am

Φόροι?

Βενιζέλος

Έχε υπ’ όψιν σου ότι όλες οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών, στον καθορισμό τελικής τιμής έχουν να υπολογίσουν πολλούς παράγοντες όπως πχ. το κόστος της παροχής εγγύησης, το περιθώριο κέρδους στους μεσάζοντες, φόρους και πολλά άλλα. Εσύ δηλαδή τί πιστεύεις ότι θα έπρεπε να πουλάνε με 50%, να το αγοράσεις με 24 δόσεις από τον Κωτσόβολο και να έχει κέρδος αυτός μετά από 2 χρόνια;
Ο εισαγωγέας από την άλλη έχει να υπολογίσει πόσα κομμάτια θα πουλήσει, πόσο στοκ πρέπει να έχει, service κλπ. Για να γίνουν όλα αυτά δεν γίνονται με 20 και 30 % .Αν δεν θέλεις, περιμένεις να περάσει ο καιρός, να βγουν πιο καινούργια και να πέσει η τιμή για να ξεστοκάρουν οι εισαγωγείς και να το πάρεις αρκετά πιο χαμηλά.

Kostas

Κέρδος δεν θα έχουν? Η περιμένεις εσύ από κάθε συσκευή να βαλουν 100 ευρω στην τσέπη? Ξέρεις τη εφορία πληρώνουν? Τους εργαζόμενους? Εμείς σαν καταναλωτές καλά κάνουμε και τα βλέπουμε όπως μας συμφέρουν αλλά οι εταιρίες σκέφτονται διαφορετικά, εκτός από τα έξοδα που έχουν φυσικά και κοιτάνε πως θα αυξήσουν το εισόδημα τους, αν ήταν έτσι ο καθενας θα έφτιαχνε από ένα κινητό και θα το πουλούσε στα 100 ευρω

Κώστας Βλαχάκης

OnePlus 7 Pro: Επίσημα στην Ελλάδα με τιμή 899 ευρώ
https://techblog.gr/mobile/oneplus-7-pro-episima-stin-ellada-me-timi-899-eyro/

Greg

Το έχω ξαναπεί, οι τιμές που αναγράφονται από άρθρα-ειδήσεις κλπ που λένε πόσο είναι το κόστος κατασκευής του τάδε SmartPhone είναι εντελώς αβάσιμα σε σημείο που αγγίζουν το Fake News, από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσες οθόνες και σε τι τιμές έκλεισε την συμφωνία η Α εταιρία με την Β εταιρία που κατασκευάζει οθόνες, από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσες κάμερες και σε τι τιμές έκλεισε την συμφωνία η Α εταιρία με την Β εταιρία που κατασκευάζει κάμερες, από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσες RAM chip και σε τι τιμές έκλεισε την συμφωνία η Α εταιρία με την Β εταιρία που κατασκευάζει RAM chip, από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσους επεξεργαστές και σε τι τιμές έκλεισε την συμφωνία η Α εταιρία με την Β εταιρία που κατασκευάζει τον επεξεργαστή, όποια οτιδήποτε αναφορά σε τιμές και κόστος είναι ανούσιο, οι εταιρίες παραγγέλνουν εξαρτήματα κατά εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια και όχι ένα και δύο, γίνονται συναντήσεις και διαπραγματεύσεις επί των διαπραγματεύσεων για να κλείσει μια συμφωνία μεταξύ των εταιριών.

