Palm Nova, Θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ iPhone και Blakberry

Οι φήμες οργιάζουν. Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών Palm αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα το πρώτο μοντέλο με λειτουργικό σύστημα Nova. Λέγεται ότι η εταιρεία έχει προσλάβει 140 μηχανικούς οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο αναπτύσσουν ένα νέο λειτουργικό σύστημα το οποίο θα έρθει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της “απλότητας” των iPhone και της “σοβαρότητας” των Blackberry κινητών.

update: Ανακοινώθηκε το νέο Palm Pre με το λειτουργικό σύστημα webOS.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν το λειτουργικό σύστημα Palm Nova θα βασίζεται στο σημερινό Cobalt 6.1 Palm OS ή θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μοντέλο που θα κάνει την εμφάνισή του στην επερχόμενη έκθεση τεχνολογίας CES 2009 του Λας Βέγκας, θα είναι σε συνεργασία με την HTC, όπως συναίβει και με το πρώτο μοντέλο με Android, το HTC G1. Το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Nova (αν τελικά θα είναι αυτή η ονομασία του), θα βασίζεται στο Linux και λέγεται ότι θα δημιουργήσει μια νέα κοινότητα ανάπτυξης εφαρμογών για αυτό. Ίδωμεν!

Επεξεργάστηκε την 9 Ιανουαρίου 2009 19:06

Σχόλια

  • Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει Blackberry, είναι τόσο internet friendly όσο λένε όσοι το έχουν;
    iPhone είχα και είναι κόλλημα! Android δούλεψα για πολύ λίγο πριν από ένα μήνα αλλά δεν έχω αποκρυσταλλώσει άποψη ( https://techblog.gr/mobile/htc-g1-google-android/ ).

  • Πάντος εγώ μετά από πολλά μα πάρα πολλά κινητα που εχω αλλάξει κατέληξα στο blackberry,αν και δεν συνχρονίζει με τα mac μου.Το iphone είναι πολύ καλό αλλα δεν μπορώ να το δώ σαν τηλέφωνο όυτε αυτό ούτε όλες της παρόμοιες συσκευές με πολλά μπιχλιμπίδια που δεν σου χρειάζονται...Προτιμώ ένα πρακτικό με καλό κατάλογο ονομάτων και πολύ γρήγορο στο να κάνω μια κλήση από τις επαφές..Εδώ υστερούν όλες αυτές οι συσκευές.Πρέπει να μπείς σε μανού τηλεφώνου,κατάλογο επαφών και μετά να βρείς το όνομα και να αποφασίσεις να τον καλέσεις...Ειναι λίγο ταλαιπωρία νομίζω..
    Πάντος θέλει ακόμα δουλειά και να δούμε και τον ανταγωνισμό μέχρι τότε...Υπομονή η αγορά της τηλεφωνίας καλά κραταει..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.