Samsung: Πως θα αποτρέψει νέες εκρήξεις στα smartphones της

Από σήμερα γνωρίζουμε και επίσημα, αυτό που ακουγόταν εδώ και καιρό, ότι δηλαδή η μπαταρία του Samsung Galaxy Note 7 έφταιγε για τις πολυσυζητημένες εκρήξεις. Η Samsung με επίσημη ανακοίνωση λέει πως η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών από Samsung SDI και Amperex, φταίνε.

Η παροιμία όμως λέει ότι όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι, και η Samsung στο εξής αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχει την ασφάλεια των μπαταριών λιθίου που βάζει στις συσκευές της.

Θα ακολουθεί μια διαδικασία 8 βημάτων και δημιουργεί μια ειδική ομάδα, την οποία αποκαλεί “Battery Advisory Group”. Η ομάδα αυτή θα περιλαμβάνει και εξωτερικούς συμβούλους, ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα της δίνουν μια ασφαλή και αντικειμενική άποψη για την ασφάλεια των μπαταριών. Οι ακαδημαϊκοί προέρχονται από τα πανεπιστήμια του Cambridge, Berkeley και Stanford.

Το νέο “8-Point Battery Safety Check” σύστημα περιλαμβάνει: δοκιμές αντοχής, οπτικό έλεγχο, ακτίνες X, δοκιμές φόρτισης και αποφόρτισης, δοκιμές συνολικών πτητικών οργανικών ενώσεων (TVOC), δοκιμές αποσυναρμολόγησης, accelerated usage tests και δοκιμές τάσης ανοιχτού κυκλώματος.

Κάποια από τα παραπάνω βήματα συμπεριλαμβανομένων των τριών πρώτων και του τελευταίου, γίνονταν ήδη σε παλαιότερες συσκευές. Αλλά, η Samsung αναφέρει ότι οι δοκιμές πλέον θα είναι ενισχυμένες και θα γίνονται πιο συχνά. Τα τεστ φόρτισης και αποφόρτισης, το TVOC test και τα accelerated usage tests είναι τα νέα βήματα που προσέθεσε στην διαδικασία ελέγχου.

Εν συντομία υπενθυμίζουμε το Samsung Galaxy Note 7 ανακοινώθηκε Αύγουστο του 2016, τα αρχικά reviews ήταν πολύ θετικά. Όμως άρχισαν οι αναφορές για ελαττωματικές μπαταρίες, η Samsung προχώρησε σε ανάκληση και αντικατάσταση με νέες συσκευές. Όταν άρχισαν να πιάνουν φωτιά και τα νέα κομμάτια, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε οριστική απόσυρση από την αγορά, στις 10 Οκτωβρίου.

Το σημερινό press event είχε σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση του Note 7, μιας και για πολλούς μήνες η Samsung δεν είχε δώσει ξεκάθαρη εξήγηση. Επιπλέον, ήθελε να ανακοινώσει τα βήματα που θα κάνει για να διασφαλίσει τις μελλοντικές συσκευές και να κερδίζει την χαμένη εμπιστοσύνη των χρηστών.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία του “8-Point Battery Safety Check” δεν θα ακολουθηθεί μόνο για μοντέλα όπως το Samsung Galaxy S8, ή η σειρά Note, αλλά για όλες τις συσκευές της με lithium ion μπαταρίες.

Διαβάστε επίσης: Galaxy Note 7: Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών φταίνε για τις εκρήξεις

samsung 8 point battery check, Samsung: Πως θα αποτρέψει νέες εκρήξεις στα smartphones της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vaggos

Μπράβο τους που δεν το άφησαν το θέμα και εξήγησαν στον κόσμο τι παίχτηκε με τα κινητά και που απευθείας πείραν με το παραπάνω τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Μακάρι να μην υπάρξουν μελλοντικά άλλα τέτοια ατυχήματα από την εταιρία αλλά και γενικότερα από κάθε εταιρία Μην ξεχνάμε το bootloop σε όλα τα lg g4 και ακόμα τα πουλάνε χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα

Παπαροκας tiamat

Ρε μας δουλευουνε!!! Η samsung των δις ετησιως σε rnd φτιαχνει ΣΗΜΕΡΑ αν θελει μπαταρια που κρατα μια εβδομαδα εως ενα μηνα …..

