Smartphone με δεκαέξι κάμερες στο πίσω μέρος, πατέντα της LG

Πατέντα LG smartphone δεκαέξι κάμερες πίσω μέρος, Smartphone με δεκαέξι κάμερες στο πίσω μέρος, πατέντα της LG

Μέχρι σήμερα έχουμε δει smartphones που έχουν στο πίσω μέρος, μια, δύο, τρεις, τέσσερις κάμερες αλλά και ένα της Nokia με πέντε, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Πως θα σας φαινόταν αν ένα smartphone είχε δεκαέξι κάμερες; Η LG κατέθεσε πατέντα για αυτό, και τα “γιατί;” είναι αμέτρητα.

Χρειαζόμαστε πολλές κάμερες σε ένα smartphone για να βγάλουμε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες και να καταγράψουμε τα video που θέλουμε; Οι κατασκευαστές smartphone έχουν μπει σε ένα ράλλυ για το πόσες κάμερες θα έχουν τα smartphone που θυμίζει το αντίστοιχο με τα megapixel των καμερών στα κινητά πριν έρθουν στη ζωή μας τα smartphone με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Η LG έχει διαθέσει στην αγορά το LG G7 ThinQ με δύο κάμερες στο πίσω μέρος και το LG V40 ThinQ με τρείς. Φαίνεται όμως πως μπορεί να μην είναι αρκετές, με τον τρόπο που η LG έχει σκεφτεί το setup των καμερών στα smartphone, μιας και στις 20 Νοεμβρίου κατέθεσε πατέντα για smartphone με δεκαέξι φακούς στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με την πατέντα, οι φακοί είναι τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να φωτογραφίζει από διαφορετική οπτική γωνία. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ποια φωτογραφία από τις 16 να αποθηκεύσουν ή να πάρουν μια που έχει βγει από τους δεκαέξι φακούς συνδυαστικά. Επιπλέον, θα μπορεί κάποιος να επιλέξει το κεφάλι κάποιου που εμφανίζεται στη φωτογραφία ή ένα αντικείμενο, και να το στρέψει σε οποιαδήποτε κατέυθυνση.

Εκτός των δεκαέξι φακών, θα υπάρχει ένας μικρός καθρέφτης για να μπορεί κάποιος να βγάλει μια selfie με όλες τις κάμερες στο πίσω μέρος, κάτι που πιθανόν να σημαίνει πως δε θα υπάρχει selfie κάμερα άρα το smartphone θα έχει all-screen σχεδιασμό; Αυτό θα είναι κάτι το οποίο θα μάθουμε όταν και αν η συγκεκριμένη συσκευή κυκλοφορήσει στην αγορά, μιας και οι πατέντες που κατοχυρώνουν οι εταιρείες δε σημαίνει πως θα μετατραπούν σε πραγματικές συσκευές, οπότε μπορεί και να μη δούμε ποτέ ένα τέτοιο smartphone με τόσες πολλές κάμερες.

Πατέντα LG smartphone δεκαέξι κάμερες πίσω μέρος, Smartphone με δεκαέξι κάμερες στο πίσω μέρος, πατέντα της LG

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Karpouzoeispraktoras

Πώς είναι δυνατόν να έχουν διαφορετική γωνία όταν είναι τόσο κοντά οι φακοί μεταξύ τους; Εμένα πιο λογικό θα μου φαινόταν να γίνεται συνδυασμός των εικόνων (stacking) για βελτίωση της ποιότητας της εικόνας όπως πχ εξάλειψη του θορύβου από τις φωτογραφίες παρά να επιλέξει ο χρήστης την εικόνα από συγκεκριμένο φακό.

Flagship killer

Αρχίζει να γίνεται γελοίο το θέμα….

Theo

Νομίζω μας θεωρούν ηλιθιους πλέον…

4aNgo

Εντάξει ρε Ελληναρα ηρέμησε concept ειπαν οι άνθρωποι οτι ειναι.

KnightRider

Καταντάει γελοίο πια με τις πολλές κάμερες σαν λύση για δήθεν καλύτερη ποιότητα.
Γιατί απλά δεν βάζουν καλύτερους+μεγαλύτερους αισθητήρες οεο ???

alxgiann

ΑΝ βγει αυτή η πατέντα στην αγορά τότε.. Δείτε πρώτα το αποτέλεσμα και την χρησιμότητα αυτής της τεχνολογίας και μετά αν δεν σας αρέσει ή δεν χρησιμεύει κάπου, ή είναι ακριβό, τότε κράξτε..Αμάν πια.. επιστήμονες του πληκτρολογίου. Πατέντα είναι, απλά.

Αστέριος Στέλιος

Ευτυχώς δηλαδή που η Huawei κυνηγάει και αντιγράφει Samsung και Apple!!!
Φαντάσου να αντέγραφε και την LG !!!
Δεκέμβριο θα είχε έτοιμο κινητό με 32 κάμερες!!!
Να γελάσουμε και λίγο βρε παιδιά χαχαχαχαααχα

|Eleoes

aaaaaaaaaaaaaaxxaaaxaaaaxaaaaa E re trela

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.