OnePlus One, Με οθόνη 5.5″ Full HD, Snapdragon 801, 3GB RAM, 13MP κάμερα και τιμή 269 ευρώ

Μετά από πολλές διαρροές, φήμες και υποθέσεις η OnePlus παρουσίασε και επίσημα το «τέλειο» Android OnePlus One smartphone της. Η κατασκευή του είναι από μαγνήσιο, έχει οθόνη 5.5 ιντσών full HD 401ppi, Snapdragon 801 επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.5GHz Krait 400 CPU, 3GB LPDDR3 RAM και 13MP κάμερα.

Το OnePlus One τρέχει με CyanogenMod 11S που βασίζεται στο Android 4.4 KitKat το οποίο έχει minimal και flat εμφάνιση.

Η τιμή για την έκδοση των 16GB είναι στα €269 και για τα 64GB στα €299 δηλαδή είναι η πιό οικονομική ναυαρχίδα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ εταιρεία. Σύμφωνα με τον ήδη δημοσιευμένο κατάλογο της OnePlus, θα κυκλοφορήσει σε Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Καναδά, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Φινλανδία, Ταΐβάν και Σουηδία αλλά μόνο με πρόσκληση.

OnePlus One
Λειτουργικό σύστημα: CyanogenMod 11S βασισμένο σε Android 4.4 KitKat
Επεξεργαστής: quad-core Qualcomm Snapdragon 801 2.5GHz
GPU:
Μνήμη RAM: 3GB
4G/ LTE
Οθόνη: 5.5” Full HD LTPS (1920 x 1080) με επικάλυψη Gorilla Glass 3
Κάμερα: 13MP f/2.0 (6 lens, 0.3 shutter speed, 4K video)
Δεύτερη κάμερα: 5MP
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/64GB
Κάρτα μνήμης:
WiFi 802.11 ac/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS/GLONASS, NFC
Μπαταρία: 3100 mAh
Ηχεία: JBL
Διαστάσεις: 152.9×75.9×8.9 χλστ.
Βάρος: 162 γρ.

Update: +video












Το OnePlus One είναι το πρώτο smartphone με ηχεία στο κάτω μέρος της κατασκευής του. Θα βγει σε μαύρο και λευκό χρώμα αλλά όπως έχουμε ξαναπεί θα υπάρχουν διάφορες επιλογές για το καπάκι στο πίσω μέρος.

Το OnePlus One, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το πιο ελαφρύ smartphone στον κόσμο καθώς πριν επιλεγεί το μαγνήσιο είχε δοκιμάσει υλικά όπως ατσάλι και αλουμίνιο αλλά η συσκευή έφτανε τα 198g και 175g αντίστοιχα. Επομένως το μαγνήσιο ήταν το ελαφρύτερο με βάρος 162g.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Απριλίου 2014 7:01

Σχόλια

  • Ξεφτιλίζει ΕΥΚΟΛΑ κάθε άλλο τηλέφωνο με τέτοια τιμή! Δυστυχώς δεν είναι και αδιάβροχο

  • Ενταξει τουπανο ειναι!μπραβο! Μονο οι διαστασεις δεν μου αρεσουν και δεν εκαναν αυτο που υποσχεθηκαν αλλα με αυτη την τιμη τα σπαει!

  • Εμείς που είμαστε απεξαρτημένοι από βαριά ονόματα εταιριών και μας ενδιαφέρει ο συνδυασμός ισχυρών τεχνικών χαρακτηριστικών - εμφάνισης - super τιμής, θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά να το αγοράσουμε! Πραγματικά όμως η τιμή είναι super για αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η εμφάνιση, αν και αρκετά καλή, θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη. Για τέτοια τιμή όμως είναι ψιλά γράμματα. Μένει να δοκιμαστεί πρώτα, και αν δεν παρουσιάζει προβλήματα, το χτυπάμε με κλειστά μάτια!

  • Απαιτώ να εμφανιστούν τώρα τα samsung, sony, htc και apple sheeps και να σχολιάσουν! :P

  • Ίδιο με το oppo find 7 είναι και εξωτερικά και εσωτερικά...το μόνο που το κάνει να διαφέρει είναι η χαμηλότερη τιμή. Ακόμα και τα αρχικά του στα ξένα site είναι OPO!!

