Poco: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κυκλοφόρησε SD855 ή SD865 smartphones

Poco, Poco: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κυκλοφόρησε SD855 ή SD865 smartphones

Η Poco πλέον αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία και είναι μία ακόμα θυγατρική της Xiaomi. Πρόσφατα, η εταιρεία κυκλοφόρησε το νεότερο smartphone της, το οποίο δεν είναι ο διάδοχος του Pocophone F1, όπως όλοι περίμεναν. Επιπλέον, το Pocophone X2 δεν διαθέτει κανέναν από τους τελευταίους επεξεργαστές της Qualcomm.

Τα SoCs είναι πολύ ακριβά

Το Android Authority προσέγγισε τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Manmohan Chandolu, με σκοπό να μάθει γιατί άλλαξε στρατηγική και απομακρύνθηκε από τη δημιουργία flagship killer smartphones.

Ως κύρια αιτία ο Chandolu έδωσε το γεγονός ότι το κόστος των flagship επεξεργαστών του 2019-2020 δεν είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή η εταιρεία του θεωρεί λογικό.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η SD 8XX είναι πλέον αρκετά ακριβοί, και ο Snapdragon 865 ανέβασε ακόμη πιο ψηλά τoν πήχη. Επιπλέον, δεν προχώρησαν στη χρήση του Snapdragon 845 γιατί πλέον δεν κυκλοφορεί στην αγορά.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας, ότι ακόμη και η χρήση του Snapdragon 855 δεν ήταν εφικτή για την Poco, διότι παρόλο που του έγινε υποτίμηση παρέμενε ιδιαίτερα ακριβός. Επιπλέον, για τη μετάβαση από το 4G στο 5G δεν αρκεί μόνο ο επεξεργαστής, απαιτούνται πολλά ακόμη στοιχεία.

Γιατί έχει τόση σημασία το κόστος των SoCs

Στην αγορά των smartphones το κόστος του επεξεργαστή περνά απευθείας στον καταναλωτή, όπως εξηγεί ο γενικός διευθυντής της Poco. Ο Snapdragon 845 τιμολογούταν στα 45 δολάρια Αμερικής. Παρά το γεγονός ότι η τιμή του μειώθηκε, ο επεξεργαστής πλέον δεν είναι διαθέσιμος στην αγορά.

Όσον αφορά τους Snapdragon 855 και 855+, αυτοί τιμολογούνται στα 53 δολάρια Αμερικής, μία τιμή που ανεβαίνει κατά 50% στην περίπτωση του Snapdragon 865. Οπότε, η χρήση οποιουδήποτε από αυτά τα SoCs θα οδηγούσε στην άσκοπη αύξηση της τιμής του smartphone ακόμα και σε αγορές που δεν χρησιμοποιούν 5G.

Επιπλέον, θα ανάγκαζε την εταιρεία να κυκλοφορήσει ένα ακριβότερο 5G smartphone, αν ήθελε να προσφέρει αντίστοιχη ποιότητα με αυτή του Pocophone F1.

Τα σχέδια της Poco

Ο Chandolu ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις ένα 5G SoC αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να εκμεταλλευτεί κανείς τις δυνατότητες που προσφέρει.

Προς το παρόν η ανάπτυξη του 5G συνοδεύεται από μεγάλο κόστος, και ενδεχομένως να μην δούμε τέτοια δίκτυα σύντομα στην Ινδία, όπου δραστηριοποιείται κυρίως η Poco.

Τέλος, η Poco είναι μία εταιρεία που κάνει τα πρώτα της βήματα, και όπως δήλωσε ο Chandolu θέλουν να διατηρήσουν τη στρατηγική που ακολουθούν ρευστή, χωρίς να θέσουν κάποια σαφή ταυτότητα για το νέο brand.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones featured POCO Xiaomi

Poco X6 & Poco X6 Pro: Επίσημα με βελτιωμένα chipset

H Poco, το brand της Xiaomi, παρουσίασε τα τελευταία μέλη της σειράς Poco X – το Poco X6 και το Poco X6 Pro.

Smartphones POCO Xiaomi

Poco M6 Pro: Με SD 4 Gen 2 SoC, κάμερα 50MP και οθόνη 90Hz

H Poco παρουσίασε το Σάββατο το Poco M6 Pro, το οποίο τροφοδοτείται από το Snapdragon 4 Gen 2 SoC και διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις μνήμης.

Smartphones POCO Xiaomi

Poco F5 Pro: Στο Geekbench με Snapdragon 8 Gen 1

Το Poco F5 Pro, το οποίο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να είναι ένα rebranded Redmi K60 που κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Δεκέμβριο.