Smartphones

Samsung Galaxy A Quantum: Αυτό είναι το πρώτο κβαντικό 5G smartphone

Οι κβαντικοί υπολογιστές είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα των υπολογιστών ωστόσο είναι σπάνιοι και ακριβοί. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν τους κανόνες της κβαντομηχανικής και βασικές ιδιότητες της και δεν έχουν μόνο τις δύο καταστάσεις 0 και 1 των καθημερινών υπολογιστών.

Η Samsung σε συνεργασία με την SK Telecom δημιούργησε το πρώτο smartphone το οποίο χρησιμοποιεί μία κβαντική γεννήτρια τυχαίων αριθμών. Το smartphone αυτό ονομάζεται Galaxy A Quantum, είναι μία rebranded έκδοση του Galaxy A71 5G και ενσωματώνει επιπλέον αυτό το κβαντικό chip.

Το chip έχει μέγεθος 2.5 x 2.5 χιλιοστά και χρησιμοποιεί μία πηγής φωτός τύπου LED για την δημιουργία φωτονίων. Στην συνέχεια ένας αισθητήρας CMOS ανιχνεύει αυτά τα φωτόνια. Ο αριθμός των φωτονίων που εντοπίζονται σε μία περιοχή ένα χρονικό διάστημα είναι απρόβλεπτος και με αυτόν τον τρόπο παράγονται τυχαίοι αριθμοί.

Το smartphone αυτό είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στην Κορέα με τιμή περίπου $529 αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για μία παγκόσμια κυκλοφορία. Το τηλέφωνο υποστηρίζει πολλές υπηρεσίες οι οποίες επωφελούνται από την ασφάλεια που προσφέρουν οι κβαντικοί υπολογιστές όπως αναγνώριση χρήστη, πληρωμές μέσω τηλεφώνου και άλλα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Μαΐου 2020 11:00

Σχόλια

  • Άρα θα παράγει φωτογραφίες "τυχαίων" mpx? θα λαγκαρει σε "τυχαίες" στιγμες? Θα λανσαριστεί σε "τυχαία" τιμή;

    • Νομίζω πως δεν καταλαβαίνετε το μέγεθος της χρήσης κβαντικής τεχνολογίας.

      • σωστά .
        η αλλαγή στην ανθρωπότητα θα είναι όπως η ανακάλυψη του ηλεκτρισμού.
        και όταν εξελιχθεί και κυκλοφορήσει ευρέως, ακόμη περισσότερο.

      • Τρολαρω, για να δείξω πως ο αρθρογράφος έχει ξεχάσει κάτι από το πρωτότυπο ώστε να βγαίνει νόημα.

  • Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει εξέλιξη γιατί μέχρι στιγμής υλοποίησης τύπου BB84 κυκλοφορούν καιρό.
    Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πειστεί για "ολοκληρωμένες" λύσεις, τα πάντα δουλεύουν για πολύ συγκεκριμένα cases και instances.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.