Xiaomi: Ρεκόρ αποστολών smartphone, No.1 στην Ελλάδα το Q3 2020

Xiaomi, Xiaomi: Ρεκόρ αποστολών smartphone, No.1 στην Ελλάδα το Q3 2020

Η Xiaomi ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με ρεκόρ αποστολών smartphone 46,6 εκατομμυρίων. Αυτό σημαίνει πως μόλις σε ένα χρόνο η Xiaomi αύξησε τις αποστολές των smartphone της κατά 45,3% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τη παγκόσμια αναφορά αποστολών της Counter Point, η Xiaomi είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής, η οποία έπεσε έξω μόλις κατά 400.000 τεμάχια. Επίσης, τα κέρδη της εταιρείας μόνο από τα smartphone για το τρίμηνο μεταξύ 1 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου εκτοξεύτηκαν στα 47,6 δισεκατομμύρια CNY, δηλαδή περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα συνολικά κέρδη της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 34,5% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019, ξεπερνώντας τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μέση τιμή ενός Xiaomi smartphone βέβαια έχει αυξηθεί στα 130 ευρώ, κυρίως λόγω των ακριβότερων flagship που είδαμε φέτος από την εταιρεία.

Xiaomi, Xiaomi: Ρεκόρ αποστολών smartphone, No.1 στην Ελλάδα το Q3 2020

Τέλος, η εταιρεία ανακοινώνει ότι είναι μέσα στις Top 5 εταιρείες σε 54 χώρες και μαθαίνουμε ότι είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα στις αποστολές smartphone, τουλάχιστον για το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
LolMaster

Αν δείτε τις χώρες στην πρώτη σειρά… καταλάβατε. Και το Κατάρ που είναι στην πρώτη σειρά είναι γιατί υπάρχουν εκατομμύρια οικονομικοί μετανάστες από Ινδία κυρίως και θέλουν κάτι προσιτό. Όμως αυτή δεν θα έπρεπε να είναι λογική για κάποιον. Δλδ πάρε το φθηνό και όσο βγάλει..2 χρόνια.; Όχι, πάρε το λίγο πιο ακριβό και θα έχεις αναβαθμίσεις για παραπάνω από άλλον κατασκευαστή. Και που ξέρεις αν η Δύση βάλει και σε άλλες Κινεζικές εταιρείες αύριο μεθάυριο φραγμούς; Πόσες αναβαθμίσεις θα πάρεις; Κοντόφθαλμοι οι αγοραστές που κοιτούν μόνο το κόστος. Κρίμα γιατί με αυτές τις λογικές (και για άλλους βέβαια λόγους) μεγάλες εταιρείες χάθηκαν από το παιχνίδι και γέμισε η αγορά πλαστικούρα και εφέ.

NoobMaster

Ναι όντως, καλύτερα να πάρεις κινητό 800 ευρώ και να το κρατήσεις 7 χρόνια παρά να δώσεις 200 ευρώ και να το κρατήσεις μόνο 2. Τί ζούμε ρε φίλε..

Sakis Chaikalis

Τα 7 χρονια ειναι στο κουβεντιαστο επίσημα ειναι εταιρεία που σου λενε ενα εξάμηνο ….

Yannis

Τι λες ρε φίλε.. redmi note 3 pro και ακόμα φυσάει. Τι δύο χρόνια τσαμπουνας?

Πετρος Ναδαλης

αυτο που λετε σχετικο ειναι τη στυγμη που καθε τριμηνο οι εταιριες βγαζουν και νεο μοντελο και σε χαρακτηριστικα ξεφτιλιζουν το προηγουμενο μοντελο τους, και ειναι αναλογα με τη ζητας,τα 700 + τα θεωρο υπερβολικα για κινητο εκμεταλευωντε την ζητηση η εταιριες …

Γιωργος

Μα αμα ειναι να μην παιρνεις κινεζικες γιατι μπορει να βαλει η Αμερική φραγμους… Τι εμεινε? Apple, samsung… Αυτά. Δεν είναι σκεπτικο αυτο. Για την ιστορια xiaomi ειχα ενα mi 8 και δεν θα ξαναπαιρνα. Ουτε φτηνο εχω τωρα (p30 pro). Απλα νομιζω εισαι λαθος. Αλλωστε ποιος κραταει πανω απο 2 χρονια πλεον κινητο. Οποιος τ κανει συνηθως δν επενδυει σε φτηνα. Απλα αυτο π ειπες μ τους φραγμους ειναι λιγο ακυρο γιατι δν εχεις κ πολλες επιλογες εκτος.

