OnePlus Open: Ντεμπούτο με κορυφαία κάμερα και τιμή 1.899 ευρώ

OnePlus Open, OnePlus Open: Ντεμπούτο με κορυφαία κάμερα και τιμή 1.899 ευρώ

Η OnePlus ανακοίνωσε το πρώτο της foldable, το OnePlus Open, που είναι το πιο κοντό και πιο φαρδύ foldable σε στυλ βιβλίου, κάνοντας τη χρήση πολύ πιο άνετη.

Το Open βασίζεται στο Find N3 της Oppo, το οποίο μόλις ανακοινώθηκε, αλλά φέρνει τη συσκευή σε πολύ περισσότερες αγορές παγκοσμίως.

Όταν είναι κλειστό, διαθέτει οθόνη Super Fluid LTPO 3.0 AMOLED 6,31 ιντσών 2484×1116 px με δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 10-120 Hz και αναλογία διαστάσεων σχεδόν 20:9. Το πάνελ φτάνει τα 1.400 nit τυπική και τα 2.800 nit μέγιστη φωτεινότητα.

Όταν ανοίγει, έχει μια οθόνη 7,82″ 2440×2268 px Flexi-fluid LTPO 3.0 AMOLED με δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 1-120 Hz, αναλογία διαστάσεων 1,0758:1 και την ίδια εξαιρετική μέγιστη φωτεινότητα.

OnePlus Open, OnePlus Open: Ντεμπούτο με κορυφαία κάμερα και τιμή 1.899 ευρώ

Το OnePlus Open διατίθεται σε μαύρο Voyager με φινίρισμα από ψεύτικο δέρμα στο πίσω μέρος ή Emerald Dusk (πράσινο) με γυάλινο φινίρισμα. Δυστυχώς, στην Ευρώπη θα έχουμε μόνο τη δεύτερη επιλογή, για λόγους που δεν εξηγήθηκαν.

Το μαύρο μοντέλο είναι ελαφρύτερο στα 239 γρ., ενώ το πράσινο είναι 245 γρ. Η συσκευή διαθέτει το κλασικό slider alert.

Προχωρώντας στις κάμερες, το σύστημα είναι εντυπωσιακό με την υπογραφή της Hasselblad. Η κύρια μονάδα στο πίσω μέρος είναι ο νέος αισθητήρας 48MP LYTIA-T808 “pixel stacked” της Sony. Έχει διαστάσεις 1/1,43″ και έχει οπτικά σταθεροποιημένο φακό 24 mm f/1.7. Ακόμα, διαθέτει τεχνολογία τρανζίστορ διπλής στρώσης – ουσιαστικά μια επανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική pixel που υπόσχεται καλύτερη ευαισθησία στο φως.

Η κάμερα ultrawide διαθέτει αισθητήρα 48MP 1/2″ με φακό 14mm f/2.2 και αυτόματη εστίαση. Στη συνέχεια υπάρχει η κάμερα τηλεφακού με αισθητήρα 64MP 1/2″ και σταθεροποιημένο φακό 3x70mm f/2.6.

Υπάρχουν δύο κάμερες selfie – μια μονάδα 20MP στο εσωτερικό και μια 32MP στην εξωτερική οθόνη.

OnePlus Open, OnePlus Open: Ντεμπούτο με κορυφαία κάμερα και τιμή 1.899 ευρώ

Το OnePlus Open φοράει τον Snapdragon 8 Gen 2 με 16 GB LPDDR5X RAM και 512 GB αποθηκευτικό χώρο. Το αναδιπλούμενο αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 4.805 mAh με υποστήριξη φόρτισης 67 W. Η OnePlus λέει ότι  φορτίζει από το 1% στο 100% 42 λεπτά και θα πρέπει να αντέχει πάνω από μία ημέρα χρήσης.

Τo foldable διαθέτει τη λειτουργία OnePlus Canvas, για την οποία η εταιρεία λέει ότι έχει σχεδιαστεί από την αρχή για multitasking. Η OnePlus λέει ότι το 95% των mainstream εφαρμογών υποστηρίζει την εκτεταμένη οθόνη και μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του ενεργού παραθύρου σε μια ρύθμιση πολλών παραθύρων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και τρία παράθυρα στην οθόνη και ανά πάσα στιγμή – τόσο σε κάθετη όσο και σε οριζόντια προβολή.

