Oppo: Κατοχύρωσε πατέντα smartphone με slide-up και side slide οθόνες

Oppo, Oppo: Κατοχύρωσε πατέντα smartphone με slide-up και side slide οθόνες

Ο κινέζος κατασκευαστής τηλεφώνων Oppo φαίνεται να είναι μία από τις πιο δραστήριες εταιρείες όσον αφορά τον πειραματισμό με νέα concept. Μετά την κυκλοφορία του Oppo Find X με pop-up camera και του επερχόμενου Oppo Reno με τον σχεδιασμό κάμερας “Shark Fin”, ο τεχνολογικός γίγαντας φαίνεται να εργάζεται σε μία ακόμη πολύ μοναδική συσκευή.

Αν και προς στιγμήν είναι απλώς ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Oppo δεν αποκλείεται να ετοιμάζεται να κατασκευάσει τη συγκεκριμένη συσκευή. Κυρίως διότι ούτε το Oppo Find X πιστεύαμε ότι θα μπει στην παραγωγή, αλλά η εταιρεία μας διέψευσε.

Πριν όμως πούμε περισσότερα για τη νέα πατέντα της Oppo, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για αργοπορημένο Πρωταπριλιάτικο αστείο.

Oppo, Oppo: Κατοχύρωσε πατέντα smartphone με slide-up και side slide οθόνες

Όπως βλέπουμε στις εικόνες, η Oppo κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα κινητό με pop-up οθόνη. Η οθόνη φαίνεται να μπορεί να γίνει slide προς τα πάνω και είναι τοποθετημένη ακριβώς πίσω από την κύρια οθόνη. Αν η Oppo κατασκευάσει όντως ένα τέτοιο smartphone, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός με αισθητές βελτιώσεις, θα προσέφερε μεγαλύτερη οθόνη, χωρίς τα “προβλήματα” των foldable smartphones.

Oppo, Oppo: Κατοχύρωσε πατέντα smartphone με slide-up και side slide οθόνες

Στο δεύτερο σχέδιο που συνόδευε την πατέντα, βλέπουμε ένα πιο συνηθισμένο design. Σε αυτή την περίπτωση η δεύτερη οθόνη εμφανίζεται από το πλάι της συσκευής, και φαίνεται να έχει το ίδιο μέγεθος με την οθόνη του πρώτου σχεδίου. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιπλέον οθόνες προσφέρουν επιπλέον χώρο, για την εκτέλεση περισσότερων εργασιών.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν βγάζουν και ιδιαίτερο νόημα, ειδικά αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία. Ναι μεν έχουμε περισσότερη οθόνη, αλλά ταυτόχρονα πληρώνουμε το τίμημα των μεγαλύτερων bezels, τα οποία βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο κόβοντας την οθόνη στα δύο. Αν η Oppo καταφέρει να αφαιρέσει τελείως το πάνω ή το πλευρικό bezel, τότε οι πατέντες αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μερικά ενδιαφέροντα νέα smartphones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OPPO OPPO Find X

Oppo Find X7 & X7 Pro: Πιστοποιήθηκαν με φόρτιση 100W

Η σειρά Oppo Find X7 αναμένεται να φτάσει σύντομα και σήμερα δύο τηλέφωνα πιστοποιήθηκαν από την 3C στην Κίνα.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7 Pro: Δείτε το σε hands-on εικόνες που διέρρευσαν

Tον περασμένο μήνα, η Oppo παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα κάμερας Hasselblad HyperTone επόμενης γενιάς που θα κάνει ντεμπούτο στo Find X7.

Smartphones OnePlus OPPO

OnePlus 12: Μοιράζεται το σύστημα κάμερας με το OnePlus Open και το Oppo Find N3

Πολλές είναι οι σημαντικές πληροφορίες που κυκλοφορούν για το OnePlus 12 ενόψει της επερχόμενης κυκλοφορίας του.

Software OPPO

Oppo ColorOS 14: Όλες οι νέες λειτουργίες, πότε θα είναι διαθέσιμο

Η παγκόσμια beta έκδοση του ColorOS 14 της Oppo έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε ορισμένες περιοχές του κόσμου.