Samsung: Τα μοντέλα που δοκιμάζονται για αναβάθμιση Android 6.0 Marshmallow

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή όταν δίνει η Google την νέα έκδοση του Android, οι χρήστες διάφορων κατασκευαστών ξεκινούν να αναρωτιούνται για το εάν και πότε θα πάρουν την αναβάθμιση. Ήδη έχουν ξεκινήσει να ακούγονται οι πρώτες πληροφορίες για την αναβάθμιση σε Marshmallow από HTC, LG και Motorola.

Η Samsung δεν συνηθίζει να ανακοινώνει τη λίστα με τα μοντέλα που μπορούν να αναβαθμιστούν. Ωστόσο το έγκυρο SamMobile επικαλείται πηγές εκ των έσω και δημιούργησε μια λίστα με τα μοντέλα που δοκιμάζει αυτή τη στιγμή η Samsung για αναβάθμιση σε Android 6.0 Marshmallow.

Η λίστα περιλαμβάνει τις φετινές και τις περσινές ναυαρχίδες, μέσα βρίσκεται και το Samsung Galaxy S5 Neo, το οποίο είναι περισσότερο mid-ranger. Τονίζεται ότι η λίστα είναι πρώιμη και αν λείπουν κάποια μοντέλα δεν σημαίνει ότι δεν θα αναβαθμιστούν. Λογικά το update θα έρθει σε επόμενο στάδιο.

Όσο για την ημερομηνία κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, αυτό εξαρτάται τόσο από την Samsung όσο και από τους παρόχους.

Διανάστε επίσης: Sony: Λίστα με τα μοντέλα που θα αναβαθμιστούν σε Marshmallow

Motorola: Οι συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Marshmallow

HTC: Ποια θα πάρουν αναβάθμιση σε Android 6.0 Marshmallow

Samsung: Τα μοντέλα που δοκιμάζονται για αναβάθμιση Android 6.0 Marshmallow, Samsung: Τα μοντέλα που δοκιμάζονται για αναβάθμιση Android 6.0 Marshmallow

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anwnymous

Αναμενόμενη λίστα, στα ίδια μέτρια επίπεδα με τους υπόλοιπους.

NLS

Κλασική Samsung. Μην περάσει τα δυο χρόνια (ούτε στα high-end) και πάθει τίποτα…
Να λέμε και πάλι καλά γιατί με 50 μοντέλα τι firmware να πρωτοφτιάξουν; Εδώ για ΕΝΑ μοντέλο και χρειάζονται 3-4 firmware γιατί το βγάζουν με διαφορετικά specs (!!!).
Δεν πειράζει τα XDA devs θα κάνουν τη δουλειά τους…
Από εμένα έχει ήδη πέσει το αντίο.
Πρέπει να γίνει κάτι συγκλονιστικό με το Note 6 (και όχι το S7) για να πω ότι τους ξανασκέφτομαι.

chaos

Για τα tablet της samsung ξερουμε κατι?

Κωνσταντίνος

@NLS, ποιο XDA φίλε μου; Αφενός σιγά μην ξέρει/θέλει ο μέσος χρήστης να ψαχτεί και κατά δεύτερον αν ψαχτεί, αποχαιρετάει την εγγύηση με τις κουταμάρες της Samsung (KNOX)

NLS

Δεν διαφωνώ. Απλώς είναι μια λύση.
Όπως και να έχει παρά την αύξηση των πωλήσεων της ελαφρώς φέτος (μια και με τα fashion phones έπιασαν μερικές επίδοξες Μενεγάκη) η Samsung θα ταρακουνηθεί γερά και φέτος.

Costas

Το τελευταίο samsung που πήρα ήταν το note 3. Έχε για Sammy. Αν επιστρέψει η αποσπωμενη μπαταρία και η υποδοχή για sd και καταργήσει το knox θα με ξαναπάρει πελάτη. Κατά τα άλλα αθάνατε ς οι συσκευές της!

Γιάννης

Ρε παιδιά το a3 To a5 kai αυτά τα καινούργια γτ δεν τα περνάνε

Mitsos

Η λίστα είναι ΑΣΤΕΙΑ!!!
Από τα 1564 μοντέλα, θα αναβαθμίσει ΜΟΝΟ τη σειρά S και τη σειρά ΝΟΤΕ και μόνο τα τρέχοντα μοντέλα και τα αμέσως προηγούμενα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Καλά κρασιά…

theo

Παιδιά μήπως έχει ακουστεί τίποτα για s5 mini. Γιατί και αυτό s5 είναι απλώς σε μικρότερη οθόνη.

