Η Samsung δημιούργησε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για τα μηνύματα

Samsung, Η Samsung δημιούργησε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για τα μηνύματα

Η Samsung παρουσίασε μια νέα λειτουργία ασφαλείας Message Guard για τη σειρά smartphone και tablet Galaxy, η οποία μπορεί να προστατεύσει καλύτερα τους χρήστες από κυβερνοεπιθέσεις που μεταμφιέζονται ως συνημμένα εικόνας σε μηνύματα. Οι επιθέσεις μηδενικού κλικ έχουν γίνει όλο και πιο κοινές τα τελευταία χρόνια.

Οι επιθέσεις μηδενικού κλικ συχνά αφήνουν ελάχιστα ίχνη και τα θύματα μπορεί να αγνοούν εντελώς ότι η συσκευή τους έχει παραβιαστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέτρα ασφαλείας όπως τα κρυπτογραφημένα μηνύματα από άκρο σε άκρο που προορίζονται για την προστασία των χρηστών μπορούν στην πραγματικότητα να κάνουν τις επιθέσεις μηδενικού κλικ ακόμα πιο δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς τα δεδομένα που αποστέλλονται μπορούν να προβληθούν μόνο από τον αποστολέα και τον παραλήπτη.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι η νέα της λειτουργία Message Guard μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των επιθέσεων προτού συμβούν, θέτοντας αυτόματα σε “καραντίνα” και εξουδετερώνοντας πιθανές απειλές που κρύβονται σε αρχεία εικόνας με μορφή PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP και WBMP προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη. Όταν μια συσκευή Galaxy λαμβάνει ένα μήνυμα κειμένου με συνημμένο εικόνας, το Message Guard απομονώνει το αρχείο εικόνας από την υπόλοιπη συσκευή σας για να κλειδώσει τυχόν κακόβουλο κώδικα. Στη συνέχεια, η λειτουργία σαρώνει την εικόνα πριν την επεξεργαστεί για να διασφαλίσει ότι δεν μπορεί να μολύνει τη συσκευή.

Η λειτουργία Message Guard λειτουργεί επί του παρόντος σε Samsung Messages και Messages από την Google και τελικά θα διατεθεί σε άγνωστες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού “σε μεταγενέστερη ημερομηνία”.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.