Επιτροπή καταναλωτών μηνύει τη Samsung διότι διαφημίζει ως αδιάβροχα τα smartphones ενώ δεν είναι

Samsung, Επιτροπή καταναλωτών μηνύει τη Samsung διότι διαφημίζει ως αδιάβροχα τα smartphones ενώ δεν είναι

Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) πηγαίνει την Samsung στα δικαστήρια ισχυριζόμενη ότι παραπλάνησε τους καταναλωτές σχετικά με την αντοχή των τηλεφώνων της στο νερό.

Η Samsung έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το νερό, πέραν της γνωστής lockscreen η εταιρεία διαφημίζει συχνά τα τηλέφωνα της με αφίσες που τα δείχνουν σε πισίνες και θάλασσες. Βασιζόμενη σε αυτό, η επιτροπή ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάποια βάση αυτή η αναπαράσταση και μηνύει την Samsung για παραπλάνηση των καταναλωτών.

Ο Πρόεδρος της ACCC, Rod Sims, σε μία δήλωση του ανέφερε ότι η Samsung χρησιμοποιεί ψευδή διαφήμιση υπονοώντας ότι τα smartphones της δεν θα επηρεαστούν από την έκθεση στο νερό ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η επιτροπή κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα εξετάζοντας πάνω από 300 διαφημίσεις.

Πριν συνεχίσουμε πρέπει να αναφέρουμε ότι η πιστοποίηση IP68 που συνοδεύει τα περισσότερα smartphones μεταφράζεται σε αντίσταση στο νερό για 30 λεπτά και σε βάθος μέχρι 1,5 μέτρα.

Παρόλο που η Samsung δίνει σε όλα τα smartphones την πιστοποίηση IP68, τονίζει ότι το Galaxy S10 δεν πρέπει να το παίρνεις στη παραλία. Η ACCC σημειώνει ότι το IP68 δεν καλύπτει όλους τους τύπους νερού, ενώ ο Sims υποστηρίζει ότι η Samsung διαφημίζει τα smartphones της στην θάλασσα και ταυτόχρονα απαγορεύει στους καταναλωτές να τα χρησιμοποιήσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η Samsung δήλωσε στο Reuters ότι υποστηρίζει τις διαφημιστικές της καμπάνιες και θα υπερασπιστεί την άποψη της, διότι δεν κάνει κάτι λάθος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christz

Το ίδιο ισχύει και για τα iPhone, την πάτησε ένας φίλος πριν καιρό με iPhone 7 και δεν τον καληπτε η εγγύηση…

George

Μόνο η Sony (την οποία σαφώς αντιγράφουν όλοι) έχει αυτήν την δυνατότητα.

SUPS

https://www.trustedreviews.com/news/sony-don-t-use-waterproof-xperia-phones-underwater-2926003
Η sony τα ιδια εκανε αλλα τουλαχιστον παραδεχτηκε οτι ειπε ψεματα

forneverarrow

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα έβαζε ένα S10 ή iPhone σε νερό ή στη θάλασσα εκούσια;; Εγω πάντως όταν πάω παραλία αφήνω το iPhone στο σπίτι. Έχω ένα κόλλημα γενικά με τις δαχτυλιές στην οθόνη και η υγρασία στη θάλασσα την κάνει χάλια! Άσε που είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις λίγο χρόνο με φίλους ή τη γυναίκα σου χωρίς internet και τεχνολογία! Κατάντησε αηδία να βλέπεις κόσμο στις ξαπλώστρες με ένα κινητό στο χέρι…

Στο θέμα τώρα, είναι υπερβολική αυτή η “προστασία” των καταναλωτών σχετικά με τη διαφήμιση. Απο τη στιγμή που η κάθε εταιρία γράφει ξεκάθαρα στο manual της συσκευής τα περί ip68 και τι θεωρείται λάθος μεταχείριση που ακυρώνει την εγγύηση, είναι καλυμμένη. Ας βάλει ο καθένας το νου του να δουλέψει στην τελική! Αν δεις μια διαφήμιση με ένα αστροναύτη στον Άρη να κρατάει το S10 σημαίνει οτι μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο διάστημα και να μη χαλάσει;

SUPS

Νομιζω οτι φταινε και οι 2 σε αυτη τη περιπτωση και οι καταναλωτες που δεν καταλαβαινουν/ξερουν τι ακριβως ειναι η πιστοποιηση ip68 αλλα και οι εταιρeιες που διαφημιζουν χαρακτηριστικα που δεν ειναι στις τελικες προδιαγραφες τ manual)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΣΗΣ

ως κάτοχος samsung s10, σε ερώτηση μου στο κατάστημα αγοράς του για τα χαρακτηριστικά του μου το ανάφεραν κι ως αδιάβροχο

Dimitris

Δεν είπε κανένας ότι δεν είναι αδιάβροχο το S10, αλλά είναι αδιάβροχο υπό προϋποθέσεις. Στο manual της συσκευής αναφέρονται οι προϋποθέσεις. Μη μένετε στη δήλωση ενός υπαλλήλου ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο να πουλήσει και αναφέρει γενικά ένα χαρακτηριστικό της συσκευής…

George

Ο τίτλος του άρθρου είναι λάθος, και δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενό του. Κανονικά θα έπρεπε να γράφει: “Επιτροπή καταναλωτών μηνύει την Samsung διότι διαφημίζει ως αδιάβροχα τα smartphone σε ΝΕΡΟ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΠΙΣΙΝΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ.” Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό λέει και στο άρθρο, και αυτό ισχύει με όλες τις εταιρείες που πουλάνε αδιάβροχα κινητά. Τώρα, εάν ενώ στο εγχειρίδιο χρήσης σου λέει ξεκάθαρα να μην έρχεται σε επαφή με θαλασσινό νερό ή νερό πισίνας (χλώριο), αλλά στην διαφήμιση στο δείχνει δίπλα σε θάλασσες και πισίνες, εάν αυτό είναι παραπλάνηση ή όχι, αυτό είναι μία άλλη ιστορία….

