Project Ara: Η Google έβαλε τέλος στο αρθρωτό smartphone

Οι φήμες ακούστηκαν πριν από λίγες μέρες και τελικά επαληθεύτηκαν. Η Google επιβεβαίωσε πως σταματά την ανάπτυξη του Project Ara, του αρθρωτού smartphone που ξεκίνησε από την Motorola Advanced Technology and Projects (ATAP) και πέρασε στα χέρια της Google.

Μετά την εξαγορά της Motorola από τη Lenovo, η Google επέλεξε να κρατήσει το Project Ara, έχοντας στα σχέδιά της να κυκλοφορήσει σύντομα τις τελικές συσκευές. Υπήρξαν όμως πολλές αναβολές και πλέον ανακοίνωσε ότι μετά από προσπάθειες 3 ετών, πάγωσε η ανάπτυξή του.

Εκπρόσωπος της Google που επιβεβαίωσε την είδηση στο Reuters, δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες, όμως υπήρχαν φήμες που έλεγαν ότι είναι πιθανό η Google να συνεργαστεί με τρίτα ονόματα, να δώσει την άδεια χρήσης της τεχνολογίας και να βγει το Project Ara στην αγορά.

Στο Google I/O τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε τους συνεργάτες που θα συμμετάσχουν στη δημιουργία του hardware. Το φθινόπωρο είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει developer έκδοση του Project Ara. Ακόμη όμως δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τύχη του.

project ara, Project Ara: Η Google έβαλε τέλος στο αρθρωτό smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον project αλλά μάλλον κάπου ή οικονομικά ή τεχνολογικά κόλλησε. Κρίμα διότι θα έδινε αρκετές δυνατότητες και ευελιξίες.

jim

Ναι …

Αντιαριστερος

Έλεος, κάτι καλό πήγε να γίνει στον τομέα των smartphones και πάει…

Anakin

Κατάλαβε πως έκανε πατάτα για αυτό μα καλά ποιος θα το αγόραζε ;

mourgos1234

@Anakin: Οσοι θελουν να αναβαθμιζουν την καμερα του κινητου χωρις να παιρνουν τελειως καινουργιο τηλ, οσοι θελουν καλυτερη οθονη ή καλυτερο ηχειο. Οπως και στους υπολογιστες (τα desktop pc εννοω) ενα συστημα μπορει να υποστηριζει και καποια καλυτερα χαρακτηριστικα.

Ενα τετοιο τηλεφωνο θα αλλαζε τελειως την λογικη, γιατι τωρα πχ η καθε εταιρεια βελτιωνει ελαφρως επεξεργαστη και οθονη και στα πουλαει ως κατι ολοκαινουργιο ενω ειναι 80% το ιδιο με το προηγουμενο μοντελο (βλ apple προχθες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.