Βαγγέλης

Εγώ έχω το redmi note 4x. 3 χρόνια το ξεπατωνω και ακόμα δουλεύει όπως την πρώτη μέρα! Έχω βάλει κάρτα sd 128gb και εφαρμογή torrent, και κατεβάζω ταινίες και games για το pc. Έχω και 2 στικάκια micro USB OTG. Μέρα νύχτα το ζεματαω. Του έχω σπάσει 2 φορές την οθόνη και την έχω αλλάξει μόνος μου με 15€ από Ebay. Όσο κρατάει δεν το αλλάζω!

stavag

καλα που ξυπνάει ο καταναλωτης και δεν τον παραμυθιάζουν με υπερκοστολογημενα προιοντα που στην ουσία δεν έχουν καμια διαφορά για το 90% του κόσμου

Baioss

Αν τα αποτελέσματα αυτά και η άνοδος αυτή οφείλεται σε Redmi και Redmi note και smartphones των 200€, λογικό είναι. Κάτι Poco, κάτι Mi ,Mix κλπ, πουλάνε από ελάχιστα έως καθόλου. Και αν το ψάξει λίγο κάποιος θα δει ότι σε επίπεδο ναυαρχιδων μόνο η Μηλιά πουλάει και άντε με λίγη δυσκολία ίσως η Huawei.

Vasilis21

Κάτι Poco, κάτι Mi ,Mix κλπ, πουλάνε από ελάχιστα έως καθόλου”
Από ό,τι ξέρω τα Poco και Mi πουλάνε σαν τρελά…

Ιωάννης jb

Ένα λογισμικό στο μαύρο του το χάλι!
Σε πολλές συσκευές της είτε πατάς το κουμπί αφής για να πας πίσω είτε το κεντρικό έχεις την ίδια λειτουργία!
Μία άμεση κλήση να βάλεις για να καλείς γρήγορα τους κοντινούς σου δεν έχει!!
Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για ελλείψεις!
Άθλια τηλ σε πολλούς τομείς!!!
Υπάρχουν κινέζικα εκεί έξω με λιγότερα λεφτά και καλύτερα χαρακτηριστικά!
Κατάντια εγώ το λέω!
Όπου γυρίσεις κ κοιτάξεις να βλέπεις χαομι!
Εντάξει δε λέω σε κάποιους αρέσουν κ παρά τις πολλές κ τραγικές ελλείψεις τους υπερκαλύπτουν τις ανάγκες τους, αλλά αυτό που γίνεται με την χαομι είναι ένα πράγμα.. τη της έχεις βρει κ πες μας τι πίνεις κ δε μας δίνεις

Γιώργος Κ.

Δεν πρέπει να έχεις πιάσει και πολλά xiaomi λογικά ε; Κι αυτά τα κάνα-δύο που ίσως έχεις πιάσει είχαν ξεμείνει σε Android ice cream με miui6. Από το 9 και μετά το miui έχει γίνει ανταγωνιστικό απέναντι σε uis που υπάρχουν πολλά χρόνια. Ελλείψεις σε τι; Σε κάμερες που οι ναυαρχίδες τους έχουν πάρει από τις καλύτερες βαθμολογίες; Σε μπαταρίες που δεν τελειώνουν πότε; Σε οθόνες που κοντράρουν ακόμη και Samsung που θεωρούνται κορυφή; Σε low/mid κατηγορία δεν έχουν απλά αντίπαλο γιατί προσφέρουν ποιοτικές συσκευές με ένα τόνο χαρακτηριστικά πάνω και σε προσιτοτατες τιμες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά redmi 9 που κάνει παπάδες με sd πάνω και ξεκινά από 110 έως 230 ευρώ! Για αυτό και πάει εξαιρετικά σε πωλήσεις, πέραν του ότι έχει πάρει και το μεγαλύτερο μερίδιο της εκλιπουσας Huawei