  • @Nikos Ι @ Κώστας Ζ, εδώ σας παρουσιάζουν τόσο ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά σε super τιμή και βρήκατε να πείτε για έλλειψη ραδιοφώνου και ότι δεν είναι αδιάβροχο??? Ήθελα να 'ξερα από που τα "παίρνετε" :P

  • ,ελα Κωστα 23 απριλιου εχουμε περασε η πρωταπριλια..!!!!

    * αν δε προκειται περι αναχρονισμενης φαρσας του techblog, εγω ΔΕΝ δεχομαι αυτο το deal !!!!!!
    sorry κιολας, αλλα δε κλεβω εκκλησιες.... θα τους εδινα ενα 100αρικο παραπανω και ας μη μου περισσευουν, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΡΕ ΦΙΛΕ !!!

  • Δεν ειναι το πρωτο με ηχεια στο κατω μερος. Το lg l9 2 εχει επισης (ηρθε και αναβαθμιση οτα πληροφοριακα). Το θεμα ειναι οτι μας δειχνει τι φραγκα βγαζουν τα μεγαλα ονοματα εταιρειων. Κορυφαια χαρακτηριστικα σε τιμη σοκ! Βεβαια εγω δεν το κοιταζω καν γιατι 5.5 ιντσες ειναι πολλες για μενα. Αλλα οπως και να το κανουμε ειναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ!

  • Και εγώ με το G2 που περιμένω να δω το G3, πολύ εύκολα δίνω το 300αρι για να το τσιμπήσω...ξέρουμε τίποτα παραπάνω για ημερομηνίες και τιποτα για Ελλάδα ? α, και τι σημαίνει το "με πρόσκληση" ?!?

  • Πολύ καλό κινητό... Κάνει αστεία όλα τα άλλα...
    * διόρθωση... Το OnePlus One-ΔΕΝ - είναι το πρώτο smartphone με ηχεία στο κάτω μέρος της κατασκευής του
    Όλα τα I Phone είχαν κάτω τα ηχεία..όπως και το nexus..

  • Μας έστειλε κανονικά όμως. Μπορει να μοιαζει με πολλά, η τιμή σε συνδιασμό με τα χαρακτηριστικά του όμως , δε μοιάζουν με κανένα...Για να δούμε!

  • To πρώτο είναι με στερεοφωνικά ηχεία σε εκείνο το σημείο. Τα άλλα που λέτε είχαν ένα ηχείο και σε δύο σημεία τρύπες και νομίζατε ότι είναι στερεοφωνικά.

  • Χωρίς πρόθεση να το μειώσω, το μόνο σίγουρα αρνητικό είναι το μέγεθος του είναι όσο το note3 με 5.7", μεγαλυτερο σε υψος μικροτερο σε πλατος...κατά τα άλλα ΤΟΥΜΠΑΝΟ και σε σούπερ τιμή!

  • Στο βιντεακι παρεμβαλλεται αρκετα συχνα το logo της apple στον iMac του σχεδιαστη . Αυτο , λεω εγω με το φτωχο μου το μυαλο , μηπως εχει καποιο σκοπο ? Μηπως πισω απο αυτο το project υπαρχει καποιο αγοραστικο πειραμα της apple ? Τα premium υλικα , ο σχεδιασμος , το γεγονος οτι δεν τρεχει pure android αλλα Cyanogen και η ασυναγωνιστη τιμη ειναι πραγματα που με βαζουν να σκεφτω πως ισως τελικα ολο αυτο το project να εχει της ευλογιες της apple η οποια ακουστηκε πως ισως εμπαινε στην αγορα των android αλλα σιγουρα κατι τετοιο θα ηθελε πολλη δουλεια και χρονο για να γινει πραξη . Οποτε γιατι να μην ανεθεσε το ολο εγχειρημα σε μια μικροτερη θυγατρικη(?) ισως εταιρεια καλυπτωντας κι ενα μεγαλο μερος των εξοδων και ριχνοντας το αναγνωριστικα σε πρωτη φαση στην αγορα ?

