Η Qualcomm μηνύει την Apple με βαριές κατηγορίες

qualcomm apple lawsuit, Η Qualcomm μηνύει την Apple με βαριές κατηγορίες

Τον Ιανουάριο άνοιξε ο ασκός το Αιόλου για την νομική διαμάχη μεταξύ Apple και Qualcomm. Η πρώτη μήνυσε τη δεύτερη σε ΗΠΑ, Κίνα και Μ. Βρετανία. Την κατηγορεί ότι την χρεώνει υπερβολικά ποσά για βασικά cellular standards στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλε στο παρελθόν.

Επίσης, η Apple ισχυρίστηκε ότι από τότε που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις αρχές στη Ν. Κορέα στην αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Qualcomm, η κατασκευάστρια chip παρακράτησε 1 δισ. δολάρια ως αντίποινα. Την κατηγορεί ότι εδραιώνει τη θέση της μέσω τακτικών αποκλεισμού και υπερβολικών απαιτήσεων.

Σε όλα αυτά έρχεται να απαντήσει η Qualcomm , καταθέτοντας τις δικές της μηνύσεις. Η Qualcomm κατηγορεί την Apple για παραβίαση συμφωνίας και πολλά άλλα.

Μια από τις πιο σοβαρές καταγγελίες που κάνει η Qualcomm κατά της Apple είναι ότι επίτηδες περιόρισε τις δυνατότητες των δικών της Qualcomm X12 modem για να κάνει το Intel XMM 3360 modem να φαίνεται καλύτερο.

Αναφέρει ότι “επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα high-performance features των Qualcomm chips για το iPhone 7, μην δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν πλήρως την καινοτομία της Qualcomm”. Όταν τα iPhones με Qualcomm ξεπέρασαν τα Intel iPhones, η Apple “ψευδώς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία σημαντική διαφορά μεταξύ των δυο μοντέλων”.

Η Qualcomm συνεχίζει λέγοντας πως η Apple την εμπόδισε από το να γνωστοποιήσει στους χρήστες το βαθμό στον οποίο τα “Phones με Qualcomm chips ξεπέρασαν τα iPhones με Intel chips”. Η εταιρεία υποστηρίζει πως η Apple την “απείλησε” να παραμείνει σιωπηλή όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ Intel και Qualcomm iPhones, απαγορεύοντας οποιεσδήποτε δημόσιες συγκρίσεις.

Άλλες κατηγορίες κατά της Apple είναι:

-Παραβίαση και παραποίηση συμφωνιών και διαπραγματεύσεων με την Qualcomm

-Παρέμβαση σε μακροχρόνιες συμφωνίες με εταιρείες που κατασκευάζουν iPhones και iPads για την Apple

-Ενθάρρυνση ρυθμιστικών επιθέσεων κατά των επιχειρήσεων της Qualcomm σε διάφορες χώρες, παραποιώντας γεγονότα και υποβάλλοντας ψευδείς δηλώσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Σε δουλειά να βρισκόμαστε…

bill

χ0αχ0α0χα00χα το αστειο της υποθεσης κρινει η σαπιοεταιρια την κουαλκομ οτι “Την κατηγορεί ότι την χρεώνει υπερβολικά ποσά ”
ενω η αππλε η εταιρια του λαου παντα χρεωνει σε λογικα πλαισια
ρε θα μας καουφανει τελειως!!!!

εσεις τα προβατα να τα βλεπετε αυτα που η μαμα εταιρια σας που την εχετε θεοποιηση σας κανει χειροτερες τις συσκευες για να αγορασατε τον επομενο χρονο το “αναβαθμισμενο” σαπιομηλο που 8α ναι 30% πιο γρηγορο απτο προηγουμενο ενω στην πραγματικοτητα απλα δεν το “υποβαθμισαν” οσο το προηγουμενο

KnightRider

Πραγματικά ανυπομονώ πολύ όταν ο κόσμος ξυπνήσει και να δω την Apple να μην ξερει τι να κανει και η κυβέρνηση να τους κλείσει για υπεροκοστολογηση και στο ότι δεν προσφέρει τις υπηρεσιες που θα πρεπε + που δεν σεβονται τους καταναλωτες.

