Qualcomm και Apple επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2026

Qualcomm Apple, Qualcomm και Apple επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2026

Η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί μόντεμ Qualcomm 5G για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια, καθώς οι δύο πλευρές προχώρησαν σε νέα συμφωνία.

Αυτή θα καλύπτει τις κυκλοφορίες iPhone το 2024, το 2025 και το 2026, τη στιγμή που η προηγούμενη συμφωνία επρόκειτο να λήξει αργότερα μέσα στη χρονιά. Τα νέα έρχονται μετά από αρκετές αναφορές που εικάζουν ότι η Apple θα μεταβεί στο δικής της κατασκευής μόντεμ 5G έως το 2025.

Φήμες θέλουν το Κουπερτίνο να αντιμετωπίζει ορισμένα νομικά προβλήματα με την κυκλοφορία του τσιπ της σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην Qualcomm και λήγουν το 2029 και το 2030. Η Apple ελπίζει να αναπτύξει το δικό της μόντεμ 5G που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο SoC της σειράς Α για ένα τσιπ με σημαντικά πλεονεκτήματα μπαταρίας και απόδοσης.

Η Apple παραμένει ο μεγαλύτερος πελάτης της Qualcomm, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τέταρτο των εσόδων του κατασκευαστή chip.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.