OnePlus & Meizu: Αναφέρεται ότι έκλεψαν σε AnTuTu και Geekbench

Geekbench και XDA ισχυρίζονται ότι OnePlus και Meizu “πειράζουν” τα αποτελέσματα των benchmark tests για τις συσκευές τους. Αναφέρεται ότι η υπόθεση αυτή αφορά σε δυο μοντέλα, τα OnePlus 3T και Meizu Pro 6.

Τα δυο αυτά smartphones αναφέρεται ότι μπορούν να αντιληφθούν πότε δοκιμάζονται σε benchmark test και τρέχουν διαφορετικά προκειμένου να δώσουν καλύτερο σκορ.

Η OnePlus υπερασπίζεται την ενέργεια αυτή λέγοντας ότι για να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης σε κάποια graphically intensive παιχνίδια, εφάρμοσε συγκεκριμένους μηχανισμούς, επιτρέποντας στην CPU να τρέχει πιο γρήγορα.

Το αποτέλεσμα είναι όταν ανοίξουν τα apps αυτά, στα οποία περιλαμβάνονται AnTuTu και Geekbench, ο επεξεργαστής τρέχει πιο γρήγορα και δίνει υψηλότερα σκορ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητούνται τα αποτελέσματα των benchmarks. Το 2014 η Samsung κατηγόρησε την NVIDIA ότι ανέβασε τα σκορ του Tegra K1 chipset. Αυτό υποτίθεται πως έγινε για να φανεί ο K1 πιο δυνατός από τον Exynos 5433 του Samsung Galaxy Note 4. Το ίδιο έχει ακουστεί και για την HTC, που φημολογήθηκε ότι “έσπρωξε” την απόδοση της CPU.

Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των OnePlus 3 και OnePlus 3T σε AnTuTu και Geekbench, μπορεί να είναι πειραγμένα, τότε τίθεται το ερώτημα αν πράγματι το 3T είναι το Android smartphone με την καλύτερη απόδοση. Το κινητό είναι στην κορυφή του AnTuTu μ σκορ 163.000 πόντων, ενώ το OnePlus 3 είναι επίσης ψηλά με 147.000 πόντους.

Η επίσημη δήλωση της OnePlus: “In order to give users a better user experience in resource intensive apps and games, especially graphically intensive ones, we implemented certain mechanisms in the community and Nougat builds to trigger the processor to run more aggressively. The trigger process for benchmarking apps will not be present in upcoming OxygenOS builds on the OnePlus 3 and OnePlus 3T”.

meizu oneplus benchmarks, OnePlus & Meizu: Αναφέρεται ότι έκλεψαν σε AnTuTu και Geekbench

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Δεν καταλαβαινω γιατι θεωρειται κλεψιμο. Αν αυτο μπορει να κανει το hardware, ας το κανει. Δηλαδη αν εχει κουμπακι για αυτο σα το game mode της samsung η τι ειναι εκεινο τελος παντων και βαζει την cpu να αποδωσει περισσοτερο η/και ριχνει την αναλυση ενω ταυτοχρονα κανει suspend τις αλλες εφαρμογες σε πειραζει σα χρηστη?

Αν το antutu (καθαρα iphone υποθεση, λες και ειναι γραμμενο για αυτο, στα αλλα benchmarks το iphone δεν κανει τη διαφορα που κανει στο antutu) θεωρει οτι κατι τετοιο ειναι κατα της σταθεροτητας για το χρηστη ας κανει και throttling test, τρεξε το 10 φορες στη σειρα και δες ποσο πεφτει το καθενα.

Πραγματα που γινονται απο την εποχη που η big city και αλλες στελνανε στο RAM τοτε υπερχρονισμενους 486 να πουμε και μας πρηζουν τον ερωτα για τα ιδια απο το antutu. Και μετα σου λεει Ελλαδα. Δες εξω τι γινεται χα χα.

Ντ.Ζ

Εμένα με προβληματίζει πολύ φίλε η μανία με τα benchmark. Μόνο που είναι τόσο ασταθή είναι πρόβλημα. Ειδικά με προβληματίζει που σε όλα τα bench τα scores είναι διαφορετικα από το antutu που είναι ξεκάθαρα τροποποιημενο για τα iPhone εδώ και ένα χρονο. Βλέπω κάποια βιντεακι με συγκριτικά στο geekbench, gfx, 3d mark και σε όλα τα ψηλότερα σκορ τα βγάζουν συσκευές που δεν περιμένεις. Ακόμα και παλιότερα όπως το mate8, στο multicore βγάζουν ακόμα και διπλάσιο σκορ.
Benchmarks, ότι πιο άχρηστο.