Chris_BMW

Στη συνείδηση των σχολιαστών του Techblog η Qualcomm ειναι η” Αγία ” η εταιρεία του λαού δεν την ενδιαφέρει το κέρδος κ αν μπορούσε θα τα χάριζε τα προϊόντα της …

Σηκώνω τα χέρια ψηλά …

Don mitso mou

“…και η κυβέρνηση να τους κλείσει για υπεροκοστολογηση..”

Δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω ούτε καν σαν τρόλ

ΑΝΔΡΕΑΣ

Μήνυση στην Apple? Στην απόλυτα καθαρή και καινοτόμα τεχνολογική -θρησκευτική οντότητα?
Το θράσος μερικών δεν έχει όρια!! Αλλά βέβαια , μετά την ανίερη και ύπουλη συμμαχία με την Msft (Mpliaaaaaxxxx, εμετός πράσινος!!!!) πήραν αέρα και μπορεί να τους συμβούλεψαν αυτοί οι έξω από δω να επιτεθούν με λύσσα στην θεά μας. Εμείς όλοι , ως αληθινοί ακόλουθοι οφείλουμε να κάνουμε τα εξής ,βάσει επίσημων οδηγιών του Cupertino:
1) Πλήρης απαξίωση των προϊόντων της σε κάθε forum , site και συζητήσεις με πιστούς και υποψήφιους πιστούς μας
2) Ανάδειξη της αδικίας ,ακόμη και με ακραίες αντιδράσεις ( Σκίστε ρούχα, ουρλιάξτε ,σπάστε αντικείμενα .ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ Apple προϊόντα!!)
3)Δραστική συρρίκνωση του κύκλου αναβάθμισης των συσκευών -διαμαντιών της θεάς μας . Το 6μηνο είναι πλέον οριακά αποδεκτό
4)Τονίστε την εμπλοκή των έξοαποδώ με στόμφο.

Καλές γιορτές σε όλους, καλή Ανάσταση και το φωτεινό μας μήλο να ζεσταίνει τους πιστούς ανά τον κόσμο. Θέλω να δω πολλές selfie με το iPhone 7 plus Red.
Υ.Γ Apple rules, haters gona hate!!

Don mitso mou

Το πρόβλημα nick δυστυχώς είναι πως εσυ δεν κατάλαβες τίποτα από τα του άρθρου.

Αλέξανδρος

( Σκίστε ρούχα, ουρλιάξτε ,σπάστε αντικείμενα .ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ Apple προϊόντα!!)

XAXAXAXAXAXAXAXAAXAAXAXAXAXXA Σ’αγαπάμε ρε μπαγάσαααααααααααααααα

Δημήτρης

Ενώ η Qualccom που την κατηγόρησαν για μονοπώλιο και άλλες τακτικές είναι “Αγία”, ε;
Που αναγκάζει άλλους να βάζουν τα γαριδάκια της κ.α…εντάξει…άς τα βρούνε στα δικαστήρια.
Προσωπικά αδιαφορώ πόσο πουλάει ο καθένας. Όλοι την ίδια δουλειά κάνουν.
Το άν επιλέξω ένα κινητό δεν θα βασιστεί στις δικαστικές υποθέσεις των εταιρειών αλλά στην ποιότητα των προιόντων, την υποστήριξη και το λειτουργικό. Η Apple τουλάχιστον είναι ηγέτης σε αυτό.Απλά η Qualcomm έτσι που το πάει σε λίγο θα πουλάει γαριδάκια στις λαικές.
Σιγά σιγά σιγά θα χάσει τα μεγαλύτερα συμβόλαια και στο τέλος…φαλιμέντο.

Γιάννος

Μου άρεσε πολύ το τελευταίο που είπε η Qualcomm:
“Ενθάρρυνση ρυθμιστικών επιθέσεων κατά των επιχειρήσεων της Qualcomm από την πλευρά της Apple σε διάφορες χώρες, παραποιώντας γεγονότα και υποβάλλοντας ψευδείς δηλώσεις”

Σαν πολλά να ήταν και τα δήθεν περιστατικά εκρήξεων Samsung κινητών στην Αμερική. Και για να μην βιαστούν κάποιοι να με πούνε Sammy οπαδό, να τους ενημερώσω ότι καμία μα καμία σχέση δεν έχω με την Sammy πλέον. Απλώς η αλήθεια να λέγεται όταν πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.