Πατέντα της HTC για το πιο περίεργο foldable clamshell

, Πατέντα της HTC για το πιο περίεργο foldable clamshell

Μπορεί η HTC να έχει χαθεί από την αγορά των smartphones τα τελευταία χρόνια, όμως είδαμε κάποιες νέες προσπάθειες φέτος από την εταιρεία για να επιστρέψει στην αγορά, όπως τα HTC Desire 20 Pro και HTC Wildfire E2. Η εταιρεία φαίνεται να πειραματίζεται με τις foldable οθόνες, όμως με εντελώς λάθος προσέγγιση.

Η ιστοσελίδα LetsGoDigital φέρνει στο φως μία πατέντα της εταιρείας που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2020 από το World Intellectual Property Office. Η ιστοσελίδα πήρε την πατέντα και αντίστοιχα μας φέρνει renders βασισμένα σε αυτή. Η HTC φαίνεται να θέλει να μπει με clamshell στην αγορά των foldable, όμως με οθόνη που διπλώνει προς τα έξω. Η HTC εξηγεί πως με τη χρήση του δικού της hinge η συσκευή θα δε θα δημιουργεί καμία ορατή γραμμή στο κέντρο, οπότε θα είναι εντελώς flat όταν είναι ανοιχτή η συσκευή.

, Πατέντα της HTC για το πιο περίεργο foldable clamshell

Το πρόβλημα είναι πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία πρακτικότητα. Ίσως η HTC να σκέφτηκε πως έτσι θα μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν το μισό της οθόνης για να βλέπουν της ειδοποιήσεις τους, όταν είναι κλειστή η συσκευή. Ακόμα και έτσι, τα clamshell δημιουργήθηκαν για να είναι ένα κανονικό τηλέφωνο που γίνεται μικρότερο για αποθήκευση. Έτσι, προστατεύεται και η οθόνη όταν είναι κλειστό.

Η Huawei μας έδωσε τη μοναδική συσκευή που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη με οθόνη που διπλώνει προς τα έξω, για να προσφέρει κανονική συσκευή όταν είναι κλειστή και εμπειρία tablet όταν ανοίγει. Αν συνδυάσει κανείς το αρνητικό του να έχει κάποιος συνέχεια την οθόνη εκτεθειμένη με τους περιορισμούς των clamshell καταλαβαίνει πόσο λάθος θα είναι μία τέτοια κυκλοφορία.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.