Qualcomm: Ανακοίνωσε νέoυς επεξεργαστές και super fast LTE modem

Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία ενός super fast LTE model αλλά και τρεις νέους επεξεργαστές που θα εντάσσονται στις κατηγορίες low και mid, τους οκταπύρηνους Snapdragon 624 και 435 και τον τετραπύρηνο 425.

Με τις αναπτυσσόμενες χώρες να μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στην αγορά των φορητών συσκευών, η ανάγκη για φθηνά SoCs ήταν κάτι παραπάνω απο προφανής για την Qualcomm, η οποία ελπίζει πως τα νέα chip της (όλα με Cortex-A53) θα βοηθήσουν τους κατασκευαστές να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερα αλλά με προσιτή τιμή smartphones και wearables.

Συγκεκριμένα, για τα wearables, η Qualcomm ανακοίνωσε την δημιουργία μιας πλατφόρμας σχεδιασμένης αποκλειστικά για τέτοιου είδους συσκευές, το Snapdragon Wear 2100, το οποίο υποστηρίζει Android Wear , είναι 30% μικρότερο και έχει 25% μικρότερη κατανάλωση απο τον Snapdragon 400.

Πέρα απο τα SoCs, η Qualcomm ανακοίνωσε ένα LTE modem το οποίο δεν αναμένεται να δούμε σύντομα στα smartphones, καθώς οι ταχύτητες που προσφέρει μοιάζουν περισσότερο με επιστημονική φαντασία για τους περισσότερους παρόχους mobile internet. Το Χ16, υποστηρίζει ταχύτητα 1Gbps, 1 Gigabit το δευτερόλεπτο δηλαδή, και αν και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς το παρόν, οι δυνατότητες του το κάνουν να φαντάζει ιδανικό για την εποχή του 5G και του Internet of Things.

Snapdragon 625, Qualcomm: Ανακοίνωσε νέoυς επεξεργαστές και super fast LTE modem

Snapdragon 625, Qualcomm: Ανακοίνωσε νέoυς επεξεργαστές και super fast LTE modem

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

omg… ξέφυγε η Qualcomm. Άντε να δούμε και σε Kirin τέτοιο μοντεμ!

Darth

Ταχύτητα στα ασύρματα ανεβαίνει μέρα πάρα μέρα, αλλά πακέτα mb κοστίζουν χρυσό.. Αν πεις κάπου έχω Ferrari ούτε καν θα σε κοιτάξουν, αν πεις όμως μόλις ανέβασα 3gb Video από το κινητό θα νομίζουν ότι είσαι ο ποιο πλούσιος εκεί έξω

intr0n

Ότι πρέπει για τα 500 ΜΒ μου!

ChrisG

500MB;εγώ σήμα ακόμη ψάχνω…αλλά όλα κι όλα MB δεν έχουμε,σήμα δεν έχουμε…αλλά με το εργαλείο μου το Iphone κάνω τα πάντα με το Icloud στην στιγμή.

John N

Πολυ ευχαριστα νεα. Πλεον θα μπορεσω να αξιοποιησω το Cat6 που εχει το κινητο μου με τετοιες ταχυτητες. Οχι τιποτα αλλο, αλλα η αγελη μου εμενε παραπονεμενη. Τωρα θα μπορω επιτελους να ξοδεψω τα 500 mb μου αμεσα και ας πιανουμε μεχρι 50 κατι mbps με 4G+

Στυλιανός Βασίλης

μακαρη να το δουμε συντομα αλλα οι ετεριες πρεπει να κανουνε κατι και για ταχητυτες COSMOTE Χαλκιδική πρεπει να εισαι σε 2G μονο και τα προγράμματα πρεπει όλα να εχουνε 4G όχι επειδή είναι οικονομικο δεν εχουνε με 20 ευρω με 30 και πανω μπαινει το 4G να το εχουνε απεριοριστο το mobile internet όπως γινετε με το σταθερο να είναι οικονομικο με αυτές τις ταχύτητες εκτος που δεν θα μενει μπαταρια θα τελειονεουνε γιατι ψαχνει να βρει σημα να φτιαξουνε ταχύτητες και οικονομικα προγράμματα με απεριοριστο γιατι εδώ θελει απεριοριστο internet στο 1TB

vasilist

Ok καλό αυτό αλλα ρε παιδιά και με 3g/H+ είμαι ικανοποιημένος και το 4g το έχω απενεργοποιημένο για να εξοικονομήσω μπαταρία.
Email,FB,Internet,whats up πάνε γρήγορα δεν βλέπω λόγο για αυτή την χρήση να έχω περισότερα απο 15-20mb σύνδεση εκτός και αν θέλετε να κατεβάσετε καμία ταινία 10gb και ήσταστε στην ύπαιθρο με αποτέλεσμα να χρεωθείτε όσο θα κόστιζε να αγοράσεις την ταινία μαζί με premium pack και στολή jedi απο το star wars με την υπογραφή του George Lucas. 🙂
Αστυειυόμαστε και λίγο, καλό που πάει μπροστά η τεχνολογία αλλά καλύτερα να εστιάσουν σε μπαταρία και επιδόσεις παρά super fast συνδέσεις που δεν θα χρεισιμοποιήσει κανένας εκτός και αν γίνει δωρεάν η περιαγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.