Πατέντα της Sony εμφανίζει flexible display και build-in αισθητήρες

Sony, Πατέντα της Sony εμφανίζει flexible display και build-in αισθητήρες

Τα foldable smartphone είναι οι συσκευές του μέλλοντος, ωστόσο οι πρώτες απόπειρες από Samsung και Huawei δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη καθώς υπάρχουν ανησυχίες για την αναδιπλούμενη OLED οθόνη.

Στο παιχνίδι των foldable συσκευών φαίνεται πως θέλει να μπει και η Sony αφού αποκαλύφθηκε πατέντα της εταιρείας, η οποία παρουσιάζει ένα foldable display με ενσωματωμένους αισθητήρες. Επιπλέον, τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε μία αναφορά σύμφωνα με την οποία η Sony ετοιμάζει και ένα smartphone με rollable display το οποίο θα τροφοδοτείται από τον Snapdragon 855 και το νέο ταχύτατο 5G δίκτυο.

Sony, Πατέντα της Sony εμφανίζει flexible display και build-in αισθητήρες

30a, 30b και 30c είναι οι θέσεις των τριών αισθητήρων

Οι τρεις αισθητήρες θα βρίσκονται στην ίδια ευθεία εκ των οποίων ο ένας θα είναι αισθητήρας θερμότητας, ο άλλος θα είναι αισθητήρας πίεσης και ο τρίτος θα είναι ένας accelaration αισθητήρας. Οι αισθητήρες θα χρησιμοποιούνται για να παρέχουν πληροφορίες για το πως χρησιμοποιείται η συσκευή.

Αυτές οι πληροφορίες θα επιτρέψουν στο software να ρυθμίσει με ακρίβεια τα εμφανιζόμενα στοιχεία στο κατάλληλο μέρος της οθόνης. Το panel της πατέντας φαίνεται πως είναι διπλής όψεως. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να υπάρχουν δύο τουλάχιστον εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές όπου η μία δεν θα επηρεάζει την άλλη ώστε να επωφελούνται και οι χρήστες οι οποίοι κάνουν multitasking.

Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο προϊόν καθώς αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από μία πατέντα η οποία μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.