QRNG: Νέο chip κβαντικών τυχαίων αριθμών φέρνει μεγαλύτερη ασφάλεια σε smartphones και IoT

, QRNG: Νέο chip κβαντικών τυχαίων αριθμών φέρνει μεγαλύτερη ασφάλεια σε smartphones και IoT

Η πρωτοπόρος εταιρεία στην παροχή κβαντικών λύσεων ασφαλείας, ID Quantique, ανακοίνωσε το πιο πρόσφατό της chip με την ονομασία QRNG (Quantum Random Number Generator) για να εξασφαλίσει την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στις συσκευές που θα ενσωματωθεί, όπως smartphones αλλά και σε εφαρμογές μιας και είναι ιδανικό λόγω του μικρού μεγέθους και της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, παράγοντες σημαντικοί σε εφαρμογές IoT.

Στην εποχή της υπερσυνδεσιμότητας των δικτύων 5G όπου 43 δισ. συσκευές θα είναι διασυνδεδεμένες μέσω ασύρματων δικτύων μέχρι το 2026, είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας μιας και οι κίνδυνοι αναμένεται να αυξηθούν και αυτοί σε μεγάλο βαθμό.

Οι εφαρμογές που χειριζόμαστε καθημερινά διαχειρίζονται μεγάλο πλήθος ευαίσθητων δεδομένων όπως αυτών της υγείας, των επιχειρήσεων, οικονομικών δεδομένων και φυσικά τα προσωπικά μας δεδομένα για τα οποία πολλές φορές έχουν υπάρξει διαρροές ακόμα και από εταιρείες κολοσσούς στο χώρο της πληροφορικής και του Internet. Επίσης, οι IoT συσκευές πλέον συνδέουν σπίτια, νοσοκομεία, επιχειρήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σχολεία ακόμα και καταστήματα, με τις ανάγκες για αυξημένη ασφάλεια να αυξάνονται.

Το IDQ250C2 chip, το οποίο θα βρίσκεται ενσωματωμένο και στα Samsung Galaxy A51 5G και Galaxy A71 5G, θα προσφέρει ακόμα πιο βελτιωμένη ασφάλεια αναφορικά με τη διαχείριση των δεδομένων, κάνοντάς το το πιο ασφαλές smartphone της αγοράς. Θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια από την απλή κρυπτογράφηση η οποία αφήνει περιθώρια για την αποκρυπτογράφηση συγκεκριμένων μοτίβων, καθώς το IDQ250C2 chip, δημιουργεί μια τυχαία αλληλουχία αριθμών μέσω μιας κβαντικής γεννήτριας κωδικών η οποία δημιουργεί ακανόνιστους αριθμούς χωρίς μοτίβα, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επιπλέον το συγκεκριμένο chip θα δημιουργεί απρόβλεπτες αλληλουχίες αριθμών που θα θωρακίζει τα δεδομένα του χρήστη σε κάθε του κίνηση, μέσω της πατέντας πίσω από την οποία κρύβεται η κβαντική τεχνολογία που προσφέρει η ID Quantique και θα μπορεί να μπλοκάρει τη διαρροή αλλά και υποκλοπή κάθε είδους δεδομένων ακόμα και μέσω τεχνικών hacking.

Η εταιρεία ID Quantique ήταν από τις πρώτες στον κόσμο που ανέπτυξε μια κβαντική γεννήτρια κωδικών το 2001 και παραμένει ο ηγέτης στο χώρο της ασφάλειας όσον αφορά την αξιοπιστία και τις πιστοποιήσεις που έχει λάβει, με τις δραστηριότητές της να επεκτείνονται στις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις ηλεκτρικές συσκευές, Η/Υ, smartphones αλλά και σε χρηματοπιστωτικές αγορές και αγορές σχετικές με θέματα ασφάλειας.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
than0s

Πλησιάζουμε την εποχή που το hacking και το data leaking των κβαντικών υπερτσιπς θα γίνεται από άλλα quantum entangled τσιπς χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε φυσική σύνδεση μεταξύ τους! Welcome to 21st centrury 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.