Snapdragon 670: Θα υποστηρίζει οθόνη 4K σε mid-range smartphones;

Qualcomm Snapdragon 670 οθόνη 4K mid-range smartphones, Snapdragon 670: Θα υποστηρίζει οθόνη 4K σε mid-range smartphones;

Οι mid-range συσκευές πλέον δεν συγκρίνονται με τις αντίστοιχες προτάσεις των προηγούμενων ετών. Τώρα πρόκειται για εξαιρετικά smartphones, η πλειοψηφία των οποίων υστερεί ελάχιστα σε σχέση με τις high-end ναυαρχίδες, ενώ φυσικά κοστολογούνται και σε πολύ χαμηλότερα εύρη τιμών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2018 η Qualcomm θα κυκλοφορήσει ανανεωμένα, βελτιωμένα chipsets. Έχουμε ήδη γίνει μάρτυρες της παρουσίασης του κορυφαίου Snapdragon 845 που θα φιγουράρει στο εσωτερικό των ναυαρχίδων της νέας χρονιάς. Όμως, ένας εκ των επόμενων mid-range SoCs του επεξεργαστή δεν θα απέχει πολύ από το… σιωπηλό τέρας που ακούει στο όνομα 845. Σύμφωνα με πληροφορίες ενός Γερμανού blogger ονόματι Roland Quandt, ο οποίος έχει αποδειχθεί αξιόπιστος στο παρελθόν, ο επεξεργαστής-αντικαταστάτης του Snapdragon 660 θα κάνει τα mid-range κινητα… top-tier προτάσεις.

Qualcomm Snapdragon 670 οθόνη 4K mid-range smartphones, Snapdragon 670: Θα υποστηρίζει οθόνη 4K σε mid-range smartphones;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον Quandt, το επερχόμενο chipset ονόματι Snapdragon 670 θα υποστηρίζει αναλύσεις οθόνης έως και 4K, μνήμη συστήματος 6GB LPDDR4X, 64GB eMMC 5.1 αποθηκευτικό χώρο και κύρια κάμερα δύο φακών με αναλύσεις έως 22.6 / 13 Megapixel. Εν ολίγοις, ο 670 θα είναι σε θέση να μπει στο εσωτερικό super mid-rangers των οποίων οι διαφορές με τα high-end μοντέλα θα μετρώνται στα δάχτυλα. Να σημειωθεί πως το τωρινό chipset Snapdragon 660, που μάλλον θα αντικατασταθεί από τον προαναφερθέντα επεξεργαστή, βρίσκεται στο εσωτερικό αξιόλογων smartphones που κυκλοφορούν κυρίως στην Ασία, όπως τα Oppo R11, R11S και Xiaomi Mi Note 3.

Αν οι πληροφορίες του Roland Quandt ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αρκετοί κατασκευαστές χρησιμοποιήσουν τον Snapdragon 670 για τις συσκευές τους, θα μπορούσαμε να δούμε εξαιρετικά smartphones μέσα στην νέα χρονιά, τα οποία δεν θα κοστίζουν πολύ, αλλά θα ενσωματώνουν κορυφαία χαρακτηριστικά. Ελπίζουμε στην ανακοίνωση του Snapdragon 670 από την Qualcomm σύντομα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Το θέμα είναι η διαθεσιμότητα και η τιμή που θα δώσει η Qualcom στους κατασκευαστές γιατί και ο 660 ήταν θηριάκι αλλά τελικά δεν περπάτησε. Μπήκε σε ελάχιστες συσκευές των οποίων οι αρχικές τιμές ήταν πολύ ακριβές. Μόλις εδώ και 5 μέρες έπεσε η τιμή του Mi Note 3 κάτω από τα 300 ευρώ που είναι τα χρήματα που πληρώνεις για μια συσκευή Mid-range. Μέχρι και πριν τις γιορτές δεν μπορούσες να βρεις το Mi Note 3 πουθενά κάτω από τα 350€.

ΝΙΚΟΣ

Ίσως μπει και σε laptop-tablet με W10 κ σε κανα chromebook

keysmith

για ποιο λόγο ένα κινητό να έχει 4k οθόνη ή ακόμα και 1080? Δλδ αν φαίνεται και λίγο pixel (στα 720) που δε θα φαίνεται.. έγινε τπτ;

άσκολη χρήση cpu και χάσιμο αυτονομίας.

όσο για το VR, ναι δεν είδες όλοι vr κάνουν με τα κινητά που έχουν 2κ 4κ κτλ..

Κώστας Ζ.

@keysmith συμφωνώ πολύ στο οτι είναι περιττό, το 4κ,ωστόσο σε κινητά με μέγεθος πάνω απο 5 ίντσες, η διαφορά μεταξύ 1080 και 4K είναι αισθητή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Να επισημάνω οτι δε νομίζω να ξανα πάρω μεγάλο κινητό μετά τι θρυλικό xperia Z της Sony, μιας που δε με βόλεψε τελικά το μέγεθος.

james

Για μενα αυτες οι ειδησεις εχουν το ζουμι. Οι σειρες 4 και 6 πλεον ειναι τοσο ισχυρες που οποιος δεν κανει κοντρες με το κινητο του δε χρειαζεται καν να ασχολειται με το πανω ραφι

bezilys

@keysmith σε λίγο θα μας πεις μέχρι τα 480 και πολλά είναι χάχα!τεσπα σε κινητά κάτου του 5 ίντσες ναι 720 είναι καλά αλλά από 5 και πάνω θέλει full HD πως να το κάνουμε δηλαδή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.