Πατέντα για flexible sliding display από τη Samsung

Samsung flexible sliding πατέντα, Πατέντα για flexible sliding display από τη Samsung

Η Samsung κυκλοφόρησε το πρώτο foldable smartphone το οποίο ακούει στο όνομα Galaxy Fold ωστόσο τα σχέδια της δεν σταματάνε εκεί. Σύμφωνα με πατέντες που έχουν εντοπιστεί η Samsung σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός clamshell-like smartphone, ενός out-folding smartphone παρόμοιο με το Mate X της Huawei και τώρα μία νέα πατέντα παρουσιάζει ένα smartphone με flexible sliding display.

Το flexible display έχει τοποθετηθεί πάνω σε έναν μηχανισμό μετακίνησης ο οποίος θα φροντίζει την ομαλή κύλιση του προς τα πάνω και προς τα κάτω. Κάτω από το display (όχι ενσωματωμένα σε αυτό) θα κρύβονται η front facing κάμερα και το κεντρικό ηχείο των κλήσεων, τα οποία θα εμφανίζονται με την ολίσθηση της οθόνης προς τα κάτω.

Samsung flexible sliding πατέντα, Πατέντα για flexible sliding display από τη Samsung

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Mi Mix 3. Το smartphone της Xiaomi έχει το display πάνω σε ένα μηχανισμό και με το slide προς τα κάτω εμφανίζεται η κάμερα. Στην περίπτωση της Samsung όμως μόνο η οθόνη θα μετακινείται ενώ το υπόλοιπο κομμάτι θα μένει σταθερό.

Samsung flexible sliding πατέντα, Πατέντα για flexible sliding display από τη Samsung

Σύμφωνα με τις εικόνες, όταν ο χρήστης δεχθεί μία κλήση θα μπορεί να την αποδεχθεί απλά με ένα slide down της οθόνης ενώ το ίδιο εύκολη είναι και η διαδικασία τερματισμού της κλήσης σε αυτήν την περίπτωση όμως θα χρειαστεί να γίνει slide up.

Προς το παρον είναι άγνωστο αν το flexible sliding display έχει άλλη λειτουργία ή αν θα κυκλοφορήσει κάποιο smartphone στο κοντινό μέλλον που θα ενσωματώνει αυτήν την τεχνολογία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.