Samsung Exynos 8890: Τα πρώτα benchmark test

Ο Samsung Exynos 8890 δείχνει τα δόντια του στα πρώτα αποτελέσματα των Benchmark tests, όπως αναφέρεται σε κινέζικα sites. Όλα δείχνουν ότι ο Samsung Exynos 8890 βρίσκεται στο στοιχείο του όταν καλείται να εκτελέσει εργασίες multitasking, κάτι που οφείλεται στους 8 πυρήνες του. 

Οι Κινέζοι τον δοκιμάζουν σε σύγκριση με τα chips Apple A9, Qualcomm Snapdragon 820, Huawei Kirin 950 και τον MediaTek Helio X20.  Στο θέμα της συνολικής απόδοσης των πυρήνων του σημειώνει σκορ 7400, με τον Helio X20 να ακολουθεί με σκορ 6500 και τον Kirin να βρίσκεται οριακά τρίτος με σκορ 6400. Μπορεί να είναι ισχυρός ο νέος επεξεργαστής της Samsung στο τεστ με τους πολλούς πυρήνες, αλλά εξετάζοντας έναν πυρήνα και την απόδοσή του, τοποθετεί τον Apple A9 στην κορυφή με απόδοση 2527 πόντων, ενώ ο Samsung πιάνει σκορ 2270.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι τα αποτελέσματα των benchmark tests αυτών δεν είναι ικανά να μας δώσουν την συνολική εικόνα από την πραγματική χρήση σε καθημερινή βάση των SoC αυτών, αφού είναι και το λειτουργικό σύστημα που παίζει σημαντικό ρόλο στην συνολική απόδοση. Πάντως είναι ενδεικτικό της υπολογιστικής ισχύος που έχουν τα μοντέρνα smartphones.

Samsung Exynos 8890: Τα πρώτα benchmark test, Samsung Exynos 8890: Τα πρώτα benchmark test

Samsung Exynos 8890: Τα πρώτα benchmark test, Samsung Exynos 8890: Τα πρώτα benchmark test

Samsung Exynos 8890: Τα πρώτα benchmark test, Samsung Exynos 8890: Τα πρώτα benchmark test

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Ακόμα γράφουμε τα single core score?

rose

Εχουμε μπουκωσει με renders για samsung. Oχι αλλο φημες ,υπαρχουν και αλλες εταιριες .

Alex

@vasilist
Αφού είναι το μόνο που μετρά πραγματικά, το υπόλοιπο είναι marketing

Gkoros247

@alex
Πεστα!

Αλέξανδρος

Συνονόματε, σοβαρά τώρα; Επειδή το παρακάνατε με το τρολαρισμα στα προηγούμενα άρθρα και είπα δεν θα μιλήσω αλλά δεν τρώγεστε.
Αν είναι έτσι ρε παιδιά μήπως να γυρίσουμε σε μονοπύρηνα κινητά;
Όχι γιατί τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα; Τι να τους κάνεις τους πυρήνες και το multitasking?
Θα κάνεις ένα πράγμα την φορά ( με τρομερές ταχύτητες ) και θα λες ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΕΞΈΛΙΞΗ.
Άρα όπως είπε και ένας σοφός: Εμπρός προς τα πίσω.

Makis

Ακόμη τον Α9;…θα χρονίσει και θα είναι μπροστά… :))

Min24

Alex μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί μετράει μόνο αυτό??
Τα 2200 του επεξεργαστή τι samsung είναι σκορ μόνο από τον ένα πυρήνα από τους 4 δυνατούς πυρήνες του ,
ενώ αντίστοιχα τα 2400+ του επεξεργαστή της apple είναι σκορ του ένα από τους δύο που έχει.
Δηλαδή όταν δουλεύουν οι δύο μαζί ας πούμε (διπλασιάζετε) περίπου η ισχύς του.
Ενώ αντίστοιχα τις samsung (τετραπλασίαζετε)
Τώρα το ποσό μπορεί να διαχειριστεί στην πράξη όλο αυτό το κάθε λογισμικό είναι άλλο θέμα.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βγάζει περισσότερο σκορ το τσιπ της apple κάθε χρόνο γιατί έχει λιγότερους πυρήνες.
Όσο ( ελαφρι )και να είναι το λογισμικό της όσο οι απαιτήσεις αυξάνονται θα δεις και την apple να ακολουθεί αυτήν την πολιτική. Το iphone7 θα έχει σίγουρα αν όχι 4πύρινο επεξεργαστή. Σίγουρα τον 3πύρινο που έχει στα ipad της.

prankster100

@Alex το μονο που μετραει? πλακα μου κανεις τωρα το 90% ειναι multitasking και χρηση 2 πυρηνων και πανω γιατι αν εκανε την διαφορα ενας σε ενα core θα εμενε η apple. μην τα ισοπεδωνουμε ολα ακου εκει μαρκετινγκ το multicore score….