  • ειστε ωραιοι. σας διναν γαιδαρο και τον κοιτάζατε στα δοντια. Νικος/Κωστας Ζ στα 300 ευρώ ειναι τοσο σημαντικο το ραδιοφωνο ή το αδιαβροχο ώστε να αποτελούν παράγοντες αποτρεπτικούς; το μηλαρακι στα διπλά+++ λεφτα δεν τα χει. και υστερει σε τοσα αλλα.

    Λοιπον το τηλεφωνο ειναι αστερι, τελος. Και σιγουρα με το που θα κυκλοφορησει Ελλαδα το εχω τσιμπησει.

  • Τι τιμη ειναι αυτη ρε?????? χαχαχαχαχ Πλακα μας κανουν???? Λορενα εισαι σιγουρη???
    (επισης διορθωσε τα 64gb οχι τα 16gb εχουν 299$)
    Πραγματικα αν ειναι αυτη η τιμη δεν εχω λογια.....
    Φαντασου αισχροκερδεια οι υπολοιποι....

  • Φοβερό κινητό , μόνο το Note 3 και το Oppo 7a μπορούν να το κοντράρουν και σύντομα και το G3 που θα ανέβει στις 5.5".

  • Μετά από αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω πάνω από 300 ευρώ ξανά για κινητό.
    Τι να πω πολλά μπράβο.

  • κωστα, μια μικροδιορθωσουλα. το κινητο θα κυκλοφορησει σε 16 και 64 giga παρακαμπτοντας δηλαδη την 32αρα εκδοση και αυτο ειναι -ισως- το πιο εξωφρενικο απ'ολα που συμβαινουν με αυτη την διαστημικη συσκευη.
    συνειδητοποιειτε λιγο γιατι πραμα μιλαμε!!???

    16 ΓΙΓΑ 269 ΕΥΡΩ
    64 ΓΙΓΑ 299 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......

    48 GIGA δηλαδη παραπανω για ΜΟΝΟ 30 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :OOOOOOO

  • Το κινητο έριξε φαπα σε όσους νόμιζαν ότι επειδη σκασανε 700αρια+ έχουν το καλύτερο κινητο
    Ξεφτυλισε εταιρείες μεγαθήρια με αυτήν την τιμή,design και ποιότητα! Ονόματα δε λεμε υπαλλήλους δε θίγουμε :D
    S.. :p

  • Τι nexus μου λες???? με cyanogen επανω ειναι εγγυηση..... και τετοια τιμη....
    το κοιταω και το ξανα κοιταω......
    Διορθωστε την τιμη ρε παιδια αλλιως οπως λεει ο φιλος απο πανω ας τους δωσουμε κατι παραπανω δεν πειραζει. :P

  • @Lefteris το κινητό δεν θα κυκλοφορήσει Ελλάδα.Μόνο αν εσύ το αγοράσεις από το εξωτερικό.Το κινητό είναι απίστευτο value for money αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες μουρμουρες στα τεχνολογικά fora κυρίως για το μέγεθος του, και την μη ύπαρξης της "μυστικής" τεχνολογίας που έλεγαν.Οπότε ας περιμένουμε πρώτα να κυκλοφορήσει και μετά το κρίνουμε. Σίγουρα όμως η τιμή του είναι δελεαστικοτατη.
    Όσον αφορα την έλλειψη Ραδιοφώνου ή της αδιαβροχοποιηση μπορεί για κάποιους να φαίνονται υπερβολή για άλλους όμως είναι σημαντικα.Δεν γίνεται όλοι να έχουμε τα ίδια θέλω...

  • Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο παραγγελίας έχουμε? Έστω και από εξωτερικό. Πως γίνεται η πρόσκληση?
    @tiamat
    Αδερφέ δεν τους κλέβεις εσύ, αν αγοράσεις το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Οι υπόλοιποι μας κλέβουν τόσα χρόνια, πουλώντας μας κινητά που τους κοστίζουν 150 ευρώ, 700. Σίγουρα υπάρχουν μεσάζοντες και τμήματα R&D, κόστος λογισμικού και πάει λέγοντας, αλλά δεν νοείται να αυξάνεται πολλαπλάσια η τιμή κόστος μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή. Εγώ έχω στραφεί σε Κινέζικους κολοσσούς εδώ και χρόνια, που πουλάνε παρόμοια προϊόντα με τιμές 20-30% κάτω συνήθως, αλλά στο συγκεκριμένο τηλέφωνο το value for money, ξεπερνάει κατά πολύ ότι έχω δει ως τώρα.

