Το Meizu Zero ήταν απλά ένα διαφημιστικό κόλπο

Πριν λίγες εβδομάδας η Meizu ανακοίνωσε ένα smartphone το οποίο δεν θα είχε καθόλου θύρες, ή φυσικά κουμπιά, και θα ήταν το πρώτο στο είδος του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Jack Wong, το Meizu Zero δεν ήταν τίποτα άλλα παρά ένα φθηνό διαφημιστικό κόλπο.

Ο Jack Wong, αποκάλυψε τα πάντα μέσω ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος post στα φόρουμ της εταιρείας. Η Meizu αναζητούσε κεφάλαια, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το Meizu Zero, και να το διαθέσει προς κυκλοφορία. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του Jack Wong, η πρόσφατη crowdfunding καμπάνια της εταιρείας για το Meizu Zero, ήταν απλά ένα διαφημιστικό κόλπο.

Ο ίδιος σχολίασε ότι η καμπάνια ήταν ένα αστείο της διαφημιστής ομάδας, και πως η συσκευή αυτή είναι απλά ένα σχέδιο του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης. Τόνισε ότι δεν πρόκειται για κάποιο ολοκληρωμένο προϊόν, και πως δεν σκόπευαν ποτέ να προχωρήσουν στη μαζική παραγωγή του Meizu Zero.

Τόσο η επίσημη αποκάλυψη του Meizu Zero, από τον ανώτατο αντιπρόεδρο της εταιρείας, όσο και η καμπάνια στο Indiegogo για τη συλλογή χρημάτων, κέρδισαν άμεσα τα φώτα της δημοσιότητας, και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Όμως, ευτυχώς η καμπάνια δεν έφτασε ποτέ τα $100,000 που ζήταγε η Meizu, για την ανάπτυξη του Zero.

Το πιο αστείο στην υπόθεση είναι ότι οι “επενδυτές” της καμπάνιας χρωστούν και ευχαριστώ στην Meizu, διότι επέλεξε να θέσει σταθερό και όχι ευέλικτο στόχο για την καμπάνια της. Όταν ο στόχος μιας καμπάνιας στο Indiegogo είναι προκαθορισμένος, τότε ο δημιουργός της δεν μπορεί να λάβει τα χρήματα, αν η καμπάνια δεν πιάσει αυτόν τον στόχο. Αν η Meizu είχε θέσει πολλαπλούς ευέλικτους στόχους, τότε θα μπορούσε να αποσύρει τα χρήματα τμηματικά. Ευτυχώς, με τη διακοπή της καμπάνιας, όλοι οι “επενδυτές” πήραν τα λεφτά τους πίσω.

Αν και σύμφωνα με το Jack Wong, το smartphone είναι απλά ένα σχέδιο υπό ανάπτυξη, ένα ημι-λειτουργικό πρωτότυπο ανακαλύφθηκε στην MWC την προηγούμενη εβδομάδα από το Mashable. Ωστόσο ήταν κρυμμένο στο booth της Qualcomm και δεν είχε καμία απολύτως περιγραφή. Και κάπου εδώ είναι που δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.

Η κατάσταση με τις εταιρείες έχει παραγίνει. Ίσως τελικά να ήταν κόλπο η παρουσίαση της συσκευής, μπορεί το κόλπο να ήταν η καμπάνια, ή το “καταλάθος ξεχασμένο” πρωτότυπο στο booth της Qualcomm στην MWC. Το δίδαγμα είναι ένα: “Δεν θα πρέπει να πιστεύουμε τίποτα, για κανένα προϊόν, πριν αυτό παρουσιαστεί επίσημα.”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

Nokia 2.4: Με μεγάλη οθόνη και αυτονομία που ξεχωρίζει

Το Nokia 2.4 έρχεται να αποδείξει πως ένα smartphone της μεσαίας κατηγορίας τιμής, μπορεί να ξεχωρίζει για την οθόνη και την αυτονομία του.

Smartphones Samsung

Μήπως η Samsung εγκατέλειψε την προσδοκία των 600 Megapixels;

Παλαιότερα η Samsung είχε θέσει φιλοδοξίες για παρουσίαση ενός smartphone με κάμερα στα 600 Megapixels.

Smartphones Apple iPhone 13

Νέα renders του επερχόμενου iPhone 13 αποκαλύπτουν πολλά

Τα νέα renders του iPhone 13 δίνουν μία καλύτερη εικόνα του σχεδιασμού της πίσω κάμερας και του μπροστινού notch.

Smartphones Sony Sony Xperia

Θα κάνει η Sony το μεγάλο comeback με το Xperia 1 III;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη ξεκινήσει να μιλούν για τη μεγάλη επιστροφή της Sony στον κόσμο των smartphones.