H Qualcomm ζητά την απαγόρευση εισαγωγής iPhones στις ΗΠΑ

qualcomm iphone ban, H Qualcomm ζητά την απαγόρευση εισαγωγής iPhones στις ΗΠΑ

Apple και Qualcomm βρίσκονται στη μέση μιας διαμάχης για τη χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τα χρήματα που πρέπει ή δεν πρέπει να δώσει η μια στην άλλη. Τον περασμένο μήνα η Apple αποφάσισε να σταματήσει να πληρώνει τα δικαιώματα χρήσης στη Qualcomm, ενώ η δεύτερη αρχές Απριλίου απάντησε με μήνυση και βαριές κατηγορίες ενάντια της Apple.

Ωστόσο η Qualcomm δεν περιορίζεται στη μήνυση, καθώς πλέον ζητά από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) να επιβάλει την απαγόρευση της εισαγωγής των iPhone στις ΗΠΑ.

Η ITC έχει τη δύναμη να απαγορεύσει την εισαγωγή οποιουδήποτε προϊόντος στις ΗΠΑ, αλλά μάλλον είναι απίθανο να φτάσει ως εκεί. Έστω και αν κινηθούν οι διαδικασίες όμως, τέτοιες υποθέσεις παίρνουν πολύ χρόνο, οπότε μάλλον δε επηρεάζεται η κυκλοφορία του iPhone 8.

Μέχρι πριν το iPhone 7, η Qualcomm ήταν ο μόνος πάροχος modems για όλα τα κινητά της Apple. Ωστόσο, η Apple με τα τελευταία μοντέλα ξεκίνησε να βάζει Intel και Qualcomm.

Εν συντομία να πούμε ότι η διαμάχη ξεκίνησε τον Ιανουάριο, η Apple μήνυσε τη Qualcomm σε ΗΠΑ, Κίνα και Μ. Βρετανία με την κατηγορία ότι την χρεώνει υπερβολικά ποσά για βασικά cellular standards στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλε στο παρελθόν. Η Apple ισχυρίστηκε ότι από τότε που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις αρχές στη Ν. Κορέα στην αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Qualcomm, η κατασκευάστρια chip παρακράτησε 1 δισ. δολάρια ως αντίποινα. Την κατηγορεί ότι εδραιώνει τη θέση της μέσω τακτικών αποκλεισμού και υπερβολικών απαιτήσεων. Από την άλλη, μια από τις πιο σοβαρές κατηγορίες της Qualcomm κατά της Apple είναι, ότι η δεύτερη επίτηδες περιόρισε τις δυνατότητες των δικών της Qualcomm X12 modem για να κάνει το Intel XMM 3360 modem να φαίνεται καλύτερο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Δεν θα γινει ποτε αυτο!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.