  • Παιδιά και γω το είδα σήμερα το πρωί και έπαθα πλάκα...Πάνω που είχα καταλήξει στο G2,στα 320 περίπου,μου σκάει αυτό και σε βάζει σε σκέψη.Ούτε εγώ ήθελα κάτι με μήκος πάνω από 140mm,αλλά με τέτοια σχέση τιμής/χαρακτηριστικών αρχίζεις και σκέφτεσαι "ρε μπας και..?"

  • Μετά το σοκ της υπόθεσης
    μπορεί κάποιος να εξηγήσει τον τροπο προσκλήσεων κ παραγγελιών;;; Κ ποτε ξεκινάνε

  • δεν ξέρω αν όντως είναι ή δεν είναι αδιάβροχο αλλά στο βιντεάκι (μα καλά κανείς δεν το είδε?) στο 01:12 δείχνει να το βρέχουν. εκτός και αν θέλουν κάποιοι να κάνουν μακροβούτια στην θάλασσα για υποβρύχιες φωτογραφίες αγκαλιά με το κινητό ή να μιλάνε με την γκόμενα στο μπάνιο με ανοιχτό το ντους με τους ακούσει κάποιος...

    οπως και να έχει το κινητό φαίνεται πολυ δυνατό! οντως value for money.
    ο μόνος μου προσωπικός ενδοιασμός ειναι το cyanogen και αυτό γιατι εγω προσωπικα δεν το εχω χρησιμοποιησει.

    τα specs απλα τελεια! μενει να δουμε ενα hands-on οσο αφορα ποιοτητα φωτογραφιας/καμερας.

    τα 5.5 μου φαινονται λιγο πολλα...ισως να προτιμουσα μια εκδοση 5' ιντσων αλλα αυτο ειναι καθαρα θεμα προσωπικου γουστου!

    τα συγχαρητηρια μου και στο εξυπνο marketing. ειδικα το θεμα με τα invites... πρεπει να ετσουξε αρκετους που δεν το σκεφτηκαν για να δηλωσουν ετσι το unique status της εταιρειας τους!

  • Τρομερό... Απλά τρομερό... Πάρα πολύ ωραίο κινητό με τρομακτικές δυνατότητες.

  • 2 ερωτήσεις . Πρώτον σίγουρα είναι Κόστα σωστά αυτά που έχεις γράψει? ( γιατι σε αλλα αρθρα έγραφες για 64giga) αι Δεύτερον θα κανείς παρουσίαση του κινητού??

  • Γροθιά στο κατεστημένο είναι το άτιμο. Όχι μόνο βάζει κάτω τις ναυαρχίδες, κλέβει και τα φώτα από τα πλέον δυνατά mediatek κινητά. Βέβαια θα πάρει λίγο καιρό ακόμη μέχρι να ξεκινήσουν να πουλάνε, και να αρχίσει να δουλεύει το σύστημα με τις προσκλήσεις. Όσον αφορά την Ελλάδα, σε σχετική συνομιλία στο φόρουμ και στο facebook, ενημερώθηκα ότι θα υπάρξει τρόπος αγοράς (λογικά στην ίδια τιμή;;θα το δούμε) αλλά θα καθυστερήσει λογικά. Το κινητό θα ξεκινήσει να πωλείται κατά το καλοκαίρι.

  • λοιπόν πότε βγαίνει? στην Ελλάδα θα βγει?

    το περιμένω στη γωνιά δεν παίζετε με το που βγει θα είμαι από τους πρώτους στην Ελλάδα που θα το πάρουν, τέτοια specs ξεφτιλίζει όλες της άλλες εταιρίες ειδικά αυτές που έχουν μεγάλες τιμές στης ναυαρχίδες τους

    θα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στης πωλήσεις 100%

    πολύ όμορφο και η παρουσίαση του στο βίντεο είναι απίστευτη σε τραβάει να πας να το αγοράσεις μπράβο στους κατασκευαστές

  • Αν τσουλησει το πράγμα και η υλοποίηση του project γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα, το value for money αυτού του κινητού θα κάνει προτάσεις οπως το z2 και το find 7 να μοιάζουν μετριότητες.
    Όσο για τα παιδιά που βρήκαν ομοιότητες με oppo, είναι λογικό γιατί ο δημιουργός της εταιρείας είναι πρώην στέλεχος της. Ακόμα και το όνομα παραπέμπει εκεί (One Plus One, OPO).

