Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί

Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί

Το Samsung Galaxy Fold είναι μία ακριβή και περίπλοκη συσκευή, οπότε όπως είναι λογικό μείναμε γοητευμένοι και τρομοκρατημένοι όταν είδαμε κάποιον να το κάνει κομματάκια. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ενδιαφέρον να δούμε πως λειτουργεί η συσκευή, εκ των έσω.

Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί

Ο μεντεσές είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός που αποτελείται από πέντε μέρη, ο σκοπός του μηχανισμού αυτού είναι να ξεδιπλώσει την οθόνη να κρατάει επίπεδη όταν το τηλέφωνο είναι ανοιχτό και να την διπλώνει ξανά όταν ο χρήστης κλείσει τη συσκευή. Τα γρανάζια του μηχανισμού θυμίζουν ένα μηχανικό ρολόι. Αυτός ο μεντεσές αναφέρθηκε πως επανασχεδιάστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, μέχρις ότου η εταιρεία βρει το ιδανικό design.

Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί

Το άτομο που αποσυναρμολόγησε το Samsung Galaxy Fold, και δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο Weibo, αναφέρει ότι ο μεντεσές βασίζεται σε πολύ ακριβή τοποθέτηση, η οποία περιπλέκει εξαιρετικά τη διαδικασία συναρμολόγησης. Αν τα εξαρτήματα δεν ευθυγραμμιστούν, ο μεντεσές μπορεί να καταστρέψει την οθόνη. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης δεν έπαθε κάτι η foldable οθόνη της συσκευής, αντιθέτως έσπασε η μπροστινή οθόνη των 4,6 ιντσών.

Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί

Όπως αποδεικνύεται, η οθόνη είναι αρκετά εύκολο να αφαιρεθεί, αφού είναι μαλακή “σαν καουτσούκ”. Τα δύο μισά του Samsung Galaxy Fold συνδέονται με ένα ζεύγος ribbon cables. Περιέργως, οι δύο μπαταρίες έχουν διαφορετικό σχήμα και δεν είναι σαφές εάν οι χωρητικότητες τους είναι ίδιες, αν και πάνω γράφουν “TBD mAh, TBD Wh”.

Samsung Galaxy Fold: Μαζικό πρόβλημα στην οθόνη των review units

Προς στιγμήν δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα χρεώνει η Samsung για την αντικατάσταση της οθόνης, και γενικότερα των ανταλλακτικών.

Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Teardown εικόνες αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να επανασυναρμολογηθεί

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.