Samsung Exynos 7 Octa: Επίσημα με αρχιτεκτονική 14nm για το S6

Ανακοινώθηκε ο νέος επεξεργαστής Samsung Exynos 7 Octa αρχιτεκτονικής 14nm με τεχνολογία 3D FinFET που τον καθιστά λιγότερο ενεργοβόρο κατά 30-35% σε σχέση με τους Exynos προηγούμενης γενιάς 20nm. Ο νέος επεξεργαστής αναμένεται να ενσωματώνεται στο επόμενο Samsung Galaxy S6 που περιμένουμε να ανακοινωθεί επίσημα την Κυριακή 1 Μαρτίου στην έκθεση MWC 2015.

Το Techblog θα βρίσκεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στην ετήσια διεθνή έκθεση MWC 2015 στη Βαρκελώνη για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Samsung Exynos 7 Octa, Samsung Exynos 7 Octa: Επίσημα με αρχιτεκτονική 14nm για το S6

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas_falcon

Τι να λέμε τώρα, η σαμμυ είναι πολύ μπροστά με τους exynos….τρεχει και δεν φτάνει η Qualcomm….αντε να κατασκευάσει soc στα 14nm….

viel

φετος μονο apple – sammy στα 14nn μπραβο τους

Telis

Στα 14 nm θα είναι ο επόμενος επεξεργαστής της Apple που θα τον κατασκευάζει η Samsung>>
https://appleinsider.com/articles/15/02/04/apple-affirmed-to-return-to-samsung-for-14nm-a9-chips-for-next-iphones-ipads
H MLS Αμερικής (aka Apple) δεν έχει δικά της εργοστάσια ως γνωστόν οπότε θα αναθέσει εργολαβία στην Samsung την παραγωγή όπως έχει αναθέσει στην Foxconn την παραγωγή των iphone.

Δημήτρης Κ.

14 nm?!?!Kudos Samsung..

gkoutsos

συγχαρητηρια στη samsung! φετος η qualcomm εχασε το πλεονεκτημα απο τη στιγμη που δεν χρησιμοποιησε δικους της, custom βελτιωμενους πυρηνες οπως ηταν οι krait.

περιμενω ομως να δω τι επιδοσεις θα εχουν ο exynos 7420 και ο 810 τελικα, μολις βγουν στην αγορα. με βαση ενδεικτικα, προωρα benchmark φαινονται να ειναι κοντα:
https://www.phonearena.com/news/Preliminary-Snapdragon-810-vs-Exynos-7420-benchmarks-show-Qualcomm-made-the-faster-SoC—with-caveats_id65973

Telis

Στην μια περίπτωση μιλάμε για μοντέλο παραγωγής (galaxy S6) και στην άλλη για custom made συσκευή της Snapdragon όχι για μοντέλο μαζικής παραγωγής άρα ο Exynos έχει το προβάδισμα.

gkoutsos

@Telis ισως να εχεις δικιο… ομως, ουτε ο exynos ξερουμε σε τι συσκυεη δοκιμαστηκε για το συγκεκριμενο benchmark… μπορει να ηταν ενα δοκιμαστικο s6, μπορει και οχι.
επισης, η συσκευη της qualcomm (η οποια εχει ανακοινωθει εδω και 1-2 μηνες) ειναι πιθανο να φοραει προηγουμενη εκδοση του 810, αφου πριν μια βδομαδα βγηκαν φημες οτι οι νεες φουρνιες του, στις οποιες διορθωθηκαν ολα τα θεματα, θα ειναι ετοιμες τον μαρτιο (μαζι με τις ναυαρχιδες).
(δες εδω https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810s-heat-issues-reportedly-dealt-with-mass-production-goes-to-mid-March_id65648 )
θελω να πω, πως δεν μπορουμε να βγαλουμε απολυτα σωστα συμπερασματα αν δεν βγουν οι συσκευες στην αγορα. μετα θα μπορουμε να συγκρινουμε π.χ. το s6 με το htc one m9.

thomas22888

Viel η Apple είναι στα 20nm και όχι στα 14……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.