Το OnePlus Open είναι διαθέσιμο σε μία μόνο διαμόρφωση μνήμης 16/512 GB στην τιμή των 1.899 €.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Τσάμπα πράγμα. Κρατήστε μου 1 για μένα, 1 για τη σύζυγο, 2 για γονείς, 2 για πεθερικά και 2-3 για δωράκια για φίλους. Έχουν ξεφύγει στις εταιρίες. Ή νομίζουν ότι όλοι είμαστε νορβηγοί ή εμείς ξοδεύουμε σαν νορβηγοί και πήραν πολύ θάρρος….

Dimitris L.A

Δυστυχώς θα πω αυτό που δεν θέλω, δεν είναι ότι ειναι ακριβά τα κινητά, είναι ότι εμείς είμαστε φτωχοί. Στην Αμερική παίρνουν μέσο όρο $1100 την εβδομάδα όχι το μήνα, και αν δεις εκεί είναι και το μερίδιο αγοράς των εταιρειών. Τι να τους νοιαξουν κάποιες χιλιάδες που ζουν στην Ελλάδα. Το λέω εκ πείρας γιατί πριν δύο χρόνια πήρα το zfold 3 όταν έμενα Αμερική και ήταν απλά ένα έξοδο μέσα στο μήνα.

Αλέξης

Δε διαφωνω οτι οι αμερικανοι εχουν κατα μεσο ορο μεγαλυτερο εισοδημα απο εμας. Γι αυτο εφερα σαν παραδειγμα τη Νορβηγια που ειναι στην Ευρωπη και εχουν πολυ υψηλο εισοδημα. Ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω απο την Ελλαδα. Δεν ξερω την ηλικια σου, αλλα προλαβα εποχες τη δεκαετια του 90 ή αρχες του 2000 που το ακριβοτερο κινητο, επισης επαναστατικο για την εποχή του, με τοπο κατασκευης τις ΗΠΑ ή τη Σουηδια ή τη Φινλανδια (με ακριβα εργατικα δηλαδη) κοστιζε το μεγιστο 800 ευρω. Ολα τωρα μονταρονται σε βιετναμ, ινδια, κινα με αστειο κοστος εργατικων. Η ιδια η apple δηλωσε οτι το κοστος ενος κινητου της ειναι γυρω στα 600 δολαρια. Οσο και να προσθεσεις το κοστος υποστηριξης λογισμικου, το κοστος εξελιξης, τη διαφημιση κλπ δεν βγαινει ως τα 2000 δολαρια που κοστολογει τα τηλεφωνα της. Και με πολιτικη που χρεωνει και το παραμικρο καλωδιο ή μπαταρια τριπλασιες τιμες απο Samsung πχ. Βρισκουν και τα κανουν

Κωνσταντίνος

Μείνετε μακριά από αυτή την άθλια εταιρεία εκτός αν θέλετε να την πατήσετε και εσείς και να βάλατε κιαλλα προβλήματα στην ζωή σας. Το Αγόρασα στις 11/11/23 απο τον κωτσοβολο. Στις 27/2/23 το πρωί το άνοιξα, η οθόνη στο σημείο που αναδιπλωνει είχε ένα μαύρο σημαδάκι και δεν δούλευε η αφή. Περιττό να πω πως από την πρώτη μέρα είναι στην γνήσια θήκη του με τις μεμβράνες προστασίας, δεν έχει ούτε μια γρατζουνιά αφού δεν έχει πέσει ή χτυπηθεί ποτέ. Στις 3/4 έκανα την όλη διαδικασία αποστολής αφού απαιτεί πολυ χρόνο (πακετάρισμα με βάση τις οδηγίες της εταιρείας, φωτογραφίες, εκτύπωση ετικέτας αποστολής). Στις 4/4 πήρε η UPS το τηλέφωνο και στις 5/4 το έστειλε στο service στην Πολωνία. Από τότε επικοινωνώ με email και με το chat αλλά δεν παίρνω καμία σοβαρή απάντηση εκτός από το ότι θα επικοινωνήσουν άμεσα οι ίδιοι μαζί μου με email. Κοντεύει να κλείσει μήνα η όλη διαδικασία δεν με εξυπηρετούν δεν επισκευάζουν το τηλέφωνο δεν επικοινωνούν μαζί μου.
Άρα γιατί να δώσετε 1900€ ;
ΜΑΚΡΙΑ.. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.