KostasB

Γιαυτό και η ανάλυση στα iphone ανεβαίνει με το σταγονόμετρο μπας και τρέξει κάνα frame παραπάνω.

vasilist

@alex όπως βλέπεις δεν χρειάστηκε να απαντήσω το θεώρησα περιττό…

Nio

Μόλις βγάλει αυτοκίνητο η Apple την ιπποδύναμη θα την μετράει σε κάθε ρόδα ξεχωριστά. Γέλιο που έχουν να ρίξουν οι ceo…

Αλέξανδρος

@Nio ζωγράφησες!!!

Γιώργος

Εγώ λέω και στα αυτοκίνητα να μετράμε την ιπποδύναμη ανά κύλινδρο ώστε το Smart να βγαίνει ανώτερο από τις BMW και τις Mercedes.

DIREFEAR

@Nio επίσης,όταν λειτουργεί το μοτέρ δεν θα μπορείς να ανοίξεις ράδιο,φώτα και παράθυρα γιατί δεν θα υπάρχει multitasking,ενώ για τον ίδιο λόγο το σασμάν θα είναι αυτόματο! το bluetooth για τις κλήσεις θα είναι συμβατό μόνο με μηλαράκια, ενώ στη μάνικα του βενζινά θα πρέπει να βάλεις διαφορετική υποδοχή,γιατί η αντίστοιχη του ρεζερβουάρ σου θα έχει άλλο σχήμα!Το μοτέρ θα δέχεται ΜΟΝΟ λάδια της apple και γενικώς ΟΛΑ τα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου θα είναι μόνο apple για να δουλέψουν, οποιαδήποτε απομίμηση δεν προκειται να λειτουργήσει…και φυσικά, οι τιμές του αυτοκινήτου,των ανταλλακτικών και των αναλλωσίμων του,θα είναι τιμές…APPLE!!!

Ιωάννης jb

Εντάξει παιδιά και λίγο σοβαρότητα δε βλάπτει μερικοί αν δε τη πείτε τη χαζομάρα σας θα σκασετε..
Καλός ή κακός το single core score στα smartphones είναι πολύ σημαντικό…. ακόμη και ο απαιτητικός χρήστης δε θα χρειαστεί πλυν μερικών στιγμών την ισχύ που θα βγάζει σε multi core ο νέος 8890..
Τα 4+ χιλιάρικα που βγάζει σε multi core score, ο μόλις δυπιρηνος a9 είναι υπεραρκετά ακόμη και για τον πλεόν απαιτητικό χρήστη….
Άλλωστε έχουμε δει όλοι τα θαυματα που κάνει στο multitasking το 6s plus (1080p)
Το καλύτερο είναι όμως να το βλέπεις και live οχι μόνο απο τα βίντεο στο youtube εκει είναι που μένεις και με το στόμα ανοιχτό

viel

ο αλλος λεει οταν εχει 2 πυρηνες η δυναμη 2πλασιαζετε και οταν εχει 4 τετραπλασιαζετε! LOL διαβαστε πως λειτουργουν οι πυρηνες ρε παιδια και μετα ποσταρετε τι λετε?

redtfsi

φίλε @viel και σε συνέχεια της κουβέντας μας… δεν είναι τυχαίο που ο σύνδεσμος που μου έστειλες ανήκει στην apple 🙂
Δεν είμαι developer και δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά που περιγράφεις αλλά σε ευχαριστώ που προσπαθείς να μου εξηγήσεις…
Απλά εγώ ως ένας λίγο πιο ψαγμένος χρήστης έχω Note 4  Πέρα από την πλάκα, πραγματικά κάνω πράγματα που εκμεταλλεύονται τους 8 πυρήνες που έχει το κινητό μου και την 3GB Ram ή έστω μπορώ να κάνω ανοίγοντας για παράδειγμα πολλά παράθυρα στην ίδια οθόνη! (π.χ. μπορώ να βλέπω βιντεάκι 1080p ταυτόχρονα να έχω ένα Mozilla και κάτι να ψάχνω στην ίδια οθόνη) τα προγράμματα παίζουν ταυτόχρονα και δεν περιμένει το ένα να τελειώσει το άλλο, η Apple τώρα τα αναπτύσσει αυτά και να γιατί έστω και αργά στρέφεται σιγά σιγά στους πολλούς πυρήνες (όπως ήδη ανέφερα στο προηγούμενο ποστ).
Και τέλος δεν είναι τυχαίο που όλες οι εταιρείες εκεί στρέφονται στους πολλούς άρα το προς το παρόν που λες δεν ισχύει, γιατί συμβαίνει τώρα!!! Σε ευχαριστώ και πάντα φιλικά 😉

viel

@redtfsi ενα πραγμα θα σου πω, δεν ξερεις αν χρησημοποιουνται οι πυρηνες σου, επισης δεν ξερεις αν θα ανοιξεις 2-3 αππ ανα αυτα θα πανε σε ξεχωρηστο πυρηνα. και σε ενα πυρηνα αν εχεις 3 αππ μαζι θα τρεχουν ταυτοχρονα καθως τα threads σπανε σε packs και proceses και αυτα μονο η cpu ξερει πως θα τα διαχειρηστει. μπορει να τα στειλει ολα σε ενα πυρηνα και απο τα 3 αππσ

redtfsi

@viel, αν χρησιμοποιούνται όλοι δεν μπορώ να το ξέρω 🙂 αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται μόνο ένας, δες εδώ:
https://techreport.com/review/27539/samsung-galaxy-note-4-with-the-exynos-5433-processor/2

