Pocophone: Έρχεται το τέλος τους εξαιτίας των Redmi K20;

Pocophone, Pocophone: Έρχεται το τέλος τους εξαιτίας των Redmi K20;

Όταν η Redmi παρουσίασε το νέο της smartphone, Redmi K20, τότε ξεκίνησαν και οι φήμες που ήθελαν το smartphone να κυκλοφορεί με άλλη ονομασία ανάλογα την περιοχή.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εταιρεία το λάνσαρε ως flagship killer 2.0, αρκετοί πίστεψαν ότι ένα από τα πιθανά ονόματα της συσκευής θα είναι το Pocophone F2. Μάλιστα σχολίαζαν ότι αυτή η έκδοση θα κυκλοφορήσει στην Ινδία. Τελικά, το smartphone κυκλοφόρησε σε αρκετές αγορές ως Xiaomi Mi 9T και στην Ινδία με το “κανονικό” του όνομα Redmi K20.

Τι γίνεται όμως με τα Pocophone και το brand της Xiaomi που παίζει τον ρόλο του flagship killer; Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την κυκλοφορία του Pocophone F1 και μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει σχεδόν τίποτα για τα Poco F2. Επίσης, ένα από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των Poco, ο Jai Mani, έφυγε από τη Xiaomi.

Ο διευθυντής έρευνας της IDC Ινδίας, Navkendar Singh, δήλωσε πως η Poco προσέφερε εξαιρετικές προδιαγραφές με χαμηλό κόστος, αλλά συμβιβασμούς στο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής. Η K σειρά της Redmi προσφέρει flagship χαρακτηριστικά, hardware, καλό σχεδιασμό και ποιότητα κατασκευής σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Με βάση αυτά, τονίζει ο αναλυτής, ο ανταγωνισμός που δημιουργεί η Redmi K είναι εξαιρετικά μεγάλος. Γι’ αυτό το μέλλον των Pocophone είναι ιδιαίτερα αβέβαιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Redmi K20 στην Ινδία κοστίζει 22.000 Ινδικά Ρουπία ή 285€. Ωστόσο, πάνω από 3.000 Ινδοί έχουν υπογράψει για να τη μειωθεί της τιμή του στα 260€. Αυτό σημαίνει ότι ίσως υπάρχει αγορά για ένα πιο οικονομικό smartphone με high-end χαρακτηριστικά και ας έρχεται πακέτο με συμβιβασμούς στο σχεδιασμό.

Τέλος, τόσο υπάλληλοι της Xiaomi όσο και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το μέλλον των Pocophone. Παρόλο που εκπρόσωπος της Xiaomi είπε ότι δεν αλλάζει κάτι για την μάρκα επειδή ο Jai Mani έφυγε.

Όπως και να έχει, τον Αύγουστο θα έχει περάσει ένας χρόνος από την κυκλοφορία του Pocophone F1, οπότε αν η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέα συσκευή θα ξεκινήσουν τα leaks και τα teasers.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Προ

Σιγά μην τους άφηναν όλοι οι άλλοι να τους φάνε το ψωμί. Η ποκο δεν διαλύεται, τη διαλύουν. Αν αυτό το τρέντ συνεχιζόταν τότε κλάψτα Χαράλαμπε για Samsung, Apple Huawei και όλο το συναφές σκυλολόι. Κανένας δε θα ξαναπουλουσε κινητά πάνω από 400 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured POCO Xiaomi

Poco X6 & Poco X6 Pro: Επίσημα με βελτιωμένα chipset

H Poco, το brand της Xiaomi, παρουσίασε τα τελευταία μέλη της σειράς Poco X – το Poco X6 και το Poco X6 Pro.

Reviews featured Hands-on Xiaomi

Xiaomi 13T Pro review: Μικρός ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το νέο Xiaomi 13T Pro με οθόνη 6.67″ τεχνολογίας CrystalRes AMOLED 144Hz, επεξεργαστή MediaTek 9200+ και 16GB μνήμη RAM.

Smartphones POCO Xiaomi

Poco M6 Pro: Με SD 4 Gen 2 SoC, κάμερα 50MP και οθόνη 90Hz

H Poco παρουσίασε το Σάββατο το Poco M6 Pro, το οποίο τροφοδοτείται από το Snapdragon 4 Gen 2 SoC και διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις μνήμης.