Ρίο ντε Τζανέιρο, QR codes με μωσαϊκό σε πεζοδρόμια

Στην Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας σκέφτηκαν ένα ενδιαφέρον τρόπο να παρέχουν τουριστικές πληροφορίες στους επισκέπτες της πόλης σχεδιάζοντας QR codes με μωσαϊκό σε πεζοδρόμια. Ένα από τα πρώτα δημιουργήθηκε στη παραλία Ipanema και οι χρήστες smartphones μπορούν να σκανάρουν με την κάμερά τους το QR code και να μεταφερθούν σε τουριστική ιστοσελίδα λαμβάνοντας πληροφορίες για το σημείο το οποίο βρίσκονται.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσεις μιας από τις δεκάδες δωρεάν εφαρμογές QR code reader/ scanner που υπάρχουν διαθέσιμες για όλα τα smartphones. Ωραία ιδέα και για τις ελληνικές πόλεις.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Ιανουαρίου 2013 12:33

Σχόλια

  • Ναι,και σκέψου από πάνω..Τσίχλες,χαρτάκια από κρουασάν,γόπες....και αλλα πολλά ωραία που έχουμε στα πεζοδρόμια μας.καλή σαν ιδέα πάντως !!!

  • Στη Βραζιλία το έκαναν και λόγω των επόμενων Ολυμπιακών το 2016, πραγματικά πάντως είναι φοβερή ιδέα.
    Σε εμάς αν ΠΟΤΕ σκευτούν να φτιάξουν κάτι τέτοιο οι εργάτες που θα το κάνουν θα βάλουν τις πέτρες όπως κ´όπως γιατί δεν θα καταλαβαίνουν τι φτιάχνουν είμαι σύγουρος. Και μετά φυσικά συγά μην δουλεύει.

  • Η πρωτευουσα της Βραζιλιας ειναι η Μπραζιλια, οχι το Ριο....sorry για το ξενερωτο σχολιο. Η ιδεα πολυ καλη παντως.

  • Χαχαχαχαχα +1 angelos.
    Πάρα πολύ ωραία ιδέα!!! Ειδικά σε αρχαιολογικές τοποθεσίες που τις περισσότερες φορές δεν ξέρει καν ο τουρίστας τι βλέπει (βέβαια οι τουρίστες που έρχονται με groups έχουν ξεναγούς) θα ήταν εκπληκτικό. Δίπλα από τις ταμπελιτσες με τις ονομασίες και τις ελάχιστες πληροφορίες για τα μνημεία, αν έβαζαν ένα τέτοιο "εικονίδιο" που θα παραπέμπει περισσότερες πληροφορίες, αμέσως θα άλλαζε η κατάσταση. Ξέρετε πόσοι τουρίστες τυχαίνει και με ρωτάνε κάθε χρόνο να τους πω δύο πράγματα παραπάνω για τα μνημεία που βλέπουν;
    Αλλά και πάλι... Τους περισσότερους δεν τους νοιάζουν οι τέτοιοι είδους τουρίστες. Προτιμούν τους φοιτητές, που μόνο τα βραδιά βγαίνουν και αυτό για να πιούν μέχρι να βγουν νοκ-ουτ. Τους ενδιαφέρει η ποσότητα και όχι η ποιότητα των επισκεπτών που θα έρθουν στην χώρα μας...

  • Παντού σε μουσεία, ή όπου κάποιος μπορεί να χρειάζεται παραπάνω πληροφορίες (ακόμα και σε στάσεις λεωφρείων κτλ) πρέπει να υπάρχουν QR.

    Φυσικά κάτι τέτοιο απαιτεί και μία μηχανογράφηση από πίσω που για Ελλάδα ΔΕΝ...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.