Qualcomm Quick Charge 4.0: Έρχεται σύντομα με υποστήριξη για 28W;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphones σήμερα, είναι η διάρκεια ζωής των μπαταριών. Τα mAh αυξάνονται από κάποιους ενώ άλλοι τα θυσιάζουν για χάρη του λεπτού design (ονόματα δεν λέμε).

Όπως και να έχει όμως η πολυπόθητη επανάσταση στις μπαταρίες που θα κρατάνε πάνω από δυο μέρες δεν έχει έρθει και όπως φαίνεται θα αργήσει. Ένας τρόπος για να λύσουν εν μέρει το πρόβλημα οι κατασκευαστές, είναι η γρήγορη φόρτιση.

Στον τομέα της γρήγορης φόρτισης έχει γίνει πρόοδος τα τελευταία χρόνια. Οι πληροφορίες θέλουν την Qualcomm να ετοιμάζεται για την έλευση του Quick Charge 4.0 πολύ σύντομα. Αναφέρεται ότι θα φέρει 28W ενέργειας στα συμβατά smartphones κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Συγκριτικά, το υπάρχον Quick Charge 3.0 μπορεί να φτάσει έως και 18W, το Super Charge της Huawei είναι πιο γρήγορο στα 22.5W και το Oppo VOOC είναι στα 20W. Από την πλευρά της η Google σκέφτεται να ωθήσει τους κατασκευαστές στην υιοθέτηση του Power Delivery standard για κινητά που χρησιμοποιούν USB Type-C, τα Pixel το υποστηρίζουν, αλλά φτάνουν μέχρι 18W (θεωρητικά το standard μπορεί να φτάσει έως και 100W).

Το Quick Charge 4.0 φημολογείται ότι θα προσφέρει φόρτιση είτε 5V (4.7A to 5.6A) ή 9V (στα 4A), δεν υπάρχει αναφορά για επιλογές 12V ή 20V. Τα Huawei Super Charge και Oppo VOOC παραμένουν σε χαμηλή τάση (5V) και χρησιμοποιούν υψηλό ρεύμα (έως 5A). Το Super Charge μπορεί να πέσει ακόμη και κάτω από 5V για να μην υπάρχει θερμότητα και ανάγκη για μετατροπή.

Τέλος, για Quick Charge 4.0 λέγεται ότι θα έχει INOV (Intelligent Negotiation of Optimum Voltage), που θεωρητικά θα πρέπει να φέρνει την καλύτερη τάση για την μπαταρία.

Quick Charge 4.0, Qualcomm Quick Charge 4.0: Έρχεται σύντομα με υποστήριξη για 28W;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

Άλλο να κρατάει η μπαταρία δυο συν μέρες και άλλο η γρήγορη φόρτιση,μην μπερδεύουμε την βούρτσα με την μπατανόβουρτσα.

bezilys

Αα καλά τόσο δύσκολο να βάλουν μπαταρίες τις προκοπής??με το να βάλουν γρήγορη φορτώσει το πρόβλημα λύνεται “προσωρινά” και πιστεύω το ξέρουν και οι ίδιοι πολύ καλά αλλά επίτηδες το κάνουν για να αλλάζουμε κινητό κάθε χρόνο……

Πέτρος Π

Καλά τα λέει ο thanoik… Η γρήγορη φόρτιση από μόνη της δεν λέει και πολλά.. Από τη στιγμή που το κινητό θέλει φόρτιση μια φορά τη μέρα, τι με νοιάζει αν θα φορτίσει σε 10 λεπτά ή σε μια ώρα… Το θέμα είναι να το φορτίζεις και να ξέρεις ότι για μια βδομάδα πχ θα είσαι οκ, και δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου φορτιστές, power banks, δεύτερες μπαταρίες κλπ κλπ… Απλά νομίζω ότι μας κοροιδεύουν… Εδώ έχουν βάλει οκταπύρηνους επεξεργαστές και οθόνες ανάλυσης 4K σε 5 ίντσες και δεν μπορούν τόσα χρόνια να εξελίξουν τις μπαταρίες?? Έλεος…

