Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3: Ανακοινώνεται στις 24 Οκτωβρίου

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3: Ανακοινώνεται στις 24 Οκτωβρίου

Η Qualcomm επιβεβαίωσε την ημερομηνία ανακοίνωσης για το chipset Snapdragon 8 Gen 3, το οποίο λέγεται πως θα αναβαθμιστεί σημαντικά στις επιδόσεις και την απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Το SoC, λοιπόν, θα ανακοινωθεί φέτος νωρίτερα από το συνηθισμένο και αναμενόμενο, στις 24-26 Οκτωβρίου.

Όπως συνηθίζεται, η Qualcomm θα πραγματοποιήσει ένα Snapdragon Summit στο Maui της Χαβάης, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει περίπου ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, το τσιπ θα διαθέτει μια νέα αρχιτεκτονική 1+5+2 αντί του 1+2+2+3 που χρησιμοποιείται στις σειρές Snapdragon 8 Gen 1 και Gen 2.

Το SoC λέγεται ότι λειτουργεί με 1x Cortex-X4 prime core σε συνδυασμό με 5x Cortex-A720 πυρήνες και 2x Cortex-A620 πυρήνες και μια Adreno 750 GPU, υπόσχοντας σημαντική αύξηση στην απόδοση. Το πακέτο CPU θα ενημερώσει επίσης τη μνήμη cache L3 από 8MB σε 10MB.

Ο Digital Chat Station, ένας διάσημος κινέζος tipster, ισχυρίζεται ότι η σειρά Xiaomi 14 θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει το νέο κορυφαίο τσιπ της Qualcomm τον Νοέμβριο με τη σειρά vivo X100, τη σειρά iQOO 12, τη σειρά Redmi K70, το OnePlus 12 και το Realme GT5 να ακολουθούν τους ερχόμενους μήνες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.