  • Πως εξασφαλίζεις πρόσκληση αγοράς και από που?αποστέλλεται στην Ελλάδα?τα χαρακτηριστικά του είναι απλά κορυφαία και αναμένεται να είναι το bvfm κινητό της αγοράς!

  • Πως εξασφαλίζεις πρόσκληση για την αγορά?Υπάρχει πιθανότητα κάποιος που διαμένει στην Ελλάδα να το αγοράσει?

  • Πραγματικα το ηθελα και το περιμενα αλλα τι 153μμ ρε παιδια...ελεος...Αν το κανανε 5" θα ειχε εξαφανισει τους παντες..κριμα

  • @ Genesis δεν θα βγει Ελλάδα. Μόνο αν το φέρεις από το εξωτερικό.
    Προς το παρόν μπορούν να το πάρουν μόνο αυτοί που έχουν λάβει πρόσκληση. Οπότε μην περιμένετε να γίνει ευρέως διαθέσιμο το κινητο. Δεδομένου δε ότι η 1+ δεν είναι μεγάλη εταιρεία μεγέθους Samsung, HTC,Sony,LG δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να ανταποκριθει στη ζήτηση.

  • Όσο και αν ψάχνω, δεν μπορώ να βρω περισσότερες λεπτομέρειες για το "invite-only" στυλ διάθεσης, πέρα από το "κάποιοι θα λάβουν προσκλήσεις"....

    Επίσης αυτό που διάβασα στο αρχικό press kit δεν μου έκατσε καθόλου καλά

    A 3100 mAh battery and energy efficient display work together to power the OnePlus One for more than a full day of use

    Εδώ το G2 με 5,2" FHD οθόνη και 3αρα μπαταρία και βγάζει ανετότατα 2 μέρες super duper βαριάς χρήσης...

  • @tiamat Ναι αυτή είναι.
    @dark_master Ακόμη δεν έχει πάρει κανείς τίποτε. Ούτε κινητό, ούτε πρόσκληση.
    Μόλις σήμερα μετά από τόσους μήνες αναμονής παρουσιάστηκε το κινητό. Και η πώληση του κινητού από την σελίδα αναμένεται για το Q2, δηλαδή καλοκαίρι. Για όποιον ενδιαφέρεται ας ρωτήσει στην σελίδα στο facebook για το αν γίνει διαθέσιμο Ελλάδα. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα.

    Επίσης υπάρχει και το Smash The Past, που φημολογείται ότι θα δώσουν τα 100 πρώτα κινητά, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμη τίποτε γιαυτό γιατί θα ξεκινήσει στις 25 του μήνα.

  • Δε νομίζω να έρθει Ελλάδα ποτέ, τουλάχιστον επίσημα. Επίσης, σίγουρα θα υπάρχει τεράστιο έλλειμα στην αγορά, μικρή διαθεσιμότητα και μεγάλη ζήτηση. Η τιμή ουτοπική, γιαυτό προσωπικά πιστεύω πως θα βγουν λίγα κομμάτια και όποιος πρόλαβε πρόλαβε

  • Και μετα μιλατε για moto g και κατι τετοια σκουπιδια, το one plus one ξεφτυλιζει με τιμη και χαρακτηριστικα ενω χτυπα στα ισα τις ναυαρχιδες των μεγαλοεταιριων, ελπιζω να το δουν αυτα isheeps και sammysheeps!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ CYANOGEN ΚΑΙ ΤΗΝ OPPO!!!

  • Ξυπνατεεε δεν εχει δυνατοτητες ουτε λειτουργιες απλα μνηνη και επεξεργαστη λες και σας χαλαει ο 4 πυρηνος και θελετε 8 πυρηνο δειτε hand's on στο internet και σχολιαστε

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.