Πότε θα κυκλοφορήσουν smartphone χωρίς φυσικά κουμπιά;

, Πότε θα κυκλοφορήσουν smartphone χωρίς φυσικά κουμπιά;

Οι εταιρείες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν τα bezel της οθόνης, το notch ή punch hole ωστόσο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό στο οποίο δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές. Αυτό δεν είναι άλλο από τα φυσικά κουμπιά. Προς το παρόν, η HTC έχει κάνει τις προσπάθειες να αφήσει πίσω της τα κουμπιά ωστόσο το τηλέφωνο της δεν τα πήγαν καλά. Η Sentons όμως είναι μία εταιρεία η οποία εργάζεται αυτήν την στιγμή στην εξαφάνιση των φυσικών κουμπιών.

Το σύστημα της Sentons, χρησιμοποιεί ένα custom chip το οποίο παράγει κύμματα ultrasound για να αντικαταστήσει το κλικ των κουμπιών. Το chip αυτό ενσωματώνει αλγορίθμους οι οποίοι εξοπλίζουν το smartphone με νέα gestures. Το ROG Phone 2 για παράδειγμα στην Κίνα χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία η οποία δημιουργεί τα λεγόμενα “Air Triggers” πάνω στην οθόνη.

Επιπλέον, η Sentons εργάζεται πάνω στην δημιουργία ενός virtual jog wheel το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες με μεγάλα smartphone το εύκολο scroll με χρήση του ενός μόνο χεριού. Ταυτόχρονα σχεδιάζει και ένα virtual camera button.

, Πότε θα κυκλοφορήσουν smartphone χωρίς φυσικά κουμπιά;

Το τηλέφωνο της HTC, U12+ δεν διέθετε καθόλου κουμπιά και την θέση τους πήραν, αισθητήρες οι οποίοι μέσω haptic feedback θα εξομοίωναν το φυσικό κλικ. Από την άλλη η Meizu κυκλοφόρησε το project Zero, το οποίο δεν διέθετε καθόλου κουμπιά ή φυσικές θύρες στο ωστόσο αυτό ήταν απλά ένα διαφημιστικό κόλπο. Να υπενθυμίσουμε ότι και από το Mate 30 Pro απουσιάζουν τα δύο φυσικά κουμπιά για την αυξωμείωση της έντασης του ήχου.

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πότε αυτή η τεχνολογία θα κυκλοφορήσει στα smartphone ίσως μερικά από αυτά την υιοθετήσουν τον επόμενο χρόνο σε περίπτωση που έχει τελειοποιηθεί ίσως βέβαια να μην την δούμε και ποτέ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
karapetrobas

το εφτιαξε η xiaomi mi mix alpha

Κώστας Βλαχάκης

Δεν θα κυκλοφορήσει ομως. Ήταν απλά ένα πειραμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a) Plus: Θα χρησιμοποιεί το MediaTek Dimensity 7350 Pro SoC

Η Nothing κυκλοφορεί το Phone (2a) Plus στις 31 Ιουλίου και τώρα έχουμε ένα στοιχείο του τι σημαίνει πραγματικά ο χαρακτηρισμός “Plus”.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.