Oppo Under-Screen Camera: Επίσημη παρουσίαση του πρώτου smartphone με selfie μέσα στην οθόνη

Αυτή την εβδομάδα είναι η MWC 2019 στη Shanghai η οποία ξεκίνησε επίσημα σήμερα στην Κίνα. Η Oppo είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε μία σημαντική ανακοίνωση και παρουσίασε την πρώτη under-display κάμερα στο κοινό.

Η Oppo αποκαλεί την τεχνολογία Under-Screen Camera (USC) η οποία έκανε δυνατή μία full-screen εμπειρία χωρίς notches, punch holes, bezels, ή διάφορους μηχανισμούς στους οποίους βρίσκεται η κάμερα.

Επιπλέον, η Oppo αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για το πως δουλεύει αυτή η τεχνολογία. Αρχικά η οθόνη χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο διαφανές υλικό το οποίο λειτουργεί με μια επανασχεδιασμένη δομή εικονοστοιχείων, ώστε το φως να μπορεί να φτάσει στη φωτογραφική μηχανή.

Ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος από άλλες selfie κάμερες και έχει ευρύτερο διάφραγμα ώστε να αντιμετωπίζει τη διάθλαση του φωτός. Η περιοχή της οθόνης στην οποία βρίσκεται από κάτω η κάμερα λειτουργεί κανονικά και η Oppo υπογραμμίζει πως η ποιότητα της οθόνης δεν θα επηρεαστεί καθόλου.

Επειδή μπροστά στην κάμερα υπάρχει κάποιο στέρεο υλικό η Oppo αναφέρει ότι η ποιότητα των φωτογραφιών θα επηρεάζεται από προβλήματα όπως θόλωση, λάμψη, και χρωματικές αποκλίσεις.

Ωστόσο, για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα η εταιρία ανέπτυξε τρεις αλγορίθμους οι οποίοι θα βελτιώσουν την επίδοση της κάμερας χωρίς να μειώσουν την απόδοση της οθόνης.

Η Oppo ανέφερε ότι χάρη στους αλγόριθμους η ποιότητα των selfie φωτογραφιών θα είναι “αντίστοιχη με αυτή των mainstream συσκευών”. Ωστόσο, όλα αυτά είναι στη θεωρία και θα πρέπει να δούμε πως λειτουργεί η κάμερα σε καθημερινές συνθήκες.

Τέλος, η Oppo δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά της συσκευής ή την ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά είπε ότι θα είναι στο κοντινό μέλλον.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 26 Ιουνίου 2019 14:23

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.