Samsung Exynos 9 Series 9810: Επίσημα με οχταπύρηνο CPU

Samsung Exynos 9 9810 specs, Samsung Exynos 9 Series 9810: Επίσημα με οχταπύρηνο CPU

Επίσημα ανακοίνωσε η Samsung το Exynos 9 Series 9810 SoC, το οποίο αναμένεται να ενσωματωθεί στα Samsung Galaxy S9 και Galaxy S9 Plus.

Ο αντικαταστάτης του Exynos 9 Series 8895 SoC βασίζεται στην τεχνολογίας δεύτερης γενιάς στα 10 nm.

Το νέο SoC έρχεται με οχταπύρηνο επεξεργαστή, με τους τέσσερεις πυρήνες performance (επίδοσης) στα 2.9GHz CPUs και τέσσερεις ARM A55 για efficiency (αποτελεσματικότητα). Επίσης, έρχεται με το πρώτο μόντεμ 6CA LTE και είναι βελτιστοποιημένο για deep learning.

Το Exynos 9810 έρχεται με γραφικά Mali G72MP18 GPU.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Single-core επίδοση του SoC είναι δύο φορές πιο βελτιωμένη ενώ η multi-core είναι βελτιωμένη κατά 40% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Το deep learning βασισμένο στα neural networks και η ισχυρότερη ασφάλεια του επιτρέπουν να αναγνωρίζει με ακρίβεια ανθρώπους ή αντικείμενα σε φωτογραφίες για γρήγορη αναζήτηση ή κατηγοριοποίηση εικόνων ή μέσω ανίχνευσης βάθους να πραγματοποιεί σάρωση του προσώπου ενός χρήστη σε 3D για υβριδική ανίχνευση προσώπου.

Η υβριδική ανίχνευση προσώπου μέσω hardware και software έχει ως αποτέλεσμα ρεαλιστικά φίλτρα παρακολούθησης προσώπου και ισχυρότερη ασφάλεια κατά το ξεκλείδωμα μιας συσκευής με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου.

Επιπλέον, υπάρχει ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας, η οποία υπόσχεται τη διαφύλαξη προσωπικών δεδομένων όπως πληροφορίες προσώπου, ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

3d σαρωση προσωπου θα χει στο s9… παλι αντιγραφει apple!! παλι!

Dimkoul

Ναι και το bezeless design απο το i phone x το πήρανε οι υπόλοιποι..

Ηλίας Χατζόπουλος

@than at Γιατί είναι αντιγραφή??

NtinosMD

Deep Learning … παλι αντιγραφει Apple η Samsung …. μαλλον ζηλεψε τα πρωτα τρις :PPPPP

John

Το πρώτο σύστημα face recognition βγήκε από την OMRON το 2005. Από το 2012 χρονολογούνται ανάλογες προσπάθειες στο android όπως για παράδειγμα το LG Q6 που παρουσιάστηκε πολλούς μήνες πριν το iphone X. Παρόλα αυτά κάποιοι νομίζουν ότι η Apple ανακάλυψε την φωτιά και τον τροχό. Τραγικό.

John

OMRON Corporation, a global leader in automation, sensing and control technology, has announced “OKAO Vision Face Recognition Sensor”, a world first in face recognition technology which can be implemented in PDAs, mobile phones or other mobile devices with a camera function.
(2 Μαρ 2005).

Chris _BMW

Το 2013 το είδαμε το έργο .. το 2017 η ιστορία επαναλαμβάνεται ..

Και κάποιοι ακόμα μιλάνε για ανακάλυψη του τροχού ..

Gvirginia

@John

Δε νομίζω να μίλησε κανείς για τη λειτουργία του face recognition, αλλά για τρισδιάστατη σάρωση.
Σου χαλάω τη ζαχαρένια, αλλά σε mobile συσκευή το Face ID είναι η πρώτη υλοποίηση.
Γενικά, το είχε η Microsoft (και η μαμά εταιρεία) πιο πριν στο Kinect.
Αν δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά, δε μπορώ να κάνω κάτι. Ίσως το εμπεδώσεις όταν οι περισσότερες εταιρείες το ενσωματώσουν στις συσκευές τους, αντί της 2D λειτουργίας που έχει το Android.

Στο τέλος θα βγάλει η Χ εταιρεία μπαταρία νέας τεχνολογίας που θα κρατάει μία εβδομάδα και θα φορτίζει σε 5 λεπτά και άτομα σαν εσένα θα λένε “Πφφ η Duracell το 1975 είχε βγάλει πρώτη μπαταρία”…
(Τυχαίο όνομα και χρονολογία)

Makis

Οι ίδιοι και ίδιοι, τα ίδια και τα ίδια σχόλια, ποιος αντέγραψε ποιον, κοκ…καλά ρε σεις, ειλικρινά δεν βαριέστε. Girlfriend / Boyfriends δεν έχετε;

I am

@makis για να είμαστε εδώ όχι. Χαχα. Προσωπικά δεν με νοιάζει ποιος το λανσάρει πρώτος αλλά ποιος το υλοποιεί πιο καλά. Και κακά τα ψέματα η apple κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Το Samsung Galaxy S23 FE έφτασε στην Ευρώπη

Το Samsung Galaxy S23 FE έφτασε σήμερα στην Ευρώπη και τη Νότια Κορέα, αφού παρουσιάστηκε σε επιλεγμένες ασιατικές χώρες και μετέπειτα στις ΗΠΑ.

Smartphones Android Smartphones Apple Google

Tα iPhone υιοθετούν το RCS – Τι σημαίνει αυτό για τα Android;

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων από Android σε iOS είναι ένα μελανό κομμάτι της ιστορίας των smartphone εδώ και πολλά χρόνια.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy Z Flip 5

Ρεκόρ πωλήσεων για τα foldable smartphones στο τρίτο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της DSCC, τα foldable smartphone πέτυχαν πωλήσεις ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο του έτους (Ιούλιος – Σεπτέμβριος).

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S23 FE: Λανσάρεται στην Ευρώπη στις 8 Δεκεμβρίου

Το Samsung Galaxy S23 FE κυκλοφόρησε αρχικά τον Οκτώβριο και πρώτα έγινε διαθέσιμο σε πολλές περιοχές της Ασίας.