το παρακάτω εσύ ίσως μπορείς να το καταλάβεις καλύτερα (παρμένο από τον παραπάνω σύνδεσμο μεταφρασμένο ώστε να μπορέσω να το ποστάρω):

“Πιο πρόσφατα, ARM και οι συνεργάτες της έχουν κινηθεί προς μια ρύθμιση γνωστή ως παγκόσμιο προγραμματισμό εργασιών, προκειμένου να εξαχθεί το πιο απόδοσης εκτός λειτουργίας big.LITTLE. Παγκόσμια προγραμματισμό εργασιών είναι μια μορφή ασύμμετρη πολυεπεξεργασία στο οποίο όλοι οι πυρήνες είναι ενεργοί. Ο προγραμματιστής-OS σε αυτήν την περίπτωση, μια τροποποιημένη έκδοση του Android kernel-διαλέγει το πού να τοποθετήσει τα θέματα. Νεότερο Exynos ΕΟ, συμπεριλαμβανομένου του 5433, έχουν αναφερθεί ευρέως να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια προγραμματισμό εργασιών “

redtfsi

@viel, αν χρησιμοποιούνται όλοι δεν μπορώ να το ξέρω 🙂 αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται μόνο ένας, δες εδώ:
https://techreport.com/review/27539/samsung-galaxy-note-4-with-the-exynos-5433-processor/2

redtfsi

@viel, αν χρησιμοποιούνται όλοι δεν μπορώ να το ξέρω 🙂 αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται μόνο ένας δες εδώ:
https://techreport.com/review/27539/samsung-galaxy-note-4-with-the-exynos-5433-processor/2
και δες τι λέει για το Global Task Scheduling

redtfsi

@viel, αν χρησιμοποιούνται όλοι δεν μπορώ να το ξέρω 🙂 αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται μόνο ένας (γκούγκλαρε 5433 HOW WORKS και δες τι λέει για το παγκόσμιο προγραμματισμό εργασιών, δεν μπορώ να ποστάρω Αγγλικά lol)

viel

φυσικα και δεν χρησημοποιειτε ενας μονο, αλλα μπορει οι περισσοτερες ενεργιες να γινονται στον ενα, επισης μια εφαρμογη το 90% τρεχει ενα ενα τα threads οποτε οσους πυρηνες και αν εχεις δεν παιζει ρολο, βεβαια και φυσικα το να εχεις 2 3 4 οταν εχεις πολλες εφαρμογες μαζι θα κανει την δουλεια του αλλα οχι τοσο πολυ οσο νομιζουν καποιοι, μεχρι στιγμης μετραει η δυναμη που μπορει να σ ωγαλει ο καθε πυρηνας ωστε να τελειωσει τα tasks γρηγορα, αργοτερα ισως αλαξουν τα πραγματα

redtfsi

@Viel ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε γιατίδεν βγαίνει άκρη. Απλά να σου πω και τελειώνω, αν διαβάσεις το σύνδεσμο που έστειλα παραπάνω θα δεις ότι λέει ξεκάθαρα ότι η δουλειά μοιράζετε ώστε να εξοικονομειται ενέργεια και παράλληλα να γίνεται γρηγορότερα είτε είναι μια εργασία είτε πολλές (ειδικά στις πολλές) τα πράγματα έχουν ήδη αλλάξει και το μέλλον είναι οι πολλοί πυρήνες

Min24

Viel δεν είπα ποτέ ότι διπλασιάζεται αν είδες το έβγαλα σε παρένθεση και είπα στο περίπου.
Άλλο ήθελα να πω ότι στην περίπτωση που ανοίξουμε μία βαριά εφαρμογή που θα χρειαστεί τους δύο πυρήνες. Το φόρτο εργασίας θα μοιραστεί στην μέση. Στην άλλη περίπτωση του 4πύρινο θα μοιραστεί στους τέσσερις πυρήνες. Κανείς δεν είπε ότι ο επεξεργαστής του 6s δεν είναι δυνατός αλλά 2200 με 2500 δεν είδα τεράστια διαφορά για αυτό στο τελικό αποτέλεσμα κερδίζει ο 4πύρινο. Μπορείς να με διορθώσεις αν κάνω λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.