Nikos8

Κατα τη γνωμη μου οσοι ασχολουνται με τα benchmarks ειναι απλα γελοιοι

Sint

Επειδή είχα φάει κόλλημα με τα τεστ αυτά, με ξύπνησε το εξής. Θυμάμαι πριν ένα χρόνο και κάτι το εξης: Υπήρχε η συγκεκριμένη λίστα με του antutu που έβγαζε τα Best performance smartphones. Όλο Το προηγούμενο διάστημα, έβγαζε συγκεκριμένες συσκευές σε κάποια σειρά, με σκορ κοντά στις 80 με 90 χιλιαδες τα πρώτα. Ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ, συγκεκριμένη συσκευή, η ίδια που τους προηγούμενους μήνες ήταν σταθερά στην 7η 8η θέση, εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση με διαφορά. Ανατρέξτε ένα ενάμιση χρόνο πίσω και θα δείτε ότι το μόνο μέρος που αξίζουν τα Benchmarks, είναι ο κάδος ανακύκλωσης.

tester

Χαζομάρες είναι τα benchmark, το θέμα είναι η εμπειρία χρήσης. Σε αυτήν λοιπόν το OnePlus 3T πετάει, τώρα αν βγάζει 163k ή 155k απασχολεί μόνο τους πειραγμένους.

Pit

@tester

Ακριβώς. Περιμένω το κινητάκι από επισκευή (σπασμένη οθόνη). Μέχρι τώρα η διαδικασία του service τέλεια και περιμένω τη συσκευή να αφιχθεί αύριο μετά από 8 συνολικά μέρες (6 εργάσιμες). Κόστος επίσης λογικότατο για σπασμένη οθόνη (90 ευρώ + 15 ευρώ τραπεζικά έξοδα επειδή το repair center στην Πολωνία δέχεται πληρωμές μόνο με κατάθεση σε λογαριασμό).

JohnWave

Προσωπικά επειδή δεν παίζω παιχνίδια και επειδή η συσκευή μου σκοράρει 83000 αφήνοντας με ικανοποιημένο στην καθημερινή χρήση, αυτό που θα κοιτάξω στο μέλλον είναι μόνο η επόμενη συσκευή μου να κινείται ίσα και πάνω από αυτό το σκορ. Το αν θα πιάνει 100000 ή 130000 ή 160000 δεν θα με απασχολήσει. Αν έπαιζα βαριά παιχνίδια ίσως να με απασχολούσε περισσότερο αλλά και πάλι δεν θα διάλεγα τη συσκευή με το μεγαλύτερο σκορ αλλά αυτή που θα συνδύαζε καλύτερα και όλα τα υπόλοιπα πράγματα που με ενδιαφέρουν. ( κάμερα, fast charging χρόνος, οθόνη κτλ ).

Giannis Charp

Ποτέ μα ποτέ δεν κάθισα να δω benchmarks για να αγοράσω κάτι,από κάρτα γραφικών μέχρι κινητό.Δεν τα θεωρώ άκυρα αλλά δεν θεωρώ κι ότι κάποιος πρέπει να τα λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του προκειμένου να κάνει μια αγορά.
Ένα hands on,review κτλ είναι πάντα πολύ πιο σημαντικό από ένα αμφίβολο σκορ.

Gvirginia

@Sint

Λογικά λες για τη μετάβαση από την version 5 στην 6.
Είχανε βγάλει και άρθρο που εξηγούσαν της διαφορές. Άλλαξαν τους συντελεστές (εκεί που ήταν 1-1-1 για κάθε κατηγορία) ώστε να δίνουν περισσότερο βάρος στο σκορ της GPU και του UX και λιγότερο στη CPU+RAM.

Γι’ αυτό τότε, απ΄όσο θυμάμαι, συσκευές με δυνατή GPU σχεδόν διπλασίασαν το σκορ που είχαν στην προηγούμενη έκδοση. (iPhones και ένα Nexus με Tegra αν δεν κάνω λάθος)

tester

@Pit είχες tempered glass; Κρίμα καινουργιο εργαλέιο να σπάσεις την οθόνη αλλά όντως το κόστος λογικό.

Pit

Όχι δεν είχα. Δε τα μπορώ γενικότερα τα protectors καθώς είτε καλά δεν κάθονται είτε επηρεάζουν την απόκριση της οθόνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.