Ιωάννης jb

Εχεις πιάσει τίποτα άλλο εκτός από χαομι? Το να βγεις κατευθείαν στην αρχική οθόνη από μία καρτέλα πχ. στο Chrome πολυτέλεια! Το multitasking σπάσιμο νεύρων με τα τραγικά παράθυρα λες κ έχεις λογισμικό windows! Διαφιμησεις σχεδόν παντού!
Ευκολίες όπως συντομεύσεις κ πολλά άλλα που υπάρχουν σε άλλες εταιρίες εδώ ανύπαρκτες.. Δε μιλάς με κανέναν άσχετο! Δεν απάντησες σε κάποιον άσχετο! Βασικά ούτε καν απάντησες! Μίλησες γενικά χωρίς να διαψεύσεις τπτ από αυτά που είπα

Aggelos

Προφανώς δεκάδες εκατομμύρια καταναλωτές δεν ξέρουν απο ποιότητα και γι αυτό η Xiaomi είναι πρώτη στην Ελλάδα και τρίτη στην Ευρώπη. Εσύ κάτσε με την αγαπημένη σου μάρκα που από ότι έχω δει σε άλλα σχόλια είναι η sony που έχει πατώσει και στην Ελλάδα και παντού.

Ιωάννης jb

Φοβερή λογική! Ότι πουλάει είναι καλύτερο!

Looky Look

Υπάρχει και η άλλη λογική. Ό,τι δεν πουλάει κάποιο πρόβλημα έχει. Άσε τη Xiaomi και κοίτα τα προβλήματα της Sony. Λύσε κανένα πρόβλημα της διότι είναι τόσα πολλά που ακόμα και καλές ναυαρχίδες να βγάλει δεν πουλάει…

Κινητομανής

Nokia το προηγούμενό μου, τα έφτυσε η μπαταρία του, εν όψει καραντίνας πήρα για δεύτερο ένα Redmi Note 9 Pro για να με βγάλει μέχρι να πάρω “καλή” συσκευή, και το χρησιμοποιώ για κύριο τηλέφωνο. Έχει τα πάντα και αυτά που λέγανε κάποιοι για άθλιο λογισμικό τίγκα στις διαφημίσεις, όλα είναι απλά μπούρδες. Η Xiaomi είναι μια χαρά ποιοτική εταιρία, και φαίνεται ότι μοιράζει πόνο σε πολύ κόσμο.

petrosducatisti

Είχα πολλά επώνυμα κινητά πριν πάρω xiaomi και πάντα τα χρυσό πλήρωνα από τη μέρα που πήρα το πρώτο xiaomi redmi note 2 μέχρι και τώρα έχω αλλάξει τρία κινητά σύνολο μαζί με το redmi note 2 δεν το έχω μετανιώσει καθόλου πιστός οπαδός της xiaomi money for volume αυτή τη στιγμή έχω το Mi note 10 ένα έχω να πω καταπληκτικό κινητό και για όσους έχετε θέμα με την xiaomi ελάτε να τα ξανά συγκρίνουμε το δικό μου κινητό με κάποιο επώνυμο iPhone των 800 και 1.000 ευρώ ή κάποιο samsung των χιλίων ευρώ σε τρία χρόνια από τώρα..

Xiaomakias

Όταν μια μέρα η Xiaomi θα εξαγοράσει την Samsung θα τρίβετε τα ματάκια σας.

Ιωάννης jb

Η Samsung μία εταιρία που απασχολεί περίπου 300 χιλιάδες υπαλλήλους, που έχει χρηματιστηριακη αξία 300 δισεκατομμύρια δολάρια!
Αυτά που βγάζει η Samsung σε μία μέρα δε τα βγάζει η χαομι σε ένα χρόνο!
Τα κέρδη του μήνα για την Samsung φτάνουν για να εξαγοράσει εταιρίες όπως η χαομι!

Nefeli

Ακριβώς τέτοια εποχή αγόρασα το mi9t pro (όσοι το γνωρίζουν ξέρουν) στα 399 . Λοιπόν πρώτη φορά στη ζωή μου έδωσα χρήματα για αγορά και πιάσαν πραγματικά τόπο.Πληρωνα της Samsung 500 και 600 € με πλαστικά frames με glastic back τρομάρα τους και με exynos σε μας τους ιθαγενείς που κάθε λίγο και λιγάκι παθαίναν overheating και overthrottle.Τα entry level της xiaomi είναι τα midrange της samsung . Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.Και μετά οι άλλοι ακόμα αναρωτιούνται γιατί η εταιρεία πάει τρένο, γιατί έχει πάθος , όραμα σέβεται το πελάτη προσπαθεί για το καλύτερο και όλα αυτά σε 10 μόνο χρόνια.

Κινητομανής

Καταπληκτική συσκευή το Mi9t pro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.