Petition για την αποκλειστική χρήση Qualcomm στις ναυαρχίδες της Samsung

, Petition για την αποκλειστική χρήση Qualcomm στις ναυαρχίδες της Samsung

Εδώ και αρκετά χρόνια η Samsung κυκλοφορεί δύο διαφορετικά μοντέλα των flagship της, χρησιμοποιώντας SoC της Qualcomm για την Αμερικανική αλλά και επιλεγμένες άλλες αγορές και Exynos για τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό το γεγονός όμως δεν αρέσει στους χρήστες, ειδικά μετά την κυκλοφορία των Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ και Galaxy S20 Ultra.

Ένα νέο petition καταχωρήθηκε στο change.org ώστε η Samsung να σταματήσει αυτή την πολιτική και να προσφέρει το ίδιο μοντέλο παγκοσμίως. Οι λόγοι φαίνεται να είναι πολλοί αυτή τη φορά, με τους πρώτους χρήστες των νέων συσκευών της σειράς Galaxy S να κάνουν λόγο για μειωμένη ταχύτητα, χειρότερους αισθητήρες αλλά και αρκετά μικρότερη διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα που φορούν το νέο Snapdragon 865 SoC.

Βέβαια, οι χρήστες έχουν κάθε λόγο να νιώθουν αδικημένοι, καθώς φέτος πέραν του ακόμα μεγαλύτερου χάσματος του Exynos εναντίον του Snapdragon στην απόδοση, υπάρχουν πολλές αναφορές για κάκιστη διαχείριση της μπαταρίας στο chip της Samsung. Επίσης βλέπουμε και διαφορά στις κάμερες των μοντέλων, γεγονός που οφείλεται στη χρήση αισθητήρων Sony στα μοντέλα που εξοπλίζονται με τον Snapdragon865, έναντι των αισθητήρων Samsung για τα μοντέλα με τον Exynos 990.

Μία σύντομη ματιά στο παρελθόν θα μας δείξει πως δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. Τα Galaxy S6, Γαλαχυ Note 5, Galaxy S S6 Edge+ είχαν κυκλοφορήσει μόνο με Exynos SoC, ενώ και η επιλογή για 4K βίντεο στα 60fps δε δόθηκε ποτέ στο Galaxy Note 8 επειδή ο Snapdragon 835 δε μπορούσε να υποστηρίξει, σε αντίθεση με τον Exynos 8895.

Το εν λόγω petition αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 27.600 υπογραφές, αν και δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει τα πλάνα της Samsung για τις μελλοντικές συσκευές.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS

Αυτα τα petition δεν ειναι δυνατον να αλλαξουν πολλα πραγματα απλα δειχνει οτι ο κοσμος στην ευρωπη αρχιζει και παιρνει χαμπαρι οτι αγοραζουν κατωτερα προιοντα σε σχεση με αυτα των ηπα..

Panagiotis

27.600 υπογραφές είναι ψύλλοι στ άχυρα. Ποσες εκατομμύρια συσκευές πουλάει κάθε χρόνο? Η χασούρα που θα έχει με το να χάσει αυτούς τους 27.600(και όσους ακόμα πάνε) θα είναι πολύ μικρότερη από το να βάλει snapdragon σε όλο τον κόσμο. Άλλο να παράγεις δικό σου cpu και άλλο να το αγοράζεις από αλλη εταιρεία και πιο συγκεκριμένα από την Qualcomm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.