Samsung Exynos 8870: Θα έχει παρόμοια specs με τον Snapdragon 820;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Samsung ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά ένα νέο chipset, τον Exynos 8870, ο οποίος θα έχει περίπου ίδια απόδοση με τον Snapdragon 820 και θα προορίζεται αποκλειστικά για εξωτερικούς πελάτες όπως η Meizu.

Σύμφωνα με την φημολογία, το νέο chipset της Samsung θα υστερεί σε επιδόσεις σε σχέση με τον κορυφαίο επεξεργαστή της εταιρίας, Exynos 8890 θα πλησιάζει όμως την επερχόμενη ναυαρχίδα της Qualcomm, Snapdragon 820. Αν όσα ακούγονται τελικά ισχύουν, θα πρέπει να περιμένουμε να δουμε τον 8870 στο Meizu Pro 6. Πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, σύντομα όμως η Samsung θα αρχίσει να τεστάρει τον νεο της επεξεργαστή ο οποίος θα κανει την εμφάνιση του στα πρώτα benchmark ώστε να πάρουμε μια γεύση απο τις επιδόσεις του.

Μιας και το 2016 πλησιάζει φέρνοντάς μαζί του νέους επεξεργαστές με ιδιαίτερο ενδιαφερον, η ιστοσελίδα MyDrivers.com ανάρτησε ενα πρώτο διάγραμμα που απεικονίζει τις επιδόσεις διάφορων επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων των Exynos 8890, Snapdragon 820, Kirin 950, Helio X20 και Apple A9 όπως μετρήθηκαν απο το GFXBench για την απόδοση της CPU και απο το GeekBench για την απόδοση της GPU.

Στο διάγραμμα απόδοσης της CPU, ο Apple A9 υπερέχει σε single-core performance με 2546, με τον Snapdragon 820 να ακολουθεί. Σε multi-core performance, ο Exynos 8890 έρχεται πρώτος με 7500, με τους Ηelio X20 και Kirin 950 να ακολουθούν, ενώ ο A9 μένει αρκετά πίσω με 4453.

Όσον αφορά στην απόδοση της GPU, ο Snapdragon 820 με την Adreno 530 είναι πρώτος, η Mali-T880 του Exynos 8890 ακολουθεί και η GPU του Α9 έρχεται τρίτη, ενώ οι υπόλοιπες αδυνατούν να ακολουθήσουν, μένοντας αρκετά πίσω.

Φυσικά καλό είναι να περιμένουμε να δούμε την απόδοση των νέων chipset όταν θα ενσωματωθούν στις επερχόμενες συσκευές του 2016, γιατί πολλές φορές τέτοιου είδους μετρήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική απόδοση της συσκευής ούτε και στην συνολική εμπειρία χρήσης.

Samsung Exynos 8870, Samsung Exynos 8870: Θα έχει παρόμοια specs με τον Snapdragon 820;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Βλέπω τα θηρία με 8 πυρήνες και το μόνο που έχω να πω είναι μπράβο στην apple που με δύο πυρήνες και σε συνδιασμό με το ios μπορεί και παίζει στην μεγάλη κατηγορία.
Αν και οφείλεται 40% στον επεξεργαστή και 60% στο ios το αποτέλεσμα μετράει.

Android & Windows User

Η Samsung με το hardware που έχει δεν χρειάζεται να βγάζει συνέχεια μοντέλα αρκεί να φτιάξει το software και μετά ποίος την φτάνει ούτε iPhone ούτε LG ούτε τίποτα αλλά αυτό που εμποδίζει την Samsung είναι το Software γιατί όσο και τέλειο να είναι το hardware αν το software είναι κακογραμμένο δεν θα έχει αποτέλεσμα. Φαντάζεστε το Samsung Galaxy S6 να τρέχει iOS θα ήταν 5 φορές ανώτερο και πιο γρήγορο από το iPhone 6s που έχει σχεδιαστεί για το iOS !! Δυστυχώς το Λειτουργικό σύστημα Android παρόλο που είναι βασισμένο στο Linux θέλει δύναμη επιτραπέζιου υπολογιστή για να τρέξει λόγω του κακογραμμένου με σχεδιαστικά λάθη κώδικα της Java ενώ το iOS είναι καθαρά γραμμένο στην γλώσσα C++ την βασικότερη και σημαντικότερη γλώσσα προγραμματισμού χωρίς την C οι υπολογιστές θα ήταν σαν τον ENIAC με καλώδια και λυχνίες, στην C γράφτηκε το UNIX-LINUX και τα Windows καθώς και ότι έχουμε σήμερα στον τομέα του software. Η Java είναι η γλώσσα προγραμματισμού του διαδικτύου με σχεδιαστικά λάθη παρόλο που είναι γραμμένη στην C. Το android που είναι linux based είναι γραμμένο αρκετό μέρος του κώδικα στην Java γι “αυτό έχει αυτά τα προβλήματα και τις απαιτήσεις ενώ είναι και πιο ευπαθή… Συνέχεια »

NtinosMD

Αντε παλι ηλιθια bench-tests που στην ουσια ειναι φουλ marketing. Ενα σμαρτφονι δεν ειναι μονο η δυναμη του CPU. Καλη κ χρυςη ιπποδυναμη αλλα… . Εγω θελω τεστ που δειχνουν θερμικη αποδοση των CPU. Τι να κανω το θηριακη στη τσεπη αν μεσα στα πρωτα λεπτα ιντερνετ αρχιζει κ ψηνεται η συσκευη. Και τ λεω γτ δημιουργει φαυλο κυκλο στην γενικη εμπειρια της ιδιας της συσκευης. Εκτος αυτου θα θελα επιτελους να βγει καποια εταιρεια και να μιλησει για την efficiency των GPU´s , γιατι αυτα που βλεπεις στην οθονη η καρτα γραφικων τα δημιουργει κυριως κ οπως κ να χει τρωει πορους ενεργειας.

ChrisG

Κάποια στιγμή μερικοί θα πρέπει να σταματήσουν τις εκφράσεις…ο διπύρηνος πάει έτσι και οι 8πύρηνοι πάνε αλλιώς.αλλού αποσκοπεί ο διπύρηνος(αν και όχι για πολύ ακόμη καθώς τα όρια εξαντλούνται)αλλού οι 8πύρηνοι αναλόγως του λειτουργικού και τι προσφέρει.ένας 2πύρηνος intel άνετα μπορεί να έχεις τις ίδιες επιδόσεις με έναν 4πύρηνο κ.α.αυτό δεν σημαίνει ότι ο ένας είναι χειρότερος του άλλου αλλά εξαρτάται κάθε φορά τι θέλει κάποιος να επιτύχει και με τί τον συνδυάζει.ένας Α9 επάνω στο android θα σερνόταν κυριολεκτικά.παράδειγμα άψογης λειτουργίας είναι ένα Zenfone με 2πύρηνο intel που βγάζει ότι ενας 4-8πύρηνος σε ένα άλλο android.παρότι δεν με ενδιαφέρουν τα benchmarks καθώς τα θεωρώ ανούσια,φαίνεται οτι ο mongoose θα είναι αρκετά δυνατός και σε ένα ελαφρύ android θα θερίζει.λόγω ανταγωνισμού όμως και γνωστής μίζας θα φορεθεί σε μετρημένες συσκευές.η meizu πάντα βάζει στις pro συσκευές της samsung και δεν έχει χάσει τίποτε με αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.