Πέμπτη
18/02/2016

ReFlex: Το εντυπωσιακό smartphone με εύκαμπτη οθόνη [video]

Το ReFlex είναι ένα νέο πρωτότυπο smartphone, το οποίο συνδυάζει μια 6 ιντσών εύκαμπτη οθόνη FOLED της LG, με ανάλυση 720×1280, multitouch δυνατότητες και έναν αισθητήρα για να γνωρίζει η συσκευή πόσο λυγισμένη είναι η οθόνη.

Το prototype, που παρουσιάστηκε από το Queen’s University και το τμήμα Human Media Lab, χρησιμοποιεί την εύκαμπτη οθόνη για να εκκινήσει κάποια features. Για παράδειγμα, όταν λυγίζεις την δεξιά μεριά προς τα κάτω, οι online σελίδες θα “ξεφυλλίζουν” όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα με ένα βιβλίο.

Το ReFlex τρέχει Android 4.4, προσπαθεί να είναι όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται και κοντά στους νόμους της φυσικής. Για παράδειγμα όσο πιο πολύ το λυγίζεις τόσο πιο γρήγορα θα αλλάζεις σελίδες στο eBook. Παίζοντας Angry Birds, όσο πιο πολύ λυγίζεις την οθόνη τόσο πιο πολύ θα τραβάει την σφεντόνα. Επίσης με την χρήση τεχνολογίας haptic feedback, θα νιώθεις τις σελίδες να γυρίζουν και την σφεντόνα να τεντώνει. Επίσης αυτό θα σου επιτρέπει να ξέρεις σε πιο σημείο ενός online εγγράφου βρίσκεσαι χωρίς να κοιτάς την οθόνη.

Οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι θέλει ακόμη 5 χρόνια μέχρι να βγει στην αγορά, αλλά πως σας φαίνεται; Είναι αυτό τελικά το μέλλον;

Δείτε το video:

reflex-570

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

 1. Ο/Η dimitris2066 λέει:

  sammy was here ;)

 2. Ο/Η Makis λέει:

  Και κλασσικά θα βρεθεί ένας πανέξυπνος να το τερματίσει στο λύγισμα για να δει και καλά πόσο αντέχει ή στα πόσο σπάει…

 3. Ο/Η camel λέει:

  https://www.youtube.com/watch?v=qEs8HQIa9Nc πολύ καλύτερη υλοποίηση και ήταν το 2011

 4. Ο/Η zapotek13387 λέει:

  πολύ καλύτερη υλοποίηση και ήταν το 2011 https://www.youtube.com/watch?v=qEs8HQIa9Nc

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.