OnePlus 8 και 8 Pro: Πλήρης λίστα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά

OnePlus 8, OnePlus 8 και 8 Pro: Πλήρης λίστα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η παρουσίαση των OnePlus 8 και 8 Pro έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου. Αν και γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για τα επερχόμενα flagships, τώρα έχουμε στη διάθεση μας όλα τα χαρακτηριστικά τους.

OnePlus 8

Το μικρότερο από τα μοντέλα, θα έχει οθόνη 6,55 ιντσών Fluid AMOLED με ανάλυση 2.400×1.080pixels, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, και punch hole στην πάνω αριστερή γωνία, το οποίο θα φιλοξενεί την selfie κάμερα 16MP.

Στο εσωτερικό του OnePlus 8 θα υπάρχει ο Snapdragon 865, τον οποίο θα συνοδεύουν 8GB ή 12GB μνήμη RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικός χώρος. Η μπαταρία του είναι 4.300mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 30W.

Σε επίπεδο καμερών, το μικρό μοντέλο έχει τριπλή κάμερα. Η κύρια είναι στα 48MP, ακολουθεί μία ultra wide 16MP, και το module συμπληρώνει ένας macro 2MP. Τέλος, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα είναι in-display.

Update: Προστέθηκε βίντεο.

OnePlus 8 Pro

Το μεγαλύτερο από τα μοντέλα, θα έχει οθόνη 6,78 ιντσών Fluid AMOLED με ανάλυση 3.168×1.440pixels, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, και punch hole στην πάνω αριστερή γωνία, το οποίο θα φιλοξενεί την selfie κάμερα 16MP.

Στο εσωτερικό του OnePlus 8 θα υπάρχει ο Snapdragon 865, τον οποίο θα συνοδεύουν 8GB ή 12GB μνήμη RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικός χώρος. Η μπαταρία του είναι 4.510mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 30W, ασύρματη φόρτιση 30W, και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Σε επίπεδο καμερών, το μεγάλο μοντέλο έχει τετραπλή κάμερα. Η κύρια είναι στα 48MP, ακολουθεί μία ultra wide 48MP, ένας τηλεφακός 8MP με δυνατότητα 3x οπτικού ζουμ, και το module συμπληρώνει μία color filter 5MP. Τέλος, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα είναι in-display.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε πολλά για τις τιμές και τις αγορές διάθεσης. Περιμένουμε ότι τα OnePlus 8 και 8 Pro θα κυκλοφορήσουν σε όσες αγορές δραστηριοποιείται η εταιρεία. Όσον αφορά την τιμολόγηση, ο CEO της OnePlus, Pete Lau, έχει αναφέρει ότι οι τιμές των flagships θα είναι κοντά στα χίλια δολάρια Αμερικής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Αυτό με την ασύρματη φόρτιση στα 30W είναι καλή περίπτωση αλλά δεν βλέπω προς το παρόν τρόπους να το αξιοποιήσει κανείς. Με τους υπάρχοντες wireless φορτιστές να φτάνουν με το ζόρι τα 15W (ή να θες πάνω από 100€ για κάτι πιο γρήγορο) θα πρέπει να περιμένεις ώρες. Είχα αγοράσει στα 70€ πριν δυο χρόνια τον Mophie στα 7.5W για το iPhone 8 το οποίο ήθελε μιάμιση ώρα να το πάρει από τα 30% στα 100%, αλλά ήταν πάλι πιο γρήγορο από το αρχαίο-συμβατικό lightning της Apple στα 5W… Τώρα που το δοκίμασα στο S10 Plus… οκ, πήρε 2 ώρες και 40 λεπτά για να φτάσει στο 90% από τα 20%!!! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καλές οι βελτιώσεις στην ασύρματη φόρτιση αλλά δεν είναι το ίδιο σημαντικό σαν χαρακτηριστικό όσο η γρήγορη ενσύρματη για ένα βασικό λόγο: όταν μια συσκευή υποστηρίζει 25, 30 ή 45W fast charging συνήθως (ναι Apple σε εσένα αναφέρομαι) δίνει μαζί και τον κατάλληλο φορτιστή. Αντίθετα όμως, όσοι από εμάς έχουμε ήδη κάποιο ασύρματο φορτιστή δεν μπορούμε να “ακολουθήσουμε” τις εξελίξεις! Τι δηλαδή, κάθε φορά θα πετάμε τον παλιό και θα δίνουμε άλλα 70€+ για πιο γρήγορο? Εκτός και αν μας τον δίνουν… Συνέχεια »

Stelans

Θα βγάλει η ίδια η εταιρία ασύρματο φορτιστή στα 30 w και με ανεμιστηρακι για να ελέγχει την θερμοκρασία οπότε αναμονή μέχρι την ανακοίνωση στις 14 💪

forneverarrow

Ποσο θα κοστίζει όμως…?

Ιωάννης jb

Το οπτικό ζουμ x3 θα λειτουργεί με έναν τηλεφακό 8mp!!!
Οπτικό ζουμ x3 με ανάλυση 8mp???
Άρα τα 48, τα 64 κ τα 108 τη τα βάζουν?
Πόσο άλλο να κοροϊδεύουν τον κοσμακι οι Κινέζοι?

Chris

Οι 48mpxl κτλ κάνουν pixel binning για αυτό βάζουν με τόσα mpixel στον κύριο αισθητήρα. Ουσιαστικά 4 pixel γίνονται 1 μεγαλύτερο. Για μεγαλύτερη λεπτομέρεια και περισσότερο φως στις νυχτερινές φωτογραφίες. Η τελική φωτογραφία δλδ είναι 12 mpxl αν είναι 48 ο σενσορας.

forneverarrow

Όταν μιλάμε για οπτικό zoom, δηλαδή ένα εστιακό μήκος φακού που εκμεταλλεύεται όλο το εύρος του αισθητήρα και όχι ένα μέρος του (όπως με το ψηφιακό zoom) τότε δεν υπάρχει λόγος να σου δώσει 48mp και πάνω. Σε τόσο μικρό μέγεθος αισθητήρων που έχουν τα smartphones θα πήγαινε χαμένο και θα εμφάνιζε περιττό θόρυβο. Εκεί που αξιοποιούνται τα πολλά megapixels είναι είτε, όπως λέει ο Chris, στο pixel binning είτε στο cropping που λειτουργεί ουσιαστικά ως ψηφιακό zoom αλλά με μικρή απώλεια στη λεπτομέρεια. Προσοχή, όμως, γιατί οι δυο αυτές τεχνικές είναι πολύ διαφορετικές: μια κύρια wide κάμερα με 48mp, για παράδειγμα, με pixel binning δεν προσφέρει διαφορετικό εύρος zoom από μια αντίστοιχη στα 12mp (όπως του S10 Plus ή του Pixel ή του iPhone 11) αλλά ενδεχομένως να δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας όταν χρειάζεσαι μεγαλύτερο δυναμικό εύρος (σε χαμηλό φωτισμό ή με μεγάλη αντίθεση μεταξύ shadows και highlights). Αντίθετα, χωρίς το pixel binning, π.χ. αν επιλέξεις τη full ανάλυση όπου στο επιτρέπουν (108mp στο S20 Ultra) η εικόνα θα περιέχει τόση πληροφορία που ακόμα και να κόψεις τη φωτογραφία στο 1/4 του μεγέθους της θα καταλήξεις με κάτι κοντά στα 27mp… θεωρητικά δηλαδή διπλάσιο και βάλε από τις “συμβατικές”… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.