Aleksis

Κατόπιν του σχολίου του κου Βλαχάκη που αναφέρει ότι το κόστος θα είναι 899 ευρώ στην Ελλάδα….. Άρα λοιπόν 612 ευρώ διαφορά από το κόστος των εξαρτημάτων. Αν βγάλουμε το Φπα 24% έχουμε 396 ευρώ “κέρδος.” Κέρδος το οποίο πρέπει να μοιραστούν οι αντιπρόσωποι (που στην ελλάδα δεν υπάρχουν), τα μαγαζιά λιανικής, το εργοστάσιο (μισθοδοτικό κόστος κατασκευής + μέτοχοι + λειτουργικά έξοδα + κόστος υποστήριξης + εγγύηση). Στα παραπάνω υπολογίζουμε και το κόστος εκτελωνισμού γιατί πρόκειται για εισαγόμενο προϊόν. Δεν παραγνωρίζω τα παραπάνω. Αλλά έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης από τη μία την Apple που ομολογεί ότι βγάζει υπερκέρδη από τις συσκευές της και την Xiaomi από την άλλη που έχει πολύ καλή και σταθερή κερδοφορία, έχοντας επίσης υπ’ όψιν το μοντέλο πωλήσεων Apple με φυσικά καταστήματα και σέρβις και τρεις την ώρα διαφήμιση και από την άλλη την Xiaomi που στερείται συνήθως τα παραπάνω (όπως και η OnePlus), καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η OnePlus είναι άλλη μια εταιρία που ενώ είναι σχεδόν σαν την Xiaomi θέλει να έχει τα υπερκέρδη της Apple.

Baioss

Οτι και να λέμε η συσκευή αυτή είναι μία απο τις τρεις κορυφαίες που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή, σε όλους τους τομείς! Σε κάμερα θες; Σε ταχύτητα θες; Σε οθόνη θες; Σε ήχο; Σε μνήμες storage UFS 3.0 κλπ; Το κινητό είναι άψογο σε όλα του! Και δεν το λέω εγώ η κάποιοι reviewers του Youtube που μπορεί να πληρώνονται αδρά από τις εταιρείες. Τα γράφουν κάτοχοι σε γειτονικά forums που έχουν δουλέψει τις κορυφαίες ναυαρχίδες του ’19 και του προηγούμενου έτους. Τώρα κάτι συγκρίσεις του τύπου “εγώ αγοράζω Galaxy S10+ με 630 Ευρώ” (προφανώς από skroutz μαγαζιά κλπ) είναι εντελώς άκυρες μεταξύ τους και εξηγώ το γιατί. Πρώτον το επίσημο site της Oneplus και της όποιας “Oneplus”, είναι επίσημο κατάστημα, έστω και διαδικτυακά. Στα επίσημα κανάλια πώλησης λοιπόν, καμία εταιρεία δεν πουλάει τις συσκευές της 3 και 4 εκατοστάρικα φθηνότερα από τις αρχικές της τιμές. Σε Κοτσόβολους, σε Πλαίσιο, σε Vodafone, Cosmote, Wind και πάει λέγοντας, οι τιμές θα παραμείνουν σχεδόν για πάντα στα ίδια επίπεδα. Μόνο σε κάποιες περιπτώσεις προσφορών, θα κατέβουν οι τιμες για ένα εκατοστάρικο το πολύ και μέχρι εκεί! Οπότε όταν κάνουμε συγκρίσεις, ας τις κάνουμε σωστά (επίσημα κανάλια πώλησης με επίσημα κανάλια και όχι… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus 7

OnePlus 7, 7 Pro, 7T και 7T Pro: Ενημερώνονται επιτέλους σε Android 12

Πριν από σχεδόν δύο μήνες, η Google κυκλοφόρησε το Android 13. Σήμερα η OnePlus ενημερώνει σε Android 12 τα OnePlus 7, 7 Pro, 7T και 7T Pro. Επιτέλους.

Software Android 11 OnePlus OnePlus 7

OnePlus 7 / 7T series: Ξεκίνησε η διανομή της beta έκδοσης του Android 11

Αν και καθυστέρησε, ξεκίνησε η διανομή της πρώτης beta έκδοσης του λειτουργικού Android 11 για τα smartphone των σειρών OnePlus 7 και 7T.

Software Android 11 OnePlus OnePlus 7

OnePlus 7 series: Το Δεκέμβριο η αναβάθμιση σε Android 11 για όλες τις συσκευές

Εκπρόσωπος της OnePlus ανακοίνωσε και επίσημα πως η αναβάθμιση Android 11 θα φτάσει στις συσκευές OnePlus 7 το Δεκέμβριο.

Smartphones Android Android Smartphones featured

Διαθέσιμη η επιλογή 90fps για το PUBG Mobile σε συσκευές OnePlus

Η εν λόγω επιλογή είναι διαθέσιμη στις συσκευές Oneplus 7 Pro, OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro, OnePlus 8 και OnePlus 8 Pro.