OnePlus 8: Θα έχουν 5G εκδόσεις που ίσως κυκλοφορήσουν παγκόσμια

Τον Σεπτέμβριο η OnePlus παρουσίασε στην Ινδία το OnePlus 7T και την προηγούμενη Πέμπτη στο Λονδίνο τα OnePlus 7T Pro και OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Το μόνο 5G smartphone της εταιρείας είναι το OnePlus 7 Pro 5G, διότι και τα τρία 7T υποστηρίζουν 4G. Ωστόσο, φαίνεται ότι όλα τα OnePlus 8 θα υποστηρίζουν 5G.

Ο CEO της OnePlus, Pete Lau, θεωρεί ότι το 2020 τα περισσότερα flagship smartphones θα υποστηρίζουν 5G συνδεσιμότητα. Επίσης, ο ίδιος είπε ότι προς το παρόν η κάλυψη του 5G είναι μικρή και η κάθε χώρα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης του δικού της δικτύου. Οπότε, η κυκλοφορία ενός 5G smartphone εξαρτάται κατά πολύ από την αγορά διάθεσης.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα OnePlus 8 που θα κυκλοφορήσουν το 2020 θα έχουν τουλάχιστον δύο εκδόσεις, μία 5G και μία 4G. Οι εκδόσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες στις εκάστοτε αγορές με βάση το επίπεδο κάλυψης του κάθε τύπου δικτύου.

Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή το OnePlus 7 Pro 5G είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε έναν πάροχο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η 5G έκδοση του smartphone δεν κυκλοφόρησε σε καμία άλλη αγορά. Ίσως λοιπόν η κατασκευάστρια να ακολουθήσει την ίδια τακτική και με τα OnePlus 8, ειδικά αν θέλει να διατηρήσει την ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική της.

Τέλος, όταν ο Lau ρωτήθηκε για τη συνεργασία της OnePlus με τη McLaren και το μέλλον των δύο εταιρειών, αυτός απάντησε λέγοντας ότι εξερευνούν όλες τις πιθανές ευκαιρίες που εμφανίζονται. Έκλεισε αναφέροντας ότι θα μοιραστεί περισσότερα με το κοινό στο μέλλον.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Ιανουαρίου 2020 9:14

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.