Πόση μπαταρία καταναλώνει το 5G σε ένα smartphone;

, Πόση μπαταρία καταναλώνει το 5G σε ένα smartphone;

Το δίκτυο 5G είναι αυτό που θα αναπτυχθεί και θα αντικαταστήσει το 4G τα επόμενα χρόνια, ωστόσο εν έτει 2020, οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν ορισμένους συμβιβασμούς για να ενσωματώσουν στα smartphone τους το νέο ταχύτατο δίκτυο. Ένα μεγάλο αρνητικό του 5G είναι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας άποψη με την οποία συμφωνεί και ο Lu Weibing, General Manager της Redmi.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσίευση του υποστηρίζει ότι η σειρά Snapdragon 800 της Qualcomm καταναλώνει 20% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τα SoC της σειράς Snapdragon 700. Επιπλέον, τα 5G enabled smartphone καταναλώνουν 20% περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία σε σχέση με τα smartphone που υποστηρίζουν 4G.

, Πόση μπαταρία καταναλώνει το 5G σε ένα smartphone;

Η δημοσίευση του Lu έρχεται μερικές ημέρες μετά την παρουσίαση του Redmi K30 Pro 5G, ο οποίος υποστηρίζει ότι παρά τα 4.700mAh στην μπαταρία το smartphone έχει δημιουργηθεί για να αντέχει μόλις μία ημέρα χρήσης, πριν χρειαστεί ξανά φόρτιση η μπαταρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα Galaxy S20 που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα έχουν μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με τα S10 όπου στην περίπτωση του S20 Ultra η μπαταρία φτάνει τα 5.000mAh.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.