Αλλα πως θα δουλεψουν τα service αντικαταστασης μπαταριων μετα ….
Πως θα μας πουλησει το επομενο μοντελο με την +10% αυτονομια απο το προηγουμενο ….

Αυτο βεβαια ισχυει για ολους τους κατασκευαστες.

P@n.

Όπου λάθος κατασκευή, διαβάστε unibody. Όλες οι μάρκες με αποκορύφωμα το κάζο με τα note7, παρουσίασαν τέτοια θέματα, άλλη λιγότερο κι άλλη περισσότερο, μετα τη “με το ζόρι” επιβολή του unibody. Aκομα και η αδιαβροχοποιηση δεν είναι δικαιολογία, μιας και το έχουν πετύχει εταιρίες και με removable battery. Αντίθετα τα προβλήματα είναι πολύ περισσοτερα(θέρμανση, δυσκολία αλλαγής μπαταρίας, υποχρεωτικό service στο παραμικρό πρόβλημα, εγκλωβισμός σε μια μπαταρία άρα αλλαγή της συσκευής νωρίτερα κ κυρίως το θέμα που είχε το note7.

KnightRider

Βάλτε επιτέλους αποσπώμενη μπαταρία για σιγουριά !!!

Nick

Από που κι ως που το πρόβλημα είναι η unibody κατασκευή; Μάλλον θέλουν να πουν ορισμένοι ότι το πρόβλημα είναι η unibody…Samsung συσκευή. Προσωπικά είμαι σχεδόν δύο χρόνια με το Xperia Z3 -unibody φυσικά – και ουδέποτε παρουσίασε πρόβλημα ούτε υπερθέρμανσης ούτε έκρηξης βεβαίως, αυτά είναι για τα made in Korea προϊόντα. Αλλά έτσι είναι, σχεδιάζουμε το τηλέφωνο όπως το θέλουμε να είναι, πολύ λεπτά περιθώρια, πολύ μικρό πάχος, αδιάβροχο, κλπ και συνάμα θέλουμε και μεγάλη μπαταρία να χωρεσουμε σε τέτοια συσκευή (ΚΑΙ πολύ λεπτή ΚΑΙ μικρά bezels) ώστε να υποστηριξουμε την 2Κ ανάλυση (με FHD πονάνε τα μάτια μας πλέον βλέπεις) και αν στην πραγματικότητα δεν δουλέψει το όλο πράγμα…well then, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Τα fanboys θα βγουν να διαδωσουν ανά την υφήλιο πως το πρόβλημα είναι γενικό με τις unibody συσκευές όλων των κατασκευαστων. Συνεχίστε έτσι.

ChristosT

Περισσότερη ασφάλεια απο την αποσπώμενη δεν υπάρχει. Ακόμη και να αντιληφθείς οτι η μπαταρία αστόχησε ή καπνίζει, βγάζεις το καπάκι και την πετάς!
Στην αντίθετη περίπτωση όπως και συνέβη κλέγανε όλοι την συσκευή. Αλλά είπαμε…πώς θα δικαιολογήσουν το 800άρι και άνω;
Η αποσπώμενη είναι ΜΟΝΟ θετική σε όλα.
Ακόμη και την συσκευή να πείς να την αποθηκέυσεις για λίγο καιρό και για χψ λόγους την βγάζεις και τέλος. Θέλω να δώ οι “λάτρεις” των μή τι θα κάνετε…θα ξεκολλάτε το σασί έτσι που τα έχει κολλημένα η Samsung για να τρέχετε στα services;
Όταν έχεις αποσπώμενη αλλάζεις την μπαταρία με άλλη στην στιγμή.
Όταν μία εταιρεία επιμένεις δύο φορές στο ίδιο λάθος μόνο ανόητη θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω.
Παρακαλάτε τώρα να μην πάρει φωτιά κάνα s8 και βλέπω την σάμυ να πουλά στραγάλια στους δρόμους. Άσε που η πλειοψηφία άν δεν κυκλοφορήσει για κανά 6μηνο δεν πρόκειται να ξαναγοράσει.

Panos7GR

Samsung: Πως θα αποτρέψει νέες εκρήξεις στα smartphones της

Με κάθε αγορά Samsung Galaxy S και Note συσκευής, δώρο ένας πυροτεχνουργός ειδικά εκπαιδευμένος και 3 μήνες δωρεάν η τροφή του.
Samsung γιατί θέλουμε πάντα το καλύτερο για τον πελάτη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.