Πώς να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο ADB στο Android smartphone σας

ADB Android smartphone, Πώς να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο ADB στο Android smartphone σας

Το Android Debug Bridge, ή ADB, είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό σφαλμάτων της συσκευής Android, την πλευρική φόρτωση εφαρμογών και την εγκατάσταση προσαρμοσμένων ROM.

Μία από τις αγαπημένες χρήσεις του ADB είναι η κατάργηση του bloatware από τα smartphone Android για γίνουν ευέλικτα και να απελευθερώσουμε χώρο αποθήκευσης που καταλαμβάνεται από ανεπιθύμητες εφαρμογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ADB στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή με Windows, macOS ή Linux ή ακόμα και χρησιμοποιώντας ένα από τα καλύτερα Chromebook. Αν το smartphone σας εκτελεί Android 11 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ADB ασύρματα.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το ασύρματο ADB είναι απλό στη ρύθμιση και χρήση και δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής Android για να το λειτουργήσετε. Εάν δεν ξέρετε πώς να ρυθμίσετε το ασύρματο ADB στο τηλέφωνό σας Android δείτε παρακάτω:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο ADB στο τηλέφωνό σας Android

Γενικά, οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα καλώδιο USB για να στείλουν εντολές ADB μέσω σύνδεσης USB. Αλλά το ασύρματο ADB έχει βελτιωθεί πολύ και τώρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καλώδιο για να εκτελέσετε εντολές ADB στη συσκευή σας Android. Ωστόσο, πριν προχωρήσετε, ολοκληρώστε τα παρακάτω βήματα:

Συνδέστε τον υπολογιστή και το τηλέφωνο Android στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.
Ενημερώστε τη συσκευή σας Android στην πιο πρόσφατη έκδοση και βεβαιωθείτε ότι εκτελεί Android 11 ή νεότερη έκδοση.
Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Android SDK Platform-Tools στον υπολογιστή σας.
Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το Android Studio εκτός εάν είστε προγραμματιστής Android και το χρειάζεστε για να δοκιμάσετε τις εφαρμογές σας. Αφού εκπληρώσετε τις βασικές απαιτήσεις, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi ADB στο τηλέφωνό σας Android.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.