Kostas

Το νερό πισίνας είναι γλυκό άρα αυτό που γράφεις είναι αδιάβροχο μόνο σε γλυκό νερό έχει κι αυτό αστερίσκους…..
Γενικά υπάρχει μια παραπλάνηση σχεδόν απ όλους. Όταν κάποιον του λες ότι είναι αδιάβροχο δεν υποχρεούται να ξέρει σε ποιο νερό. Άσχετο αν εμείς ασχολούμαστε περισσότερο και το ψάχνουμε.
Έτσι συμβαίνει και σε πολλά προϊόντα. Σου λένε πχ το χρώμα του αυτοκινήτου έχει 10 χρόνια εγγύηση και όταν ξεφλουδιζεται σου λένε πως εννοούσαν την σκουριά.
Μπράβο σε αυτές τις επιτροπές που προσπαθούν να μας προφυλαξουν.

Tasos

To A8 που ειχα πέρυσι,το βούτηξα κανονικά στη θάλασσα και έβγαλα φωτός και βιντεάκια.Μου έβγαζε απλά μια ένδειξη περίπου για μισή/μια ώρα για υγρασία στο USB port. Κατά τ’άλλα κανένα πρόβλημα στο κινητό μεχρι και σημερα.Στο s10 που εχω τωρα στην κατοχη μου δεν το πειραματίστηκα.ακομη,αλλά είναι δυνατον ενα midrange κινητο της ίδιας εταιρίας να δουλεύει απροβλημάτιστα στο θαλασσινό νερό και η ναυαρχίδα οχι;Το δε sony z5p της συζύγου μου άνθρωπος να ήταν θα είχε πνιγεί:)δε το συζητώ.

SUPS

Καθαρα θεμα τυχης το δικο σου και ας εχει ip68 …Φιλου μου samsung επεσε πανω σε χιονι και εσβησε κατευθειαν λογω υγρασιας(δεν ειχε Ip68 αλλα μιλαω τωρα για λιγα δευτερα πανω σε χιονι)

George

Ο λόγος που οι κατασκευαστές αδιάβροχων κινητών σου λένε να μην βάζεις το κινητό στην θάλασσα ή στην πισίνα, δεν είναι ότι στο γλυκό νερό είναι αδιάβροχο, ενώ στο αλμυρό ή στο χλωριωμένο θα μπει μέσα νερό. Προφανώς και δεν θα μπει νερό, ούτε εκεί. Επειδή όμως τόσο το αλάτι της θάλασσας, όσο και το χλώριο της πισίνας είναι ουσίες διαβρωτικές, η χρήση σε τέτοιου είδους περιβάλλον θα προκαλέσει πολύ πιο γρήγορα φθορά στις μεμβράνες αδιαβροχοποίησης, και το κινητό θα πάψει μετά να είναι αδιάβροχο. Όπως επίσης λόγω φυσιολογικής φθοράς με τα χρόνια (ζέστη το καλοκαίρι, υψηλές θερμοκρασίες κάτω από τον ήλιο κτλ), ούτως ή αλλιώς κάποια στιγμή όλα τα αδιάβροχα κινητά θα χάσουν την αδιαβροχοποίησή τους. Γενικά, γνώμη μου είναι ότι η αδιαβροχοποίηση πρέπει να χρησιμοποιήτε ως μια “δεικλίδα προστασίας” σε ενδεχόμενο “ατύχημα” επαφής με νερό ,και όχι σκοπίμος να “δοκιμάζουμε” συνεχώς το κινητό στο νερό επειδή είναι αδιάβροχο.

Gus

Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση με το αδιάβροχο.
Όταν κάποιος λέει αδιάβροχο πρέπει να το τηρεί και όχι ναι μεν αλλά όχι εκεί γιατί έτσι και άλλα τέτοια.
Και φυσικά έχουν σκοπό να παραπλανήσουν τους καταναλωτές για να δικαιολογήσουν την υπερκοστολόγιση του προϊόντος.

Venia

Δεν είναι waterproof τα κινητά παιδιά είναι water resistant δηλαδή με αντοχή στο νερό μου το εξήγησε ένας τεχνικός μου είπε ότι όλα τα κινητά είναι water resistant και έχουνε φτιαχτεί Απλά για να ν πέσει λίγο νερό πάνω τους να πάθουν τίποτα. Οπότε ούτε πισίνες που το βάζουνε ουτε μισή ώρα κάτω από το νερό και Αυτά είναι βλακείες. Χαλάει την συσκευή.Δεν έχετε παράτησε η ποτέ να πέφτει νερό πάνω στο κινητό σας και να μην παθαίνει κάτι και εσείς να έχετε τρελαθεί ;Εμένα έπεσε μια φορά καταλάθος σε μια μικρή λακουβιτσα με νερό και δεν έπαθε τίποτα και έχω το Samsung Galaxy J7 2017.

Φωτης

Οχι ρε φιλε εγω θελω το κινητο να το βαλω με ταινια στην μασκα που εχω να κανω μακροβουτι κ να την δω Πουστο!!!:)(Ζακ Υβ Κουστω) Περα απο την πλακα τα κινητα ειναι αδιαβροχα κ για μενα σε γλιτωνει καλυπτει απο βροχη να πεσει ενα ποτηρι νερο πανω να σου κατσει μια στραβη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.