Samsung Exynos, Πραγματικά οκταπύρηνοι με τεχνολογία HMP

Η Samsung επιβεβαιώνει όσους φώναζαν ότι οι οκταπύρηνοι επεξεργαστές Exynos 5410 και 5420 δεν είναι πραγματικοί “οκταπύρηνοι” μιας και ποτέ δεν λειτουργούσαν και οι 8 πυρήνες μαζί. Η Samsung επίσης τραβάει το χαλί κάτω από τα ίδια της τα πόδια μιας και όπως θυμόμαστε όταν ανακοίνωνε το Galaxy S4 το έκανε με ένα από τα key features να είναι “το πρώτο οκταπύρηνο”.

Πραγματικά οκταπύρηνοι θα είναι οι Exynos με τεχνολογία Heterogeneous Multi-Processing (HMP).

Οι επεξεργαστές Exynos με τεχνολογία HMP αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο τρέχον. Η Samsung δεν έχει κάνει γνωστό αν θα πρόκειται για εντελώς νέα μοντέλα ή θα μπορούν να “αναβαθμιστούν” και οι τωρινοί Exynos που τρέχουν σε κάποιες εκδόσεις του Galaxy S4 αλλά και θα τρέχουν στο φρεσκοανακοινωμένο Meizu MX3.

Samsung Exynos MHP Octa, Samsung Exynos, Πραγματικά οκταπύρηνοι με τεχνολογία HMP

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

ΜΟΝΟ για android θα είναι να φανταστώ…..γιατί μόνο αυτά θέλουν τόσους πυρήνες για να δουλέψουν σωστά…..

Panos

@Tasos
Μονο αυτά διαθέτουν εφαρμογές που απαιτούν τέτοιους επεξεργαστές…Για Angry Birds και iTunes φυσικά και δεν χρειάζεσαι τετοια πράγματα

Sakis

@tasos

Λογικο αν σκεφτρις τη ραγδαια εξελιξη στα παιχνιδια,απαιτουν καλυτρρα χαρακτηριστικα.
Για σερφαρισμα στο ιντερνετ και να τρεχρις απλες ρφαρμογες στο android αρκει και ενα dual core με 1gb ram.

dimos

@tasos, εσύ να είσαι έτοιμος για τις 8 και μετά..τι δουλειά έχεις τέτοια ώρα και σε αυτό το post? Η εταιρεία σου στις 8 παρουσιάζει τα <> προϊόντα της!

τασος

@tasos, καταλαβαινουμε απο την πρωτη στιγμη οτι σου αρεσει το δεδομενο και οχι κατι ξεχωριστο..δλδ απο το 2007 σου αρεσει να αγοραζεις καθε χρονο το ιδιο κινητο! Νταξ το δεχομαι! Εισαι και συννονοματος ρεεεε αντε γυρνα το στο Android δε θα χασεις!;-)

Νιο

@Τασος η τεχνολογια προχωραει κ πρεπει να την εκμεταλλευτουμε. Οχι να μενουμε στασιμοι.
χαχαχαχαχαχα. σε εχουμε παρει μονοτερμα

tasos

Λάθος,,,δεν παρουσιάζει σήμερα αλλά στις 27 του μήνα, ελπίζω να καταλάβατε (@dimos και @τασος) τι λειτουργικό έχει το κινητό μου.

Darth

@tasos για την ώρα είναι το μοναδικό λειτουργικό που μπορεί να τα εκμεταλλευτεί με της εφαρμογές που διαθέτει (και δεν μιλαω για facebook, viber, angry birds κλπ)
ok έχει και άλλα λειτουργικά όπου μπορεί να αξιοπιιθει πχ ubuntu for mobile αλλά δεν είναι ευρεία διαθέσιμα τώρα

για να μην μπερδευόμαστε πάντα μιλαω για arm cpu δεν συγκρίνονται ούτε για αστείο με x86 αρχιτεκτονική των desktop (ακομι έστω)

όσο για ios/windows phone τζάμπα θα βάλουν τέτοια cpu και όμοιο του γιατί καθαρά και μονό θα πληρώσεις για κάτι το οποίο πότε δεν θα το χρησιμοποιήσεις γιατί δεν εχεις το πως λόγο της αρχιτεκτονικής του λειτουργικού αυτές η βαριές εφαρμογές δεν υπάρχουν

πχ τρέχω σε ενα διπύρηνο ένα ftp server(κινητό) μόλις μπουν 6 7 άτομα το σκότωσαν το cpu αν είχα ενα 8 πύρινο θα μου ελεινε τα χέρια στην δουλειά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.