Runcible: Στρογγυλό ξύλινο smartphone που θυμίζει ρολόι τσέπης [MWC 2015]

Αν το Samsung Galaxy S6 Edge που θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες από την MWC 2015 με κυρτή οθόνη και στις δυο πλευρές, σας φαίνεται ότι έχει πρωτότυπο design, μια startup που θα βρίσκεται επίσης στην Βαρκελώνη σας κάνει να το ξανασκεφτείτε. Η Mohohm θα φέρει στην MWC το στρογγυλό smartphone το οποίο ονομάζει Runcible, η πίσω πλευρά είναι από ξύλο και θυμίζει τα παλιά ρολόγια τσέπης.

Το Runcible έχει το μέγεθος της παλάμης και λανσάρεται ως το πρώτο “anti-smartphone” στον κόσμο. Δεν πρόκειται για κάποιο concept αλλά για κανονική συσκευή σε λειτουργία και η εταιρεία το μόνο που αναφέρει πριν την επίσημη παρουσία της στην MWC 2015 είναι ότι έχει οθόνη υψηλής ανάλυσης, πολύ καλή απόδοση κάμερας και λειτουργίες κινητού.

Το στρογγυλό κινητό θα τρέχει Firefox OS και θέλει να χρησιμοποιεί mobile websites αντί για apps, προκειμένου να φέρει εις πέρας πολλές από τις λειτουργίες που πραγματοποιούν Android και iOS συσκευές μέσω apps. Έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για χάρτες το οποίο βρίσκει την πιο ενδαφέρουσα διαδρομή και όχι την πιο γρήγορη.

Το κινητό θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του 2015 και η Mohohm αναφέρει ότι θα κοστίζει όσο τα σημερινά high-end smartphones, ενδεικτικά να πούμε ότι ένα iPhone 6 16GB είναι στα 649 δολάρια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 1 Μαρτίου 2015 14:46

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.