Ilias

Βλέπω το Alpha μου να μένει με 5.0.2…

Samwise

Άντε ρε σάμμυ και εμείς με το note 3 περιμένουμε ακόμα τη 5.1.1.Άθλια updates την ώρα που η lg ανακοίνωσε και αναβάθμιση του g2.

Eaglos

Έχω το Note 3 και το ρούταρα από την 1η μέρα μόνο και μόνο για να απαλλαγώ από όλο το shitware της Samsung. Πέρασα και έναν leankernel και πλέον με την ίδια χρήση που έκανα πριν μου βγάζει διπλάσιο+ χρόνο μπαταρίας. Ποιός ο λόγος να περιμένω τη Samsung;

Το πρόβλημα των updates είναι πασίγνωστό και χρόνιο, επομένως δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε έχει νοημα να διαμαρτύρόμαστε. Από τη στιγμή που επιλέγουμε android κινητά -ειδικά αν δεν είναι “ακριβά”- τα updates τα ξεχνάμε. Στην τελική υπάρχει και η λύση του Nexus για κάποιον που θέλει κάπως μακρύτερη διάρκεια “ζωής”.

Κατά τα άλλα αν βγάλει κάτι το XDA έχει καλώς. Διαφορετικά μένεις με το κινητό μέχρι να χαλάσει ή μέχρι να μην σε καλύπτει και μετά παίρνεις καινούργιο.

Νασος

Για την LG έχουμε νέα; Τα G2 G3 θα αναβαθμιστούν;

χαρης

@Νασος
Απο οτι φαίνεται g2/3/4 θα αναβαθμιστούν σε 6.0 marshmallow ,τωρα το πότε ειναι άγνωστο.

forneverarrow

Χα… Τώρα πρέπει να χαρώ που έχω S5. Θα πάρω update σε android 6 όταν θα έχει βγει το Galaxy s7 και πάλι το μόνο που θα αλλάξει θα είναι το νούμερο της έκδοσης στο info… Αν και στο lollipop έγινε καλή δουλειά στο S5, πάλι μας άφησε με το παράπονο σε πολλά αισθητικά θέματα. Το άθλιο weather widget που γεμίζει τη μισή οθόνη μας το άφησε αμανάτι, αντί να δώσει το εξαιρετικό και λειτουργικό του S6. Το dialer δεν κάνει απόκρυψη όπως του S6, ούτε έχουμε επιλογή για μεγαλύτερο πλέγμα εικονιδιων στη home screen, όπως το S6… Γενικά, πήρε το interface του 4.4.2 και άλλαξε το μαύρο φόντο σε άσπρο… Μόνη αλλαγή που άξιζε πραγματικά είναι η βελτίωση του fingertip scanner που μετά το update δουλεύει άψογα. Η LG όταν (και αν) κάνει update τουλάχιστον δίνει το ίδιο interface με το πιο πρόσφατο μοντέλο.

Συνοψίζοντας από την παραπάνω λίστα, τα flagship της Samsung έχουν το πολύ δυο χρόνια ζωής ενώ όλα τα αλλά θεωρούνται μοντέλα μιας χρήσης, εφόσον όπως τα πάρεις έτσι θα μείνουν… Είναι αυτή η ουσία ενός smartphone? κάποτε, η αναβάθμιση του λογισμικού αποτελούσε ειδοποιό διαφορά ενός smartphone από ένα απλό κινητό…

Vagelis

Άμα ήταν να δίνει update σε κινητά τον 200 ευρώ όπως η σειρά alpha τότε δεν θα υπήρχε η σειρά s και note ξυπνηστε

Vagelis

@forneverarrow έχεις ακουστά την sixxperience rom? Σου προσφέρει ότι έχει το s6 ακόμα και τα θέματα στο s5

φανης

οχι δε θα ευχαριστησω την εταιριουλα π με κοροιδεψε και εδωσα 500 k zoom, για να πανω μπακατελα π δεν παιρνει αναβαθμιση….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.