thanoik

Πέτρος Π +1

bama

Αν η εξέλιξη που υπάρχει στα άλλα μέρη του κινητού υπήρχε και στις μπαταρίες θα το φορτίζαμε μια φορά το χρόνο.Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιοι τεχνικοί λόγοι που οι μπαταρίες είναι όπως όταν πρωτοφτιάχτηκαν τα κινητά. Όμως γιατί σκάνε το note7 δεν μάθαμε ακόμα. Και μπορεί να είναι από την γρήγορη φόρτιση.

Vai

Δεν υπαρχουν τεχνικοι λογοι που δε μπορουν οι μπαταριες να κρατανε παραπανω. Ειναι απλουστατα παιχνιδια συμφεροντων των εταιριων και πισω απο αυτες. Οπως θελουν να χρησιμοποιουμε μονο πετρελαιο αντι γι αλλες μορφες ενεργειας, οπως πληρωνεις την ΔΕΗ ενω θα μπορουσες να εχεις free ρευμα, ετσι κρατανε και την τεχνολογια των μπαταριων μερικες δεκαετιες πισω.

Blats

Ε ρε φωτιές που θα βλέπουμε στο κοντινό μέλλον!! 😝

Darth

@bama θα στο πω απλά με ενα παράδειγμα και εσυ αποφασίζεις

πχ ένα ηλεκτρικό σύγχρονο αυτοκίνητο πχ tesla model s έχει γύρο στα 900 άλογα και με της σημερινές μπαταρίες κάνει γύρο στα 450 χιλιόμετρα

πες ότι έγινε θαύμα και τεχνολογία στης μπαταρίες εξελίχθηκε και μπορείς να εχεις τετραπλάσια μπαταρια με ίδιες διαστάσεις (πες ότι το κινητό σου θα κρατάει 4 μέρες άπω μια που κρατάει τώρα) ναι μεν δεν ακούγεται και wow κλπ αλλα σκέψου οτι αυτα τα 450 χιλιόμετρα θα γίνουν 1800…… για την ωρα (σημαντικό αυτό) για την ώρα.. εξέλιξη στης μπαταρίες δεν συμφέρει αρκετά μεγαλα συμφέροντα

βαλε λιγάκι φαντασία απλά

Darth

η δεύτερο παράδειγμα

εχεις ηλιακά panel στην ταράτσα για να γεμίσεις της μπαταρίες θελεις μερικές ώρες το θέμα είναι ότι αυτές η μπαταρίες αν και καταλαμβάνουν μπόλικο χώρο και οριακά σε καλύπτουν το βράδυ

ναι αλλά αν με ίδιες διαστάσεις θα είχες τετραπλάσια αυτονομια και θα σου έφτανε το βράδυ και θα σου έφτανε για επόμενη μέρα αν δεν θα είχε αρκετό ήλιο κλπ (ήδη έχασε κράτος τους φόρους ΔΕΗ τα λεφτά της πετρελαιοβιομηχανηες τα λεφτά τους κλπ κλπ)

Σταυρος Χρι

Κόσμος ανόητων

Antonis

@Darth αυτο με το tesla model s για τους 900 ιππους ψαξτο λιγο παραπανω γιατι το τερματισες λιγο αλλα στα αλλα θα συμφωνησω.

bama

@Darth εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι τα κέρδη των πολυεθνικών είναι πίσω από σχεδόν όλα τα προβλήματά μας. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με την μπαταρία ειδικά. Θέλω να πω ότι θα μπορούσαμε να βρούμε ανάλογα πράγματα και για τα άλλα μέρη του κινητού.

Darth

@Antonis in the highest version of model front and rear motor combined output up to 762 bhp and 860 hp in Ludicrous Mod

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».