Qualcomm Snapdragon 875: Θα έχει X60 5G modem και Adreno 660 GPU

Qualcomm Snapdragon 875, Qualcomm Snapdragon 875: Θα έχει X60 5G modem και Adreno 660 GPU

Ο Snapdragon 865 αποτέλεσε και αποτελεί τον επεξεργαστή που βλέπουμε στα περισσότερα flagships smartphone του 2020. Οπότε, αναμένουμε ο διάδοχος του, Qualcomm Snapdragon 875, να ακολουθήσει την ίδια πορεία και να είναι ο νούμερο ένα επεξεργαστής των flagships του 2021.

Επιδόσεις σε άλλο επίπεδο με 5nm διαδικασία

Σύμφωνα με το 91Mobiles, ο Snapdragon 875 θα είναι το πρώτο 5nm SoC της εταιρείας, θα έχει καλύτερες επιδόσεις, και θα είναι σαφώς ταχύτερος και πιο αποδοτικός από τον προκάτοχό του, τον Snapdragon 865.

Ο Qualcomm Snapdragon 875 θα έχει τη νέα Kryo 685 CPU που βασίζεται σε πυρήνες ARM Cortex “v8”, GPU Adreno 660, μονάδα επεξεργασίας βίντεο VPU Adreno 665, και DPU Adreno 1095. Την πλατφόρμα συμπληρώνουν η Qualcomm SPU250 και o ISP Spectra 580.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο Snapdragon 875 θα έχει τεχνολογία Snapdragon Sensors Core, έναν DSP “Compute” Hexagon με Hexagon Vector eXtensions και έναν Hexagon Tensor Accelerator. Επίσης, στην πλατφόρμα θα υπάρχει ένα χαμηλής ισχύος υποσύστημα ήχου με κωδικοποιητές Aqstic WCD9380 και WCD9385.

Συνεχίζοντας την αναφορά του, ο ιστότοπος λέει ότι ο Qualcomm Snapdragon 875 θα υποστηρίζει έως και τετρακάναλη LPDDR5 SDRAM υψηλής ταχύτητας, mmWave και sub-6GHz 5G, ενώ δεν σημειώνει πουθενά αν το X60 5G modem θα είναι ενσωματωμένο ή όχι.

Τέλος, η εταιρεία είχε προγραμματίσει την παρουσίαση του Snapdragon 875 για τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά εξαιτίας της πανδημίας αναμένεται να πραγματοποιήσει την αποκάλυψή του SoC το 2021.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.