Η Qualcomm ανακοινώνει τους Snapdragon 6 Gen 1 και Snapdragon 4 Gen 1

snapdragon 6 gen 1, Η Qualcomm ανακοινώνει τους Snapdragon 6 Gen 1 και Snapdragon 4 Gen 1

H Qualcomm ανακοίνωσε τα δύο νέα της chipsets, το mid-range Snapdragon 6 Gen 1 και το entry-level Snapdragon 4 Gen 1. Το 6 Gen 1 βασίζεται σε μια διαδικασία κατασκευής 4nm, ενώ το πιο προσιτό SD 4 Gen 1 παραμένει στον κόμβο των 6nm. Οι πρώτες συσκευές με SD 6 Gen 1 αναμένεται να φτάσουν το 1ο τρίμηνο του 2023, ενώ το SD 4 Gen 1 θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το τρίμηνο.

Η Qualcomm δεν μοιράστηκε τις πλήρεις προδιαγραφές των CPU στην παρουσίαση, επομένως γνωρίζουμε μόνο ότι οι κύριοι πυρήνες του Snapdragon 6 Gen 1 θα ανεβαίνουν στα 2,2 GHz ενώ του SD 4 Gen 1 ο CPU στα 2,0 GHz. Και οι δύο προσφέρουν οκτώ πυρήνες.

snapdragon 6 gen 1, Η Qualcomm ανακοινώνει τους Snapdragon 6 Gen 1 και Snapdragon 4 Gen 1

Το μόνο που είπε η Qualcomm είναι ότι ο Snapdragon 6 Gen 1 υπόσχεται 35% αύξηση στην απόδοση γραφικών καθώς και 40% στην υπολογιστική απόδοση. Το Snapdragon 4 Gen 1 προσφέρει 15% ταχύτερη CPU και 10% πιο ισχυρή GPU. Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε συγκριτικά με τι. Υποθέτουμε ότι αυτή η σύγκριση είναι με τον Snapdragon 480/480+, καθώς η εταιρεία δεν έχει άλλα 400 chipset προς το παρόν.

Ο Snapdragon 6 Gen 1 διαθέτει τον 12-bit Spectra Triple ISP που υποστηρίζει εγγενή λήψη εικόνας HDR και κάμερες 200MP. Τα βίντεο HDR είναι επίσης στο μενού. Ορισμένες προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης είναι διαθέσιμες και το chipset χρησιμοποιεί την 7ης γενιάς Qualcomm AI Engine βοηθώντας με το εφέ bokeh και τη γενική απόδοση και βελτιστοποίηση ενέργειας.

snapdragon 6 gen 1, Η Qualcomm ανακοινώνει τους Snapdragon 6 Gen 1 και Snapdragon 4 Gen 1

Το Snapdragon 6 Gen 1 φέρνει συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E καθώς και μόντεμ 4ης γενιάς Snapdragon X62 5G. Ο AI engine της Qualcomm χρησιμοποιείται και στο SD 4 Gen 1, αλλά δεν είναι ο πιο πρόσφατος. Το νέο hardware μπορεί πλέον να υποστηρίξει οθόνες FHD+ 120Hz με σκίαση μεταβλητού ρυθμού.

Ο Spectra Triple ISP στο 4 Gen 1 φροντίζει για τον θόρυβο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Multi-frame Noise Reduction και μπορεί να υποστηρίξει κάμερες 108MP. Η συνδεσιμότητα 5G είναι διαθέσιμη μέσω του μόντεμ Snapdragon X51 5G, αλλά δεν υπάρχει υποστήριξη Wi-Fi 6E σε αυτό.

snapdragon 6 gen 1, Η Qualcomm ανακοινώνει τους Snapdragon 6 Gen 1 και Snapdragon 4 Gen 1

Το Snapdragon 4 Gen 1 θα κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο smartphone Z6 Lite του iQOO και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως πριν από το τέλος αυτού του τριμήνου, δηλαδή σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.