PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα

Για τα αρθρωτά τηλέφωνα, δηλαδή αυτά στα οποία μπορείς εσύ ο ίδιος να βάλεις ότι χαρακτηριστικά θέλεις, συζητάμε αρκετά έντονα τα δυο τελευταία χρόνια. Αν όμως δεν θέλετε να περιμένετε κι άλλο το ήδη καθυστερημένο Project Ara από την Google, στο Indiegogo υπάρχει μια άλλη πρόταση που ονομάζεται PuzzlePhone.

Το PuzzlePhone ζητά χρηματοδότηση 250.000 δολαρίων, έχει καταφέρει να μαζέψει 58.000 δολάρια και απομένουν 39 μέρες μέχρι να λήξει η καμπάνια. Σε τι διαφέρει όμως το PuzzlePhone από άλλα όπως Project Ara ή Fairphone 2;

To κινητό χωρίζεται σε τρία βασικά κομμάτια. Το λεγόμενο Spine (σπονδυλική στήλη) έχει την LCD, τα ηχεία και την βασική κατασκευή, το Heart (καρδιά) έχει την μπαταρία και τα δευτερεύοντα ηλεκτρονικά κομμάτια και το Brain (εγκέφαλος) που έχει τον επεξεργαστή και τα modules για την κάμερα. Μπορείς κάθε ένα από τα κομμάτια αυτά να τα αντικαταστήσεις μόνος σου. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο στο Project Ara, διότι υπάρχουν βίδες για να εφαρμόσουν τα modules.

To PuzzlePhone θα έρθει με οθόνη 5.0 ιντσών Full HD, 64-bit οκταπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 16/32/64GB ανάλογα με το τι θα επιλέξετε και μπαταρία 2800mAh. Ενσωματώνει κάμερα 12 Megapixel, δεύτερη κάμερα 5 Megapixel, είναι κατασκευασμένο από eco-friendly υλικά και θα τρέχει Android 6.0 Marshmallow.

Με 333 δολάρια μπορείς να πάρεις το 1st Edition με ενσωματωμένη μνήμη 16GB και το μοντέλο με 32GB έχει τιμή 444 δολάρια. Υπάρχει και το Limited Edition στα 777 δολάρια με ενσωματωμένη μνήμη 64GB και λεπτομέρειες από χαλκό.

Η καμπάνια στο Indiegogo είναι flex funding, που σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν φτάσει το στόχο της θα πάρει όλα τα χρήματα που μάζεψε για να συνεχίσει το project. Η φινλανδική εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο στην πόλη Espoo, απ όπου κατάγεται και η Nokia, και εργάζεται πάνω στο project από το 2013.

Το σκέφτεστε;

PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα, PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα

PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα, PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα

PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα, PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα

PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα, PuzzlePhone: Τα αρθρωτά smartphones γίνονται πραγματικότητα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bloodmaster

Βασικα την μπαταρια θελει να αλλαξεις μονο γιατι τα υπόλοιπα τα εχει

keysmith

δε βλέπω μέλλον. 10 χρόνια λένε θέλουν να πάει η ζωή του κινητού. Δεν υπάρχει περίπτωση. Βαριέσαι το σχέδιο πρώτα απ’ όλα. Όπως το Ara είναι και αυτό μάλλον καταδικασμένο. Βέβαια αν μπορέσουν οι τύποι να μαζέψουν 250.000€ θα έχουν δουλειά για κανέναν χρόνο ακόμα και ένα καλύτερο βιογραφικό να δείχνουν στις επόμενες δουλειές τους.

Εδώ PC έχεις σε κομμάτια και μετά από μερικά χρόνια δεν μπορείς να αναβαθμίσεις τίποτα. Έχουν αλλάξει όλα CPU socket, memory socket, bus κτλ.. Πρακτικά στα 3-4 χρόνια αναβαθμίζονται για να διατηρούνται αξιόλογα και πάλι μπορεί να συμφέρει η αγορά νέου από την αρχή. Εδώ μιλάνε 10 χρόνια “αναβαθμίσεις” σε κινητό 140Χ70Χ10 mm. Νομίζω εμφανώς ανεδαφικό.

Nick

Αντε είναι σειρά την Lego τώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.